Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlespace.Pl

Glibnes

Czy podoba Ci się nasza gra?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci si? nasza gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, prezentuję wam dość nowy (oficjalny start odbył się 1 sierpnia) prywatny serwer OGame postawiony na mocno zmodyfikowanym silniku XNova (wprowadziłem do niego ponad 250 poprawek) o nazwie BattleSpace.pl.

BattleSpace.pl - Stań się międzygalaktyczną legendą...

Do silnika gry wprowadziłem między innymi nowy (i w 100% napisany przeze mnie) Silnik Walk, obsługę walk oraz obrony grupowej (ACS), darmowy Symulator Walk, system Poleceń graczy...

Od kilku miesięcy pracowałem nad tym, żeby w silniku nie było żadnych dziur i błędów (jak głupie krzaczki zamiast Polskich znaków czy błędy w zabezpieczeniach) i myślę, że mi się udało.

Obecnie mamy dwa Universa (drugie uruchomione 4 grudnia 2010 r., pierwsze 1 sierpnia 2010 r.).

Prędkości Universum 1:

Wydobycie: 100x

Gra: 100x

Flota: 50x

Prędkości Universum 2:

Wydobycie: 110x

Gra: 80x

Flota: 20x

Gra stoi na bardzo dobrym serwerze i w dodatku jest bardzo zoptymalizowana, co skutecznie obniża zużycie zasobów serwera.

Adres gry i Forum:

http://battlespace.pl
http://forum.battlespace.pl

bs_2.png

Opublikowano

Autorzy tematów już od jakiegoś czasu na MPC nie zawitali, prawdopodobnie tylko napisali temat reklamowy nie interesując się regulaminem, dlatego też nie poprawili linków.

Co do serwera, wydaje mi się, że to najlepszy jaki widziałem, będę szukał bugów ;]

Pozdrawiam

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od czasu mojego pierwszego posta w tym temacie sporo zmieniło się w wyglądzie i silniku gry.

Co nowego w wyglądzie:

• Dodałem nowy Skin znany wam ze starego OGame - EpicBlue (znany także jako Evolution)
  • Strona Podglądu planety została całkowicie przebudowana - jest bardziej przejrzysta i zabiera mniej miejsca
  • Strona jest bardziej przyjazna dla graczy z rodzielczością 1024x768

Co nowego w Silniku:

• Dodano możliwość zakupu trzech dodatkowych slotów na Planety
  • Symulator Walk został poprawiony i rozbudowany
  • Dodano dodatkowe zabezpieczenia przed takimi incydentami, jaki miał miejsce pod koniec sierpnia
  • Poprawiony został podgląd Statystyk i Rekordów
  • Dodano dodatkowe zabezpieczenia w Stoczni
  • Poprawiono obsługę rang zarządzających w sojuszach
  • Podczas wysyłania floty linki do Kolonii i własnych celów (Farm list) są wyświetlane o wiele lepiej, bo w postaci rozwijanej listy

Oczywiście to nie jest pełna lista zmian, więcej znajduje się w naszym ChangeLogu na serwerze.

Mam nadzieję, że częste aktualizacje przyciągną jeszcze większą ilość graczy na nasz serwer.

bs_2.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejne zmiany w grze, tym razem od bardziej od wewnątrz (chociaż i na zewnątrz też dodałem kilka małych nowości)...

Co nowego w wyglądzie:

• Raport Niszczenia księżyca (a raczej jego końcówka, czyli wynik niszczenia) został przebudowany - teraz łatwiej połapać się co się stało
  • W Raportach Wojennych pokazywana jest także realna szansa na zniszczenie księżyca (przydatna, jeśli dodajecie swoje bitwy do Starć Tytanów na Forum)
  • Mobilna Stacja Słoneczna została przemianowana na Wahadłowiec (niektórzy gracze myśleli, że jest to jednostka do pozyskiwania energii)
  • Podczas wybierania koordynatów i prędkości (przy wysyłaniu floty) widać dokładny czas dolotu do celu oraz powrotu na ojczystą planetę (licznik czasu rzeczywistego)
  • Wszystkie liczniki flot zostały przepisane - teraz nie ma żadnych opóźnień (jeśli czas serwera jest nieaktualny)
  • Przebudowany wygląd zakładki Flota - teraz wszystkie informacje są poprawne i zajmują mniej miejsca
  • W zakładce Flota po najechaniu na ilość floty (aktualnie lecącej) widać także surowce przez nią przewożone
  • W zakładce Flota floty w związku są zliczane do siebie jeśli chodzi o ich ilość

A co nowego/poprawionego pod maską Silnika:

