Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcesz expić solo i nie chodzić wogóle na pvp to wizz/bard, a jak w party i będziesz jeszcze chodził na pvp to wizz/cler.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

było biliony razy... tak naprawdę to nie ma różnicy. Chyba główną zaletą jest oszczędzanie (przy solo lub taxi) 400m miesięcznie na typhoonach :D

Użyj naszej szukajki chłopie ^_-

kilka wypiszę resztę poszukaj było mnóstwo takich tematów różnice są takie:

cler nie ma speeda, za to większą przeżywalność (możesz przeżyć giga, pt giga etc)

bard ma speeda (oszczędność) , może wybierać mobki do ataku (noise)

wynik 2:1 barda

cler na pvp pozwala tak naprawdę grać na pvp mass pvp i mieć kilka cler buffów itd.

bard nie

2:0 clera

Bard może robić taxi ze speedem (więcej osób woli takie--> samemu też sporo pomaga)

cler nie xD

1:0 bard

no i najważniejsza:

Bard jako int może grać w eu pt --> cler int NIE (wbrew temu co myślą wszyscy idioci -.-)

1:0 bard

no i jeszcze kilka

tak narazie to mi wychodzi 3:4 dla barda, to zależy czy chcesz chara mieć do zabawy (cler) czy do zarabiania i levelowania (bard)

ps. daj + jak pomogłem :P

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up

Ja bym nie tylko wybral na zabawe clera ale na wszystko.. mysle nawet o karawanach czy cos tego typu.. to napewno jakis bless lub ress sie od nas przyda. pozatym dla mnie na pvp wiz bard w ogole nie istnieje.. chyba ze ma kox staffa to cos tam zrobi.. ale tak to nawet nie chce mi sie patrzec jak co 3sec laduje vigorki =)...

Pozatym zeby nie padac wiz bardem na giantach, pt mobach to musisz miec zazwyczaj 81+ +dobry set z str hp.

sygna1o.jpg

Opublikowano

Ta lepszy według mnie jest wizz/cler szczególnie ze napisałeś pod exp i taxi :D z sub clerem dasz rade giantowi masz RD i HC a na taxi jest dobrze jak taxer operuje ressem :D bo nieraz muszą zapier**** kawał drogi na to taxi :P

myl07.png

cSRO - OFFLINE

Server: ÍőµŔáۡĺ

Nick: MyL0

Level: 101

Build: Bicheon / Light /Cold / Pure INT

Guild: TheKillers * EliTe

Farming is finished 1.860.000

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...