Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z uruchamianiem się Cabal'a. Kiedy pojawia się logo Cabal oraz loader w lewym górnym rogu to czas po jakim pojawi się ekran logowania to ok 2-3 (czasami nawet więcej) min. Wiem, że Cabal jest trochę pamięciożerny, ale bez przesady. Ostatni raz w Cabal'a grałem ok rok temu i z tego co pamiętam to uruchamiał mi się ok 30 sek - 1 min. Jestem świeżo po formacie i defragmentacji. Co prawda nie mam jakiegoś kombajna, ale daje rade :)

AMD Athlon 64 3.0 Ghz

RAM 1 GB

Radeon 9600 PRO 128 MB

Kiedy zaloguje się do gry to przez kilka sek jest kilka ścin (szczególnie w miastach, a raczej wioskach).

Z tego co zauważyłem to proces GameMon.des troszkę zżera procesor, przez te 2-3 min jest to ok 70-80 %, a cabalmain.exe ma 0%. Kiedy pojawia się ekran logowania to proces GameMon.des spada do 30-40% i naturalnie cabalmain.exe wzrasta, ale nie pamiętam do ilu.

btw. nie będę zakładać nowego tematu wiec zapytam tutaj. Mam 107 lvl FB i gdzie expić teraz ?? Znajomy powiedział mi, że najlepiej w RS na byczkach do 110, a potem EOD (ale Bf1 czy bf2 ??). Może macie jakieś inne pomysły??

Opublikowano

Na razie muszę dobić te 3 lvl'e aby mieć 110 i dopiero wtedy będę mógł poeksperymentować. Więc teraz (do 110) najlepiej w eod tak ?? Tylko zabijać każdego mooba czy po prostu zabijać te, które trzeba i lecieć dalej ??

Opublikowano

Te, które trzeba, jak najwiecej eod'ow rob, wez sobie questa na pierscien mergahepha jak jeszcze tego nie zrobiles. Nie pytaj sie gdzie tylko sobie zobacz na liscie questow.

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie będę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj:

Chciałbym dokonać pewnych zmian, ale mam tylko 40kk

Posiadam:

- OSM Battlesiut +6 + 7% s. amp, + 50HP (dzisiaj kupiłem)

- OSM Batelehelm of Deathblow +6 - + 30CD (dzisiaj kupiłem)

- OSM Battleglove of Vamp.

- OSM Battleboots of Vamp.

- Lapis Orb

- OSM Blade

- Vamp. Amulet +2

- 2x Force Absorb Ring +1

- Critical Ring +2

- Ring of Fighter +6

- 2x Earring of Bless +1

- 2x Adept Bracelet +1

Wiem, że dużo rzeczy z tego trzeba wymienić, ale mam tylko 40kk i muszę jeszcze kupić skille z upgrade (mam tylko HP, Def i Att)

Najbardziej interesuje mnie:

- Broń: Katana czy Blade (i jakie) oraz jaki Orb

- Set: Buty oraz Rękawiczki -teoretycznie są one dobre, ale np. buty lepsze są of Will więc teraz nie wiem :/

Opublikowano

...Najbardziej interesuje mnie:

- Broń: Katana czy Blade (i jakie) oraz jaki Orb

- Set: Buty oraz Rękawiczki -teoretycznie są one dobre, ale np. buty lepsze są of Will więc teraz nie wiem :/

Czytanie ze zrozumieniem...

Opublikowano

Kup rece, buty of amp, bron osm blade +6 +26cdi, crystal lapis +6 +26cdi dokup 2 cr+2 i 1 rola +2

RAsfepN.png
Opublikowano

Kup rece, buty of amp, bron osm blade +6 +26cdi, crystal lapis +6 +26cdi dokup 2 cr+2 i 1 rola +2

No ok, ale ręce i buty mają być na jakimś konkretnym + np. +5/+6 i ile amp +4+5+6+7 ?? Mam tylko 40kk więc wątpię, że kupie CR+2 :D

Opublikowano

karta graficzna troche za słaba do cabala jeśli masz agp kup sobie cos pokroju 7600gs a jesli pcie to radka x1950 lub 8800GT/GTS

Co do eq postaraj sie kupic buty,rece shadovtit +7samp co do katany/blada to tak jak osama pisze..

Opublikowano

Nie wiem co jest ale coś się poprzestawiało i znowu działa tak jak należy (uruchamia się ok 1 min - nawet nie).

Co do eq to jeśli kupię buty/ręce to nie będę miał na blade/orba i na odwrót. Mam tylko 40kk, a jak patrzyłem wczoraj na OSM Blade +6 +24 CD kosztuje ok 30kk(albo i więcej), tak samo jest z orbem czy też lapisem (ten nawet droższy)

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...