Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konflikt Adresów Ip Z Innym Systemem W Sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Mam pewien problem, próbuje postawic swój serwer i gdy go włączę wyskakuje mi taki komunikat: " Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci" i serwer nie działa. Bardzo proszę was o pomoc

PS: dołączam SS

problemaf.jpg

Szukałem wszędzie ale jakoś nie mogę tego naprawić może Wy mi pomożecie Bardzo proszę.

Opublikowano

Problem pojawia Ci się, ponieważ masz Hamachi Online -.-. Mam to samo... Ale wszystko prawidłowo działa. A po za tym to nie ten dział.

74431642664977353071.png

Opublikowano

Problem pojawia Ci się, ponieważ masz Hamachi Online -.-. Mam to samo... Ale wszystko prawidłowo działa. A po za tym to nie ten dział.

Nawet jak wyłaczyłem hamachi nadal nie mopogło.

@UP uruchamiałem juz nie raz kompa i nadal to samo. Dodam ze uzywam routera TP-Link i mam neta na dwa kompy rozdzielonego. Neta mam z Neti

PS: macie po plusie za szybka odpowiedż , widę że na MPCforum są porządni urzytkownicy, którzy w miare możliwości pomagają

@Edit miska9000 Drugiego kompa mam wyłączonego, więc nie wiem dlaczego tak sie dzieje nawet odłączałem go od routera i nadal to samo ;/ Bardzo prosze o pomoc

Opublikowano (edytowane)

@Up.

Możliwe, że masz tak przez router. Ja osobiście używam Routera D-Link i dobrze się sprawuje. Mam 3 komputery w domu. Zawsze są 2 włączone. Jednak wyskakuje mi konflikt tylko wtdy gdy mam hamachi. A jak są 2 komputery ONLINE to nic podobnego się nie dzieje :).

Mam nadzieję, że rozwiążesz problem. W międzyczasie poszukam czegoś na temat tego problemu.

@edit

Znalazłem rozwiązanie ;).

Być może masz podłączone 2 karty sieciowe. Z czego używasz jednej. A 2 jest nie ruszana.

To jest ukryta treść, proszę

albo

Pozdrawiam. ;>

Edytowane przez FAME®
74431642664977353071.png

Opublikowano

@UP Mam tylko dwie karty Hamachi i lokalna. Gdzieś czytałem że może jest to spowodowane tym że dwa komputery używają tych samych adresów IP. Może wiecie jak zmienić adres IP ?

PS: macie SS może coś pomoże

problemoq.jpg

Opublikowano (edytowane)

IP zmienisz za pomocą Proxy Checker

Download:

Skan:

Lista IP:

A jeśli używasz na 2 komputerach tego samego IP (jak u mnie) to może być też dlatego :).

Pozdrawiam. ; >

@edit

dodałem skana.

Edytowane przez FAME®
74431642664977353071.png

Opublikowano

heh miałem to samo :P słuchaj mam pytanie czy masz swój serwer ?! jeśli tak to źle skonfigurowałeś freebsd chodzi tu o ip tam gdzie ma byc w konfiguracji ip z koncowka 100 (twoim zdaniem) to przemieść te adres w miejsce 2 tzn. zamien miejsca wpisanych IP ok ? jak cos to poczytaj jak skonfigurować freebsd

pomogłem ? daj + :D

Pozdrawiam Quo12

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

Jeśli zrobiłeś to co mówi UP to wpisujesz pierw IP hamachi a potem ip hamachi.100 ;>.

@edit

up szybszy -.- >.<

Edytowane przez FAME®
74431642664977353071.png

Opublikowano

Tak najpierw wpisałem IP z hamachi później z końcówka 100. Mam to zmienić ? tzn najpierw z końcówka 100 ?

PS: dzieki za szybkie odpowiedzi i chęć pomocy mi macie po plusie wszyscy :)

Opublikowano

@Up

masz wszystko dobrze.

Zmieniaj to proxy (IP) . Jak nie zadziała to już nie wiem co Ci się dzieje ;/ ..

74431642664977353071.png

Opublikowano

@up

ja wiem :P

@ H5N1

Zakładam że masz własny serwer. Też tak miałem pewnie masz źle go skonfigurowanego napraw go i powinno ci śmigać :D

PS: Ten komunikat nie przeszkadza ci w "szperaniu" po internecie B) to po prostu błąd między serweram a hamachi .

johnmorrisonxxxppwxxxsc.png

Autor-Klik Na sygnę

:)

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc problem naprawiłem. Pozdrawiam temat do zamkniecie. Nie wiem co naprawiło ten błąd czy wyłączenia 2 kompa z prądu czy zmiana konfiguracji FreeBSD ale działa dzięki all za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...