Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Dedykowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc, chcialbym postawic serwer dedykowany, poniewaz na kompie mam zle ip i nikt nie moze sie ze mna polaczyc, a wiec czy kupie jakis serwer dedykowany do 50zl? , chodzi mi o to zeby serwer uciagnol do 50graczy max!

a tak to 20-30gracz non stop tylko czasami 50, czy kupie taki za 50? czy nie?

Czym sie rozni serwer VPS a rpg?

Czy ten moze byc tak na 30osob?

http://www.serwery-dedykowane.net/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=47

napiszczie jaki byscie wybrali serwer taki do 50osob max

Edytowane przez Ctrev
13032777318975834031.gif

Opublikowano

@up

ten serwer nawet 10 osob nie uciagnie!

"- procesor 1,9 GHz (~75%) - gwarantowane zasoby"

nie oszukujmy się to syf a nie dedyk -.- już moj komputer ma 2,7ghz i 2gb ramu

a jaki serwer bys mi polecil zeby uciagnol 20-50 osob?

13032777318975834031.gif

Opublikowano (edytowane)

ehh samemu hostuj

ja na swoim komputerze 50 osob wyciagne

powiedz moze jakie masz ip

w poscie napisalem ze zle ip, ale tak naprawde to ip raczej dobre, ale mam router i za hu.. nie moge odblokowac portow i dlatego nikt nie moze wbic oprocz mnie, jutro jeszcze wyprobuje co znalazlem tutaj(bo z tego nie kozystalem jeszcze, z MPC), bo patrzylem juz na wielu stronach poradniki i zadne nie dzialalo, a tak pozatym nie dzialaja mi tez pasy od routera, wpisywalem juz tyle razy rozne i nie wiem jakie sa nadal, ale ten poradnik mysle ze pomoze bo widze ze konkretnie napisane co i jak, wiec jak zadziala to dam ci duzo + i 5

a samemu nie bede hostowac bo mam slabego kompa, dopieo chce kupic nowego za miesiac,a w tym czasie kupil bym moze jakis maly serwer do 40osob ;D( na tym moim sprobuje postawic narazie jak nie kupie dedyka ale moj komp max 30osob uciagnie)

Mam na wydanie 500zl na serwer itp, ale nie chce kupowac takiego serwa bo boje sie ze ots nie wypali i kasa strace, wiec na poczatek chcialbym jakis maly kupic

Edytowane przez Ctrev
13032777318975834031.gif

Opublikowano

w poscie napisalem ze zle ip, ale tak naprawde to ip raczej dobre, ale mam router i za hu.. nie moge odblokowac portow i dlatego nikt nie moze wbic oprocz mnie, jutro jeszcze wyprobuje co znalazlem tutaj(bo z tego nie kozystalem jeszcze, z MPC), bo patrzylem juz na wielu stronach poradniki i zadne nie dzialalo, a tak pozatym nie dzialaja mi tez pasy od routera, wpisywalem juz tyle razy rozne i nie wiem jakie sa nadal, ale ten poradnik mysle ze pomoze bo widze ze konkretnie napisane co i jak, wiec jak zadziala to dam ci duzo + i 5

a samemu nie bede hostowac bo mam slabego kompa, dopieo chce kupic nowego za miesiac,a w tym czasie kupil bym moze jakis maly serwer do 40osob ;D( na tym moim sprobuje postawic narazie jak nie kupie dedyka ale moj komp max 30osob uciagnie)

Mam na wydanie 500zl na serwer itp, ale nie chce kupowac takiego serwa bo boje sie ze ots nie wypali i kasa strace, wiec na poczatek chcialbym jakis maly kupic

Nie chcę nic mówić ale, lepiej jest wydać więcej a nóż się poszczęsci przy 100 osobach online na stracie już miałem zwrot za dedyka z sms shop= ] no ale Powodzenia.

Opublikowano

Nie chcę nic mówić ale, lepiej jest wydać więcej a nóż się poszczęsci przy 100 osobach online na stracie już miałem zwrot za dedyka z sms shop= ] no ale Powodzenia.

a co jesli sie nie poszczesi? wydam na dedyka z 300zl i nic nie wyjdzie? wole najpierw w malego dedyka a pozniej kupic lepszego, stabilniejszego, a tak pozatym jakiego dedyka bys mi polecil? Z jakiej FIRmy?

13032777318975834031.gif