• Kompletnie przepisany system Ekspedycji (teraz bardziej players-friendly)
  • Poprawne i szybsze przeliczanie lecących flot
  • Usprawnienie Silnika Walk oraz dodanie do niego Systemu Wybuchu Statków (takiego, jaki jest w OGame)
  • Poprawiono błąd, który mógł powodować zawieszanie się flot lecących na zniszczony już księżyc
  • Załatanie dziur w niektórych misjach flot

Udało mi się także zoptymalizować wysyłane elementy do użytkownika, dzięki czemu teraz większość elementów (jak JavaScript czy style strony) są o wiele mniejsze i przechowywane w pamięci przeglądarki o wiele dłużej - pozwala to zredukować zużycie transferu (szczególnie ważne dla ludzi z ograniczeniami transferowymi lub grających z telefonów).

Jak zawsze, pełną listę zmian znajdziecie w naszym serwerowym ChangeLogu (http://glibnes.bshellz.pl/game/changelog.php)

bs_2.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Uwaga uwaga!

Wczoraj wystartował konkurs na nową nazwę dla ProxyNovy (więcej informacji, dlaczego zmieniamy nazwę na Forum).

Główną nagrodą jest 150 jednostek Ciemnej Energii (to ponad 30zł) oraz niespodzianka w grze!

Więcej informacji o Konkursie znajdziecie na Forum w tym temacie:

http://forum.battlespace.pl/Thread-konkurs-na-nowa-nazwe-gry

bs_2.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wiele osób czekało i czekało na tą wiadomość - i teraz wasze oczekiwanie dobiegło końca!

Universum nr. 2 zostanie oficjalnie otwarte dnia 4 grudnia 2010 roku (będzie to sobota), o godzinie 17:00.

Universum 2 będzie posiadało zmienione ustawienia prędkości:

• Prędkość Wydobycia: 110x (110% prędkości Universum 1)
  • Prędkość Gry: 80x (80% prędkości Universum 1)
  • Prędkość flot: 20x (40% prędkości Universum 1)

Inne zmiany warte wspomnienia:

• Silnik Walk - Uaktywnione Szybkie Działa (RapidFire)
  • Ustawienia niektórych statków zostaną zmienione (np. Stacja Orbitalna)
  • Brama Kwantowa straci możliwość wykonywania Skoku Czasoprzestrzennego
  • Rozmiar planety matki zostanie zwiększony do 400 pól, ale rozmiary kolonii zostaną zmniejszone (mniejsza szansa na kolonizację dużej planety)
  • Szczątki z Floty - 40% / Szczątki z Obrony - 0%
  • Wprowadzenie Systemu dofinansowania nowych graczy (więcej informacji na Forum)

Więcej informacji znajdziecie na naszym Forum w tym temacie:

http://forum.battlespace.pl/Thread-zapowiedz-otwarcia-universum-2

bs_2.png

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj po południu ruszyło Testowe Universum. Głównym jego celem jest umożliwienie mi stworzenia takiego Silnika, jaki będzie odpowiadał graczom w 100% i przy okazji będzie dość unikalny.

Każdy z was może wziąć udział w jego tworzeniu, poprzez zgłaszanie mi swoich propozycji, sugestii oraz zgłaszanie błędów "na żywo" z testowego Uni.

Więcej informacji znajdziecie na Forum w tych tematach:

http://forum.battlespace.pl/Thread-testuni-otwarte--393

http://forum.battlespace.pl/Thread-cele-universum-testowego--394

bs_2.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnimi czasy na serwerze pojawił się mały zastój w rozwoju technicznym, dlatego też pragnę poinformować o ostatniej aktualizacji gry do Wersji 1.3.3

Zmiany dotyczą tylko i wyłącznie Universum 2

Główne zmiany, które zasługują na uwagę to:

• Wprowadzenie nowego, lepszego Silnika Walk - o wiele, wiele mniejsza losowość, bardziej opłacalne starcia niż wcześniej przy jednoczesnym zachowaniu balansu sił; usprawniono także ataki ACS - straty są lepiej rozkładane między graczy (tak, by było fair)
  • Wprowadzenie nowego, autorskiego Silnika Ataków Rakietowych - zupełnie nowe formuły sprawiają, że ataki są bardziej opłacalne
  • Dodanie Symulatora Ataków Rakietowych
  • Dodanie wewnętrznego konwertera Walk - teraz każdy może łatwo i szybko wstawić swoje Starcie na jakiekolwiek Forum
  • Dodatnie Technologi Laserowej, Plazmowej, Grawitronów do Walk - teraz i one mają wpływ na siłę ataku twoich statków
  • Liczne poprawki stabilności i optymalizacyjne

Zapraszam do gry na jeszcze sprawniejszym serwerze!

http://battlespace.pl

bs_2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...