Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Durze Cpu

stona90605

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem otóż to że podczas grania w metin2pl zuzycie procesora skacze mi nawet po 100% a mam uruchomine tylko antywirusa i metka no i sterowniki mam nadzieje ze zna ktos jakis sposób na to aby to obnizyc niewiem morze zna ktos jakies programu do obnirzania cpu albo cos a i wymiana kompa nie wchodzi w gre morze w menażerze zadań musze coś wyłaczyć ale co dam screnna i morze ktoś powie co plis pomóżcie.

naforum.png

na forum.bmp

Opublikowano

antiywirusa podczas gry wyłączaj nic się nie stanie a naprawdę dużo pamięci zzera

Wejdz też w config exe i ustaw 800x600 16 , Shadows "None " i ogólnie wszytko na najmiejsze naprawdę różnicy prawie nie widać ale metek o wiele płynnije chodzi

wszystko z nazwą użytkownika "user" możesz wywalić , jak czegoś nie bd można to bd pisało że to krytyczny proces sytemu i nawet jakbyś chciał to tego nie zamkniesz wieć spoko zamnkij wszyskie które możesz z nazwą użytkownika user

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

antiywirusa podczas gry wyłączaj nic się nie stanie a naprawdę dużo pamięci zzera

Wejdz też w config exe i ustaw 800x600 16 , Shadows "None " i ogólnie wszytko na najmiejsze naprawdę różnicy prawie nie widać ale metek o wiele płynnije chodzi

wszystko z nazwą użytkownika "user" możesz wywalić , jak czegoś nie bd można to bd pisało że to krytyczny proces sytemu i nawet jakbyś chciał to tego nie zamkniesz wieć spoko zamnkij wszyskie które możesz z nazwą użytkownika user

Ale antywira nie moge wylaczyc poniewaz wyskakuje mi blad ze odmowa dostępu

Opublikowano

Polecam Tobie odnistalować troche śmieci

i zainstalowac to --->

http://www.topshareware.com/smart-ram/downloads/1.htm

mi potrafi zwolnic nawet 500mb na dysku !

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Jeżeli zużycie dochodzi do 100% możesz mieć coś z dyskiem lub chłodnicą. Ściągnij ccleaner lub te programy które podają wyżej i wyczyść troche kompa. Też miałem tak że dochodziło do 100% a temp. kompa do 80 stopni :). Wymieniłem dysk, wiatrak i troche przeczyściłem kompa i teraz mam temp. 30 stopni a zyżycie 20% max 30 :) podczas gdy mam 3 metki neta gg skype itd. :)

Wszystkie moje strony :)

http://goo.gl/YvP870

Opublikowano

Witam.:)

Rada ode mnie:

Po 1. Wyłacz firefoxa patrz ile ma zużycia procka :O

Po 2. Mozesz wyłączyć wszystkie procesy z nazwa user lecz nie wyłanczaj explorer.exe, taskmgr.exe

Po 3. Ile masz pamięci wirtualnej (RAM) ? 512mb to minimalna ilość dla Metin2 niby śmiga ale w m1 lagi ;/

Po 4. Dysk - im wiecej na nim miejsca (im mniej zapchany smieciami) tym szybciej pracuje i zmniejsza w jakim stopniu lagi

Polecam pobranie programu ccleaner, czyść nim rejest co 2-3 dni + pakiet TuneUP. To znacznie przyspieszy prace twojego komputera!

__________________________|____________________________________

|Wyłącz wszystko z autostartu (poza antywirusem, sterownikami np.głosu)|

Pozdrawiam Seba291 :)

Nowicjusz
Opublikowano

wEŻ KOMPA DO LODÓWKI TO BD PROCEK MIAŁ PO 10% JA TAK GRAM JUŻ OD 5 MIECHÓW

Opublikowano

Kup nowy procek a nie bedziesz trzymac takie gow.. Tylko miejsce Ci bedzie zajmowac

iphone-ma_eqxxwq.png

iphone.jpg

Uwielbiam Justina Biebera, oglądam Telewizję Trwam, żebrzę o plusy i mam parcie na moda.

