Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Postać

QeS

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam.Założyłem sobię postać wizard.mam 23 lvl i 25k sp i tutaj pytanie do was kieruję grać wizard/cler czy wizard/bard.

Podajcie + i - tych klas ;) będą +

qes.png
Opublikowano

Przenosze do dyskusji ogolnej.. Proponuje wiz/cler :(roznica miedzy bardem a clerem

--masz recovery division ktory ci laduje hp.. wiec mozesz sobie na lajcie zabijac gianty itp.

-bless.. oczywista sprawa ^^

-Zazwyczaj czesciej biora do pt wiz/cler poniewaz zawsze mozesz cos resnac albo poclerowac dajac buffy, a jesli chodzi o barda to zeby z nim cos zrobic to musi byc jeszcze drugi.. jakies dancingi czy cos..

Gralem wiz/clerem i wiz/bardem i naprawde mowie ze z bardem to kicha.. szczegolnie jeszcze na pvp.. ani sobie zycia nie doladujesz tylko 15sec potem... a tak masz healing cycle/orbit bless i jazda ;D chociaz i tak wiz slaby na pvp ^^.

sygna1o.jpg

Opublikowano

@Up:

Po co 2 bard jak jesteś wizz/bardem chyba, że dodajesz wszystkie skille barda i będziesz puszczał gt, albo dance.

I się nie zgodzę do końca z tym "zabijaniem giantów".

@down:

Jak dla mnie dla wizza najmniej się powinno farmić.

W ostateczności przecież na 72lvl na maskach będziesz mógł się pofarmić.

Rusro

Status: Offline

Serwer: Artemida

Nick: __Паул__

Guild: Выбран

Build: Wizz/Cler

Lvl: 92

Opublikowano

Tak jak mówiłem + :),ale słyszałem,że trzeba dużo farmić napoczątku :)

Jak grałem na początku zawsze brałem wiz/bard bo mi ciężko się grało bez speeda.Z wiekiem zobaczyłem że subka z clerem jest ratująca dupkę.A co do sp to wiadomo że potem Ci będzie brakowało, jak się teraz nie wyfarmisz...

Specjalista
Opublikowano

A ile mam się farmić ile na start potrzebuję sp???

Odpiszcie ;) Czaicie się jak szczerbaty do suchara ;)

qes.png
Opublikowano

ile dasz radę xD będą nowe capy przecież. Pewnie nawet do 140. Jak chcesz mieć postać do 120 FF to przynajmniej z 3kk wyfarm sobie. najwyżej się potem dofarmisz i tyle

LifeSro

FusionRoad

Specjalista
Opublikowano

3kk?? To ja to będę wbijał z 3 miesiące....Teraz siedzę cały czas z kumplem :) na farmie

qes.png
Opublikowano

Więcej farmy potrzebuje wizz/cler, bo w subce barda rozwijasz speed i noise czyli w sumie 3 skille bo w speedzie jest moving march i swiming march.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Specjalista
Opublikowano

Wybrałem wizarda/clera expie 2-3 dni dopiero 30k sp 25lvl prawie 24/7 siedzę....

qes.png
Opublikowano

@up

racja :D mój pierwszy wiz prawie nie miał mp bo mu dawałem str by nie padał xDD

@topic

wyfarm sobie najwięcej jak się da, potem zrobisz GAP

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up

to jesteś w dużym błędzie. Wiz/cler nie jest potrzebny, tzn liczy się jako wiz TYLKO I WYŁĄCZNIE. Od bycia clerem na h-lvl jest full str, ad od barda full int więc wiz/bard jest bardziej pod pt (deficyt bardów) możesz być bufferem jak Pan 2@up napisał praktycznie jak na taxi. Jeśli jesteś wiz/cler, to tylko jak masz parę lvl-i niżej niż mob (średnia pt +/-). Poza tym, łapiesz się do 2 rodzajów pt: takich gdzie szukają wiza i takich gdzie barda. więc masz duże szanse na pt ;) Może i wiz/bard ma dużo zalet, ale na h-lvl oprócz levelingu to wiz/cler lepszy ;)

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...