Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Zrobić No-Hamachi Na Neostradzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wie któś może jak zrobić serwer no-hamachi przez no-ip? (mam neostrade ;/ zmienne IP) ?

Wiem że gdzieś był tutet dokładnie na temat neostrady ale jakoś nie mogłem go znaleść ;/

Bedę wdzięczny za każdą pomoc a także linki do tutków :)

P.S. Do internetu łączę sie przez ROUTER lecz w konfiguracji serwera ZAWSZE wpisywałem 255.0.0.0 i działało. Na innej konfiguracji nie działa.

Opublikowano

Ok, Dzięki wielkie tylko że ja nie mam LiveBoxa ;] nie mam TAKICH opcji w ustawieniach swojego routera, (Router PENRAGRAM cerberus p6331-6)

Opublikowano

Ok, Dzięki wielkie tylko że ja nie mam LiveBoxa ;] nie mam TAKICH opcji w ustawieniach swojego routera, (Router PENRAGRAM cerberus p6331-6)

odrazu ci mowie ze jak masz neo livebox to dla kumpli bedziesz musial codziennie nowe spol robic bo bedzie sie ip zmienne zmieniac ^^

Opublikowano

Napisałem że nie mam własnie liveboxa ^^ Podałem model swojego routera ;] ma on kilka takich opcji jakie podają w tym poradniku z linku wyżej lecz niestety nie wszystkie ;/

Opublikowano

To dużo kombinacji przy tym będzie jeśli chcesz tak zrobić.

Ale najłatwiejszym sposobem jest zrobienie patchera i robienie spolszczenia przy zmianie IP :P

Tzn. ja tak robiłem ^_^

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Hmm.....ciekawy pomysł. Tylko jak to wszytko skonfigurować żeby działało bez hamachi i najlepiej bez ciagłego zmieniania IP W SERWERZE. A na marginesie który autopatcher polecacie? bo słyszałem że większość z nich pobiera pliki przy kazdym uruchomieniu. A mi by chodziło raczej żeby sprawdził co jest i ściągał tylko te rzeczy których w kliencie nie ma lub ich data modyfikacji jest starsza.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

to samo ja poszukuje co ty hugo tyle, ze ja nie mam neo tylko iplus (stary zrezygnowal z neti) ;/i tez mam zmienne IP a przeciez co dzien nie bede robil nowego spol i konfigurowal serva pod moje IP bo to mozna szaleju dostac

banner.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...