Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was mam taki problem wiem ze moge poszukac se google odpowiedzi i szukalem ale nie znalazłem na to odpowiedzi a wieć tak metin2pl mi sie zacina chociarz komputer spełnia wymagania gry a nawet mam wieksze niz sa potrzebne moj komp:

Ram:768

Clereon

intel

CPU 2.66ghz

NVIDIA GeForce fx5200

64mb

I nie wiem co mam zrobic lecz zapewniam ze to nie wina lagów prosze o pomoc np jak zmniejszyc wymagania jeśli jest to potrzebne albo cos w tym stylu.

Opublikowano

wcisnij ctr +alt + delete i tam masz zuzycie procesora jesli jest ponad 50% to powinno byc jak na twoj komputer zaduzo powylaczaj gg bo to bardzo procesor zawa i przegladarki itp gdzies byl temat ze trzeba cos zmienic w garcie graficznej

Opublikowano

Ja grałem na podobnym komputerze z tym że miałem tą kartę tylko 128mb. Może padają Ci już jakieś podzespoły... Komp jak na dzisiejsze czasy słabiutki troszkę... Kiedy ostatnio robiłeś formata?

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^ - idź pan w chuj ! :D

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

Ja grałem na podobnym komputerze z tym że miałem tą kartę tylko 128mb. Może padają Ci już jakieś podzespoły... Komp jak na dzisiejsze czasy słabiutki troszkę... Kiedy ostatnio robiłeś formata?

Ja formata jusz niepamietam kiedy ostatnio robilem ja w tych sprawach zupełnie zielony jestem skoro u mnie tak sie dzieje to czyli musze kompa do naprawy czy co?

Opublikowano

Zrób formata, to zawsze działa ^.^ I proponuje zamiast grac w metina czytac slownik jezyka polskiego. Ile ten komp ma lat? Tyle co ty? Nie no moze mniej troche (cholera, nie moglem sie powstrzymac, sry :D)

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

Zrób formata, to zawsze działa ^.^ I proponuje zamiast grac w metina czytac slownik jezyka polskiego. Ile ten komp ma lat? Tyle co ty? Nie no moze mniej troche (cholera, nie moglem sie powstrzymac, sry :D)

Dobrze postaram sie bardziej uważać na pisownie ale jak mam tego formata zrobic do jakiegos speca zaniesc czy jakos sam muglbym to zrobic?

A i jeszcze cos podaczas gry zuzycie procka nie przekracza 35 & a zuzycie ram to jakies 500 na 768

Opublikowano

wcisnij ctr +alt + delete i tam masz zuzycie procesora jesli jest ponad 50% to powinno byc jak na twoj komputer zaduzo powylaczaj gg bo to bardzo procesor zawa i przegladarki itp gdzies byl temat ze trzeba cos zmienic w garcie graficznej

Zurzycie procka nie przekracza 35% a zurzycie ram to niecale 500mb

Opublikowano

Miałem identyczną sytuacje, nie wiedzialem co robic. Pewnego razu przyszedł kolega i powiedział żebym włączył metina przez easy metin i gdy juz sie zaloguje wcisnął "magiczny" przycisk "home" ;)

Polecam o 80% mniejsze lagi.

Bycie anonimowym nie zwalnia Cię od myślenia...

W życiu najważniejszym celem jest bycie sobą ! Przestrzegaj tej zasady a zajdziesz dalej niż myślisz...

Opublikowano

moze masz zle chlodzenie (ja tak mam w laptopie ze jak mam np na jakims materiale) to metin zaczyna tak ciac ze jak cos napisze na czat to dopiero za 2 minuty sie pojawia

94051081471225724789.jpg
Opublikowano

Miałem identyczną sytuacje, nie wiedzialem co robic. Pewnego razu przyszedł kolega i powiedział żebym włączył metina przez easy metin i gdy juz sie zaloguje wcisnął "magiczny" przycisk "home" ;)

Polecam o 80% mniejsze lagi.

Czark mam pytanie mógłbyś mi to wytłumaczyć to szczgólowo bo nie wiem co ty tam zbytnio zrobiles.

Opublikowano

Zrób formata to Ci pomoże na 99%. Robienie nie jest trudne. Nie nieś do serwisu bo to wydatek 30-50zł a samemu to zrobić można bez problemu. Potrzebujesz płytki z windowsem, wkładasz do napędu resetujesz komputer i powinna się płytka odpalić. Jeżeli się nie odpali musisz ustawić w BIOSIE napęd jako pierwsze urządzenie startowe. (Bios-a włączasz jakąś "F" lub HOME ((Na ekranie startowym, przy włączaniu komputera będzie pisało jaki to klawisz)) i gdy komputer się włącza klikaj go cały czas i ustaw stacje CD/DVD jako pierwszą na liście). Potem Ci się włączy instalacja i to praktycznie jak instalacja gry jest, tam będzie pisać co klikać ;) .

userbarwb.png

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

Zrób formata to Ci pomoże na 99%. Robienie nie jest trudne. Nie nieś do serwisu bo to wydatek 30-50zł a samemu to zrobić można bez problemu. Potrzebujesz płytki z windowsem, wkładasz do napędu resetujesz komputer i powinna się płytka odpalić. Jeżeli się nie odpali musisz ustawić w BIOSIE napęd jako pierwsze urządzenie startowe. (Bios-a włączasz jakąś "F" lub HOME ((Na ekranie startowym, przy włączaniu komputera będzie pisało jaki to klawisz)) i gdy komputer się włącza klikaj go cały czas i ustaw stacje CD/DVD jako pierwszą na liście). Potem Ci się włączy instalacja i to praktycznie jak instalacja gry jest, tam będzie pisać co klikać ;) .

Mam jeszcze jedno pytanie czy windowsa xp morzna sciągnać?

Opublikowano

Wszystkie windowsy można ściągać, jednak jest to nie legalne (tzn. piractwo).

Możesz dac jakiegoś + jak chcesz :D .

userbarwb.png

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

Wszystkie windowsy można ściągać, jednak jest to nie legalne (tzn. piractwo).

Możesz dac jakiegoś + jak chcesz :D .

Soczek masz jusz u mnie plusa jesli mi powiesz jak dodac tego plusa i jeszcze jak dokładnie zrobic formata

Opublikowano

Pod postem w prawym dolnym rodu masz takie znaczki + i - :P . A co do formata w UP poście wszystko jest wytłumaczone. Wkładasz płyte, reset kompa i instalujesz praktycznie jak gre.

userbarwb.png

Jak pomogłem daj +