Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Zlecenie] Digital Painting

Makin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Nie po raz pierwszy piszę tu zamówienie :)

Jako, że forum nasze ostatnio zrzesza coraz większą liczbę artystów, tych prawdziwych i tych mniej to postanowiłem spróbować szcześcia.

Ostatnio udało mi się znaleźć bardzo interesującą grafikę, lecz niestety miernej jakości w dodatku krzywo zeskanowaną.

Ale o co mi chodzi. Wiem, że tablet daje możliwość dokładnego odtworzenia takiej grafiki, gdzie oprócz umiejętności potrzebny jest talent, ale nie w tym rzecz.

Chcę czegoś co by było narysowane podobną techniką, nie jestem grafikiem dlatego nie znam wszystkich nazw :P

To jest ukryta treść, proszę

lub

lub

Moja grafika jest to skan, w całkiem przyjemnej rozdzielczości, lecz niestety zeskanowany krzywo, niedokładnie i z lekko zawiniętą kartką.

Chodzi mi o przerysowanie tego w miarę dużej rozdzielczości, któraby w razie czego nie sprawiała problemów z ustawieniem jej jako tapety lub wielkoformatowym drukowaniem.

A i oto ona:

Co do nagrody :)

Możemy oficjalnie powiedzieć, że nie zamierzam rozwodzić się w kwestiach finansowych, bo to nie supermarket, tylko coś podan - sztuką zwane.

Dlatego osoba, która się podejmie i w jakikolwiek sposób pomyślnie zrealizuje zadanie może liczyć na nagrodę, której nie będzie żałować.

Tyle ode mnie, o wszelkie dodatkowe szczegóły proszę pytać tutaj lub na PW.

Pozdrawiam,

Lord Makin

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Digital painting to jest np. coś takiego

A to co ty przedstawiłeś to kolorowana manga. Sam jestem fanem Bleacha. Być może coś wykombinuję, choć nic nie obiecuję.

To nie digital painting a zwykła składanka, ale chyba na tapetę się nadaje.

2 wersje - 1 kolorowa i 1 czarno-biała

http://img827.imageshack.us/gal.php?g=77458090.png

iloverock.png

Opublikowano

Chętnie bym spróbował pomóc , ale nie mam tabletu , a co do tego jakbyś znalazł rendery to można to normalnie posklejac , bez rysowania .

54585309939136444418.png

Opublikowano (edytowane)

A więc znalazłem prawie idealny skan :P

Jedyny problem, że ma znaki wodne ;/ i moje pytanie czy dałoby radę je usunąć?

W każdym razie szukam też skanu źródłowego, zrobionego w bardzo wysokiej rozdziałce, ale w kolorach oryginalnych, więc nieco bledszych i drugie moje pytanie, czy dałoby radę coś zrobić z tymi kolorami potem? Napiszę i pokazę jak znajdę :P

@Avenger: fajne tylko małe ;/ :P

A oto i ten skan na którym jest znak wodny, czy da go usunąć?;> I ew. coś zrobić, żeby się lepiej prezentował jako tapeta?;>

A ja się biorę, za szukanie oryginalnego skanu :P

edit: tu powinien pojawić się skan w wersji RAW, ale nie wiem kiedy

może dziś, może jutro :)

Edytowane przez Lord Makin

EXPmIpC.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...