Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś czy jak kupie pacca na tibia.com to później moge go sprzedać na allegro ?

@down

no to jak sprzedają na allegro, kumpel mi mówił że jak masz na koncie to jeszcze musisz aktywować albo komuś podarować.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

jak kupujesz pacca to odrazu leci na twoje konto

no to jak sprzedają na allegro?, kumpel mi mówił że jak masz na koncie to jeszcze musisz aktywować albo komuś podarować.

userbarwb.png

Opublikowano

Posluchaj kolegi. Jak zamowisz pacc bedzie on jeszcze musial byc aktywowany/ mozesz go komus przekazac.

Dzięki :)

aha i jeszcze pytanie jedno, czy jak będę chciał podarować pacca to musze mieć passy kogoś?

userbarwb.png

Opublikowano

@topic

@UP

Nie za bardzo się orientuje, nie miałem pacca/nie sprzedawałem.

Ale wydaje mi się, że nie... Wystarczy chyba tylko nick .

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A teraz cała prawda jak to wygląda xD

Ludzie sprzedający pacce na allegro (przykładowo za 90 zł) wystawiają po około 100 pacców

Kiedy ktoś zalicytuje i wyśle im pieniądze na konto, oni wchodzą na tibie.com i tam zamawiają pacc (za przykładowo 70 zł zależy od kursu euro) bezpośrednio na konto (chara) klienta

Interes wydaje się być bardzo dobry owszem w końcu ~20zł od pacca nie jest małym pieniądzem patrząc na to ile oni tego wystawiają i mają klientów...

Ale niestety sprawa nie jest tak prosta, jest bardzo ciężko wybić się. Oni mają już bardzo dużo pozytywów stałych klientów i czasem są polecani przez różne strony i fora o tematyce 'tibia'. Osobiście kiedyś sam próbowałem tak zrobić i nie wyszło zbyt fajnie ponieważ ludzie woleli kupić u tych 'pewnych' użytkowników mających po kilka tysięcy pozytywnych komentarzy niż u mnie :(

Dlatego osobiście nie polecam tego biznesu, ale każdy jest kowalem swojego losu :D dlatego zrobi jak będzie uważał

Mam nadzieje że pomogłem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...