Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Prosty Zarobek !

Torak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój pierwszy tut, więc proszę o wyrozumiałość.

1. Tworzymy cztery konta, najlepiej każde na innym adresie email.

2. Tworzymy na każdym postać, wojownika.

3. Logujemy się do gry, każda postać na innych kanale.

4. Ustawiamy boty na dzikich psach, do piątego poziomu. Następnie idziemy do instruktora i wybieramy wojownika mentalnego. Wszystkie punkty mocy dodajemy do silnego ciała. Natomiast punkty statusu 1:1 witalność, siła.

5. Wykonujemy misje od biologa, otrzymujemy mieczyk+3. Ustawiamy bota na wilkach. Gdy postać wbije 13 poziom robimy dla niej podstawowy ekwipunek +4. Przestawiamy boty na niedźwiedzie.

6. Dajemy zdobywać botom poziom na niedźwiadkach, aż uzyskają 21 level. Wtedy mając już 100% silne ciało na M1 udajemy się do drugiego miasta.

7. Nasza postać jest gotowa aby zarabiać dla nas yang, jednak pierw musimy ją wyposażyć w ekwipunek*. Będziemy mieli na niego yang z ziemi oraz ze sprzedaży przedmiotów podczas wbijania poziomu.

*Tradycyjny hełm+6, Bojowa tarcza+6, Tygrysia zbroja+6, Pajęcza włócznia+6.

8. Najlepiej w tym momencie dojść do jakiejś gildii, aby oddawać exp. Kupujemy sobie 800 średnich czerwonych mikstur.

9. Następnie udajemy się do lochu małp, idziemy do pierwszego portalu cały czas prosto i ustawiamy bota tak aby obejmował małpy po naszej prawej stronie (po lewiej stronie są generałowie).

10. Należy dobrze skonfigurować bota*.

*Wybieramy aby oddawał exp na gildie. Wybieramy aby zbierał maksymalna ilość małp. Używał silnego ciała i używał mikstur od 70%. Bierzemy na zakładkę przedmioty. Wybieramy ''armors'' zaznaczamy wszystkie i prawym przyciskiem ''ignore'',tak samo postępujemy z ''weapons''.

11. Dzięki temu, nie będziemy mieli zasyfionego ekwipunku i na 800 miksturach możemy wydropić spokojnie 45 medali konnych.

Mając tak ustawione cztery boty, każdy na innym channelu. Możemy bez strat wydropić dziennie 120 medali, bez większego problemu. Jeśli będziemy mieli w 24h to nawet 200...

Teraz policzmy zyski.

150 medali dziennie x 300k sztuka = 45kk Oczywiście zyski zależą od ceny medali na serwerze.

Myślę, że 45kk to jest całkiem spora suma jak na jeden dzień nic nie robienia, ponieważ włączenie czterech botów to nie jest trudne zadanie...

Mam nadzieję, że poradnik się podoba i jest pomocny. Liczę na +.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP jak takiś madry to może powiedz jak włączyć więcej niż 4 EM może to nie trudne ale i tak jak ja włącze 3 EM to mi sie laguuuujjeee a co dopiero 4 ;/ ..

DAJ MINUS TO NIE BOLI !!!!

obrazzk.png

1000170072.jpg

Opublikowano

@UP jak takiś madry to może powiedz jak włączyć więcej niż 4 EM może to nie trudne ale i tak jak ja włącze 3 EM to mi sie laguuuujjeee a co dopiero 4 ;/ ..

Każdy potrafi włączyć więcej niż 3, masz za słaby komputer, ja mogę włączyć 9 metinów i jest wporządku ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Takich tematów jest sporo wiec nie wiem po co nastepny ale masz + za checi nastepnym razem bedzie grupowe minusowanie ;D

1294227919.png
Opublikowano

@3up - no ja moge wlaczyc 100 okein metinow, ale z easy metinem 3 . Ty tez wiecej nie wlaczysz .

Bylo pelno takich tutow , mogles napisac - Wlaczyc bota i isc na malpki i selac drop . Tut sie nie przyda....

star_10.png

Pomogłem .? Daj + .!

Metin2 PL S7 Almanach - 62lv ON - I'm back.

dajplusa.gif

86330748.gif

Opublikowano

heh lap + ale tak, jak bym mial wykonać punkt w punkt wg twojego tuta to eq +6 tak sobie z dropa bardzo trudno na tym lvl zropbic... no chyba że poświęcimy czas na misje np. srebrną ale trudno to robić na 4 botach... ;] a to że na małpach lecą medale to chyba większość wie ;>

Opublikowano

Każdy potrafi włączyć więcej niż 3, masz za słaby komputer, ja mogę włączyć 9 metinów i jest w porządku(mały błąd, poprawiłem) ;)

Jak mi prześlesz screena albo filmik jak będziesz miał więcej niż 3 EasyMetin2 włączone to pojadę do USA i rzucę koktajlem Mołotowa w Justina Biebera :D .

Nie rozumiesz, że się po prostu NIE DA??? No chyba, że jesteś twórcą EasyMetin2 i posiadasz kod źródłowy o.O .

Opublikowano

Jak mi prześlesz screena albo filmik jak będziesz miał więcej niż 3 EasyMetin2 włączone to pojadę do USA i rzucę koktajlem Mołotowa w Justina Biebera :D .

Nie rozumiesz, że się po prostu NIE DA??? No chyba, że jesteś twórcą EasyMetin2 i posiadasz kod źródłowy o.O .

Okej, mam Ci pokazac ss.

Nie ma sprawy. Poczekaj, ale rzucisz w Bibera :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Fajny fotomontaż :) Mądralo nie każdy ma taki komputer na 4, czy 5 metinów na raz (pff...) Co to za tut jest? Postaw 4 exp boty w lochu małp. Skróciłem do 1 zdania? LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ W KOŃCU WYTRZYMAĆ NIE MOŻNA.

Innym razem.

Opublikowano

łap kolego - i 1 za twoje żałosne tuty ;]

ten tut to shit bo :

1. jest takich setki i to o wiele lepszych

2. żałośnie opisane 4 konta na em2 ????? póknij się w głowę

3. zero odstępów między punktami i ogólnie '' oczojebny '' tut

jedna wielka lipaaaaaa

@edit

jeżeli chciałeś sobie nabić posty to ci się udało ;d xD

a i mała rada nie bierz się za tuty bo słaby w tym jesteś i ten tut jest najlepszym tego przykładem ;dddd pozdro

Opublikowano

Boze ile bylo juz takich tematow .. Modek zamknij najlepiej -.-

opolanka.gif

Jeśli Ci w czymś pomogłem Daj + :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...