Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Zarabianie Na Całkowitym Leaglu Na Pl!

ScoorVysyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA! SPOSÓB JEST DLA OSÓB ODWAŻNYCH! MOŻNA ZAROBIĆ DUŻO HAJSU ALE TEŻ I DUŻO STRACIĆ!

Witam!

Chciałbym przedstawić mój sposób na duży zarobek, który wymaga jednak lekkiego wkładu własnego.

Napiszę od razu to co wszystkich pewnie interesuje. Ile można z tego wyciągnąć? Ano dużo. Na moim serwie (s22) można zarobić nawet 180kk, co dla takiego 30 lvl jest dużym zarobkiem :D

Na początek trzeba mieć ok. 20-30kk. Można je zarobić na różnaki sposób jednak ja polecam sposób z tego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/181837-tut-legalne-zarabianie-kasy-w-metin2/

Chciałbym przedstawić sposób na zarabianie na całkowitym legalu na PL! Sposób ten polega na kupowaniu i ulepszaniu mieczy bojowych na +6/7 :D

Otóż, chyba każdy z Was widział kiedyś taki mieczyk :

Bojowy_miecz.jpg

Jest to miecz bojowy, dostępny od 65 lvl. Po ostatnim patchu, który pozwala go zamieniać w miecz Trytona jego cena tycieńkę wzrosła :D

No dobra jest drogi ale gdzie ten zarobek? Otóż w porównaniu do ceny bojowego +7 (150-200kk) cena tego miecza na +2/3/4 jest po prostu śmieszna. Można go kupić za niecałe 5-8kk :D Powyżej odradzam. Po prostu się nie opłaca :D

Cała filozofia polega na kupieniu 3-5 mieczy i ulepszeniu choć jednego do +7/8. Najpierw jednak polecam do +7 :P.

No fajnie, ale co z ulepszaczami?

No, tu pojawia się problem. O ile na +5 (Nieznany talizman+) i +6 (Pamiątka po demonie) nie ma problemu, to na +7 już się pojawia. Potrzeba białej perły i 2 klejnoty demona. O ile na moim serwie biała perła kosztuje ok. 5kk a małz ok 90 -150k to na innych może nie być już tak ciekawie. Ale z całą pewnością na serwerach z małżami po 900k bojowe +7 zejdą o wieeeeeeele drożej :D

Oczywiście nie robimy tego u kowala w mieście, tylko u kowala gildyjnego.

Jeszcze raz zaznaczam że można się na tym dużo dorobić ale i dużo stracić :)

Moje zyski: ok 350kk w 3 dni ;]

Sposób polecam na s22 (Orion) ze względu na tanie małże i perły :D Odradzam za to na s 13 i 12 (też grałem :D)

EDIT:

Kilka osób napisało że można ulepszać na +7 w dt. Według mnie gilidyjny i tak pali już za często a kowal w dt ma mniej % na ulepszenie :D

Jeśli się podoba proszę o +++

Aha ! Zakaz kopiowania na inne fora! Całkowity! Chyba że za moim pozwoleniem!

:D

2vjooye.png

Nie bądź żyła daj +++

:D

[Tut] Zarabianie na całkowitym legalu na PL!

Opublikowano

W 1 dzien sie uda a potem ?? :F

A jesli ciagle mi bedzie palil ?? to wyjde raczej na -- niz na +

Watpie zeby ciagle mi sie udawalo robic bojowy na 7/8 jesli ktos by mial takiego farta to by polowa serva juz biegala w trytonie :F

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

ja polecam tak robic z nimfa i bojowym do +6 bo perly na twierdzy biale to 30kk stoja malze po 1kk + robie takie rzeczy do +6 a potem lece na dt i robie na + jak ide na dt to robie kilka nimf i robie na +8/9 nimfa +8 na twierdzy powyzej 100kk z kd a +9 200kk + widze

Opublikowano

moradni idź spać dziecko ... temat ten mówi jak na legalu zarobić a nie allegro - głupie neo co zarabiać nie umie ...

Opublikowano

dzieci neo co kase na allegro kupuja bo przeciesz mamusia da tacy lduzie co kupuja yangi na allegro sa tacy glupi jak taxik i fubu wydaja kase niby kilka zloty a jak to by podsumowac to sa tysiace zlotych co mamie kradnie

Opublikowano

Tut ładnie opisany tylko trzeba mieć ogromnego farta [można przekupić kowala :D] i grać na serwie co są tanie ulepszacze, niestety w moim przypadku opisany tutaj tut o zarabianiu suę nie sprawdzi gdyż perła biała chodzi po 40kk a małz 1,5 kk ;]

TOrCIDA GOrNIK ZABrZE ;]

Opublikowano

Panie 1123bercik12131

Jezeli ktos zarabia 2-3 tys euro i przyjemnoscia jest jego granie w metina to jego sprawa na co kase wydaje. A pozatem watpie aby ktos podpie***** od mamy/taty kilka tys zl ( no chyba se tatus/mamusia ma w ch** hajsu to nawet nie zauwazy )

Opublikowano

to tylko serwer orion jest taki specyficzny, że to się opłaca

pierdut.pl/pytanie-27-oddam_konto_do_metina_za_darmo

Opublikowano

Sprzedałem all eq = 260kk za nie dostałem ^^ Kupiłem na początek 10 bojowych ;D - nie było to łatwe ...

U gildyjnego na +4 ulepszył wszystkie na +5 zostalo mi tylko 6 ^^ na + 6 zrobił 4 ^^

Teraz pytanie czy opłaca sie wbijać na + 7 jak +6 kosztuje ok . 70kk ? za +7 dostane ok 130kk ;D

Czy kupować kolejne znalazłem typa który na dzień mi ich ma dostaraczać ok . 13 ;D - on tak twierdzi po 5kk za + 0-3

Czy to się opłaca nie wiem nie jestem pewien ;D

bez yt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...