Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Proszę O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Frameworka mam, a co do tego pliku vcredist_x86 , to on jest chyba do Visual C++ Studio. A ja używam Dev-C++

Opublikowano

To instaluj visuala, bo jak ja kiedyś własny działający na visualu kod skompilowałem w devie to też była lipa... dev'em dll lepiej nie robić...

Opublikowano

skompilowałem w visualu, przy injectowaniu pokazał się msgbox Hello, ale nic się nie działo, próbowałem klikać f12 i nic. próbowałem na notatniku i metinie. Ale nic się nie dzieje żadne znaki nie są wprowadzane.

Opublikowano

bo on naciska ctrl+h jeśli skopiowałeś ten kod co dałem, gdy wartość logiczna isOn to prawda, na F12 przełączasz isOn = !isOn // nowy isOn równa się zaprzeczeniu starej wartości isOn. pokombinuj :P

Opublikowano

Siema!

mam podobny problem co Zapalka z tym że w ma wciskać inny klawisz ale w metinie . I tu pada moje pytanie. Czy da cię jakoś zrobić żeby wciskało na zminimalizowanym F7?

Przepraszam że się wtrącam tu z prośbą ale nei chciałem zakładać nowego tematu ;p

johnmorrisonxxxppwxxxsc.png

Autor-Klik Na sygnę

:)

Opublikowano

no nazwa okna to METIN2 a nazwa procesu to Metin2Mod.bin .

Ale przecież jak robisz to w dll to nie musisz mieć nazwy okna.

Ps: Jak się komplikuję dll'kę ??

Haha Winject nie zadziała na polskim metinie !! przez hackshelda :) Czy jakoś tak ;d

Autor-Klik Na sygnę

Opublikowano

normalnie się kompiluje, zamiast main() masz DllMain(), Hackshield nie powinien blokować wstrzyknięcia dll o.O

Opublikowano

Hackshield blokuje programy wstrzykujące DLL :/

A z tego co mi wiadomo blokuje też nieznane pliki dll co za tym idzie nie można wstrzykiwać ani używać nieznanych dla metina plików DLL bez Anty Hackshielda

Opublikowano

Jak w notatniku mam to skomplikować? to skopiowałem do notatnika jako dll

#include <windows.h>    bool isOn = false;  void start() {         for(;;Sleep(100))         {                 if( isOn )                 {                         keybd_event( VK_LCONTROL, 0, 0, 0 );                         keybd_event( 0x68, 0, 0, 0 );                         keybd_event( 0x68, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0 );                         keybd_event( VK_LCONTROL, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0 );                  }         if(GetAsyncKeyState(VK_F12)&1) // przełącznik on/off                 isOn = !isOn;         }  }     BOOL WINAPI DllMain(HINSTANCE hInstDll, DWORD dwReason, LPVOID lpReserved)  {          switch(dwReason)          {                  case DLL_PROCESS_ATTACH:                          CreateThread(0,0,(LPTHREAD_START_ROUTINE)start,0,0,0); // tworzenie nowego wątku                         break;                  case DLL_PROCESS_DETACH:                                                    break;          }          return TRUE;  }

Autor-Klik Na sygnę

Opublikowano

Kopiowanie tego w jednej linii nie było mądrym pomysłem, edytuj proszę tego posta ; / Nikomu się nie zechce czytać.

edit: O kurwa xD nawet nie doczytałem w czym ty chcesz to kompilować. Dobre, dobre.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

<facepalm>

@xXxPpWxXx musisz mieć program żeby to skompilować np. visual studio, niestety w notatniku się nie da :angry:

Opublikowano

co za noob dawał wszystkim po kolei minusy ;[

dałem kilku osobom plusy i się wyzerowało, ale nie każdemu mogłem (np. Sobie :().

A co do tego kompilowania w notatniku (Mało co się nie poszczałem ze śmiechu :D) to niestety nie da się skompilować w notatniku. I z tego co widzę to c++ dla ciebie to czarna magia :) więc może najpierw naucz się podstaw a dopiero później próbuj kompilować programy :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...