Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odszkodowanie

M@tiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, chcialbym sie zapyta ile moge dostac odszkodowania,?

rok temu zlamalem reke, dwie kosci, i mialem operacje i wlozone druty,ale reka sie nie zrosla, i mialem pol roku gips, po pol roku mialem drga operacje wyciagniecie drutow i wlozenie blach, a po roku mialem wyciagniecie tych blach czyl to bylo tydzien temu, i ile bym mogl dostac odzszkodowani i czy wogole dostane?

Place tyko szkolne ubezpieczenie,,,,, czy wogole jest mozliwosc ze dostane?

13032777318975834031.gif

Opublikowano

Elo, chcialbym sie zapyta ile moge dostac odszkodowania,?

rok temu zlamalem reke, dwie kosci, i mialem operacje i wlozone druty,ale reka sie nie zrosla, i mialem pol roku gips, po pol roku mialem drga operacje wyciagniecie drutow i wlozenie blach, a po roku mialem wyciagniecie tych blach czyl to bylo tydzien temu, i ile bym mogl dostac odzszkodowani i czy wogole dostane?

Place tyko szkolne ubezpieczenie,,,,, czy wogole jest mozliwosc ze dostane?

Nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się, że jak płacisz te szkolne ubezpieczenie to by Ci wypłacili jeśli byś złamał sobie rękę w szkole, lub na jakiejś szkolnej wycieczce.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Zacznijmy od tego gdzie i w jakich okolicznościach złamałeś tą rękę?

u kolegi, ale jeslii place to nie wazne chyba gdzie czy w domu czy w szkole bo ubezpieczenie jest caly czas?

13032777318975834031.gif

Opublikowano

to raczej nic nie dostane? bo slyszalem ze jakis gosc mial tylko to ubezpieczenie i da lwniosek o PZU cy gdzies i dostal 1tysiac zl, a nie mial zadnego ubezpieczenia tylko szkone, to niewiem

13032777318975834031.gif

Opublikowano

jak nie było na terenie szkoły to możesz zapomnieć o odszkodowaniu

WYGLONDAM JAK OGUREK LUBIE LIZAĆ SZNÓREK

Pise Pobrawńe Po Polskó

WIEM RZE JESTEM TYLKO MARNOM PODRUPKOM KECZUPA :(

Opublikowano

Zależy od treści umowy ubezpieczeniowej, przy płaceniu formalnie jest możliwość wglądu w nią ( tam masz napisane od czego jesteś ubezpieczony i cennik też bodajże powinien być), ale mówię formalnie, bo mało kto o tym wie i w ogóle chce z tej możliwości korzystać.

A skoro to się stało u kolegi to raczej szanse są marne :(

EXPmIpC.gif

Opublikowano

no wiesz, zawsze mozna powiedziec co innego. Zamiast mowic ze zlamales reke u kolegi to powiedz ze gdzies w szkole, przecierz nikt tego nie bedzie pamietal..ale po roku czasu ? to juz watpie. Marne szanse ale warto sprobowac :).

Opublikowano

@Up nikt nie będzie pamiętał?

Myślisz ze oni tak chętnie mu wypłaca pieniądze?...

Opublikowano

ZniszczeCie: gra jest chyba warta świeczki, jeżeli miałbym nie dostać nic to na pewno bym kombinował ;] Teraz po prostu musisz być sprytniejszy niż ubezpieczyciel i udowodnić że złamałeś rękę w szkole.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

2x UP

kolejny idiota, przecierz duzo osob jest w szkole i nikt chyba nie patrzy na kzdego czy zlamal reke. Klamac trzeba, gdyby ktos powiedzial przy mnie ze reke zlamal w szkole , a tak naprawde w domu a pierwsyz raz go na oczy widze to bym uwierzyl :)

Opublikowano

@UP

Idioto to mów do kolegów z metina.

W szkole dużo osób ,ale czy każdy ma rękę złamaną?W sql wieści szybko się rozchodzą.