Opublikowano

Witam.:)

Rada ode mnie:

Po 1. Wyłacz firefoxa patrz ile ma zużycia procka :O

Po 2. Mozesz wyłączyć wszystkie procesy z nazwa user lecz nie wyłanczaj explorer.exe, taskmgr.exe

Po 3. Ile masz pamięci wirtualnej (RAM) ? 512mb to minimalna ilość dla Metin2 niby śmiga ale w m1 lagi ;/

Po 4. Dysk - im wiecej na nim miejsca (im mniej zapchany smieciami) tym szybciej pracuje i zmniejsza w jakim stopniu lagi

Polecam pobranie programu ccleaner, czyść nim rejest co 2-3 dni + pakiet TuneUP. To znacznie przyspieszy prace twojego komputera!

__________________________|____________________________________

|Wyłącz wszystko z autostartu (poza antywirusem, sterownikami np.głosu)|

Pozdrawiam Seba291 :)

Po 1 mam wylaczonego firefoxa podczas grania po 2 mam 768pamieci ram a po 3 jak usune rejestr przez ccleaner to cos sie stanie z kompem?

Opublikowano

Mało RAM-u masz, ew. możesz powyłączać procesy które są uruchomione przez " user "

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

wEŻ KOMPA DO LODÓWKI TO BD PROCEK MIAŁ PO 10% JA TAK GRAM JUŻ OD 5 MIECHÓW

Hehe to gdzie ty trzymasz jedzenie ? pod łóżkiem ?:D

Opublikowano

nacisnijcie ppm na procesach na dana nazwe np . metin2 i ppm na to i ustaw priorytet > czasu rzeczywistego ;D licze na + :)

Mi na czasie rzeczywsitym mam wielkkiego laga. Chodzi plynniej dopiero na priorytecie wysokim

@topic

Format kompa

Ram optymizer

Priorytet metina na wysoki

Podkrec procka i ramy

wylaczaj antywirusa na czas grania (zainstaluj sobie cos avasta5 - można go wyłączać w każdej chwili)

Opublikowano

mi na lapu tez czasem dochodzi do 100% ale jak włączam menedżera to mam włączone 3-4 procesy "cmd" (nie wiem nawet skąd =,=) i każdy z nich ciągnie z 30% :l jak widze ty tu takich nie masz polecam ci wyłączyć ten niby"proces "bez czynnościowy" 97% ci ciągnieeee

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Sciagnij programik, ktory oczysci kompa ze zbednego syfu (pliki cookie itp.) np. Odkurzacz, polski dobry programik

Mozesz jeszcze pobrac Game Booster, ktory wylacza zbedne programy podczas grania (mozesz ustawic jakie ma wylaczyc)

Co do tego priorytetu... jesli masz kompa typu: 2 rdzenie, 4gb ram itp. to mozesz dac wysoki priorytet

userbar820914.gif

Pomogłem? Daj + jak coś :)

Opublikowano

"Ten proces niejako informuje cie ile masz wolnych zasobow w systemie, on nie zzera 100% proca i pamieci

Jesli masz go na +- 100% to bardzo dobrze, bo twoj system idluje ( a nie zamula!!)"

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1282235823' post='1315110]

mi na lapu tez czasem dochodzi do 100% ale jak włączam menedżera to mam włączone 3-4 procesy "cmd" (nie wiem nawet skąd =,=) i każdy z nich ciągnie z 30% :l jak widze ty tu takich nie masz polecam ci wyłączyć ten niby"proces "bez czynnościowy" 97% ci ciągnieeee

MISTRZU !!! Spadłem z krzesła jak to przeczytałem xD xD xD Proces bezczynności systemu pokazuje ile % mocy procka mamy WOLNE , a nie ZAJĘTE , a tak poza tym to jest proces nie do wyłączenia no chyba , że się uprzesz to system rozpierdzielisz ^^

Jak mi nie wierzysz to zobacz u siebie - też go masz xD

A te procesy cmd u ciebie to na 99% jakiś trojan albo inne dziadostwo bo one często maja taką nazwę bo korzystają z konsoli ;)

Opublikowano

Więc jeśli problem mój tkwi w kompie to wam podam szczegóły procka

niejest to jeden ze lepszych kompów ale moja siostra ma np 512 ramu i jej chodzi normalnie bez zacinania

a więc

Moj komp

Ram:768

GHZ:2.66

System:windows xp

intel celeron

CPU

Nvidia Ge force fx5200

64mb

Jeśli to w tym tkwi to co mam zrobic bo wymagania są przecież poprawne do metka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...