Opublikowano

Rok temu złamałem sobie nogę na obozie sportowym. Zaznaczam że obóz prze organizatorów nie był ubezpieczany (dziwne ale o tym dopiero dowiedziałem się po złamaniu nogi). Było to w wakacje, posiadałem tylko ubezpieczenie szkolne (takie jak Ty). Przygodę z nogą miałem dość poważną. Po złamaniu zostałem przewieziony przez organizatorów do szpitala. Tam lekarz stwierdził że ty "tylko" zwykłe zwichnięcie. Po dwóch dniach noga nie przestawała boleć. Cały czas nie mogłem na niej stawać. Przyjechali moi rodzice i zabrali mnie do domu. Od razu po powrocie do domu pojechaliśmy do szpitala aby inny lekarz zobaczył co z tą nogą. Lekarz stwierdził złamanie. Nogę włożyli mi w "łódkę". Jest to lekka połówka gipsu. Po dwóch tygodniach na wizycie u lekarza (innego) okazało się że noga była dość poważnie złamana z zagrożeniem że nigdy nie będzie mi już rosła. Przez to że miałem "lekką" połówkę gipsu złamane kości jeszcze bardziej się rozsunęły. Na koniec miałem już normalny pełny gips... Diagnoza ? Poprzeczne złamanie kości piszczelowej i złuszczenie chrząstki wzrostowej. Za wszystko dostałem 300 zł. Śmiech na sali X.X

Wracając do tematu, sądzę że powinieneś dostać pieniążki. Ubezpieczenie szkolne nie tylko obejmuje to co stało się w szkole ale także poza nią.

Wracaj szybko do zdrowia :)

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

Pieprzycie głupoty... ja mam ubezpieczenie szkolne z Uniqa . Skeciłem kostkę sobie już przeszło 10 razy i nie ważne gdzie czy w szkole czy po za szkoła . Powiedz mamie żeby Ci załatwiała te odszkodowanie . Pójdziesz na komisję, lekarz obejrzy Ci zdjęcia, spyta czy boli itp... Jak coś to mów że boli ;d I dopiero lekarz przyzna Ci % . Moje ubezpieczenie wynosi 5000 zł czyli 1% to jest 50 zł . Lekarz Ci nie powie ile przyznaje . Pocztą Ci przyjdzie pismo ile Ci przyznali % i kasa . Ale na odszkodowanie sobie poczekasz ;> I pamiętaj . Na komisji mów że boli ręka ;d

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

ja w wieku 12 lat złamałem ręke i mama załatwiła mi odszkodowanie w szkole , kazała mi mówić że złamałem jak wracałem ze szkoły xD zwykłe złamanie i dostałem chyba 800 zł ; p więc jeśli jakoś to uzgodnisz to może i otrzymasz to odszkodowanie :D

Opublikowano

zloze wniosek o odszkodowanie i zobacze czy dostane czy nie, dopiero teraz moge bo wniosek trzeba dac dopiero po zakonczeniu lczenia a gdy mialem jeszcze w rece blachy to nie daliby bo dopiero jak wyjma zakoncze leczenie

13032777318975834031.gif

Opublikowano

Te odszkodowanie z PZU, to wielka hała jest. W szkole typo podstawił mi nogę i wybiłem 2 górne jedynki (chodzi o zęby). I ni chuja. Za złamianie kości dostajesz 800 zł, a za wybicie 2 stałych zębów NIC.

Innym razem.

Opublikowano

Nie pierdolcie, ze to sie musi stac w szkole!!! Ja byłem się przejechac na rowerze z kumplem i sie nie stety wyjebałem. Miałem pękniętą ręke i z tłuczone udo. Stało sie to 3km od szkoły na drodze i dostałem 350zł.

Tylko musisz powiedziec, że to się nie stało z Twojej winy. Ja powiedziałem, ze najechałem na kamien:D

Opublikowano
Bylo trzeba o tym myslec jak sobie ja zlamales, a nie po roku czasu...

@Baby Buns

Od kiedy za skrecenie dostaje sie kase?

3 lata ma na to aby zgłosić uszczerbek na zdrowiu...

Tak za skręcenie dostaje się kase.

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

Bylo trzeba o tym myslec jak sobie ja zlamales, a nie po roku czasu...

@Baby Buns

Od kiedy za skrecenie dostaje sie kase? o.O

tak wiem, ale wniosek sie daje dopiero po zakonczeniu leczenia, a ja zakonczylem leczenie dopiero trzy dni temu kiedy mialem trzecia jak i ostatnia operacje, i dlatego teraz skladam a nie wczesniej bo by nie dali,

13032777318975834031.gif

Opublikowano

@Kartofell jeszcze byś się zdziwił ile się dostaje ;d zawsze dostawałem tak 400zł+ raz dotałem 650 bo pękła mi torebka stawowa czy coś xDD

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Kolega mojej mamy jak był w pracy (w meblowym) to gdy ciął na pile tej takiej to palca przez przypadek włożył i mu się tak odrobina palca odcieła a chyba 1000zł dostał ;>

ale teraz ma wszystko ok i nic lol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...