Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Zarabianie Na Imha

XTheX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Jak każdy wie imha, waryong oraz jungrang to tereny gildyjne, można postawić tam kowala gildii itd, ale nie o tym chciałem napisać :P

Żeby jak najwydajniej zarabiać na przeklętych mobach musimy posiadać poziom postaci od 9lvl do 21lvl,

Jest to najlepszy przedział, ponieważ moby na terenach gildyjnych mają takie poziomy...

Do dropienia cennych itemków najlepiej stworzyć wojownika mentala... (jak kogoś stać na lepsze eq to można zrobić wojownika body)

Teraz ważne jak dawać w staty... na 10lvl powinniśmy mieć około 25 w siłe a resztę w witalność,

Silne ciało na poziomie 8 oraz tąpniecie na 1

Postać powinna posiadać następujące eq:

- Żelazna Zbroja Płyt. +5/6

-Tradycyjny Hełm +6

-Bojowa tarcza +6

-Broń i tu ważne, Broń dwuręczna najlepiej na 5 lub 10lvl +6

-Biżuteria: To już mniej ważne ale napiszę, najlepsze są kolczyki na 8lvl chociaż +4 (dają +5 siły) branzoleta, buty i naszyjnik nie są takie ważne (chodź wiadomo, jeżeli mamy jakieś z bonami do HP to bardzo się przydają)

Dodam jeszcze że na przeklęte moby działa bon: Silny Przeciwko Zwierzętom +10 lub 20% i nasze DMG znacznie się zwiększy

Teraz przedstawie moby występujące w imha, waryong oraz jungrang oraz to co z nich lepszego leci

:D

Przeklęty Wilk

Przekl.C4.99ty_Wilk.jpg

Drop: Wachlarz Jesiennego Wiatru, Srebrna Bransoleta

Przeklęty Alfa Wilk

Wolf-illu.jpg

Przeklęty Niebieski Wilk

przeklety_niebieski_wilk_x1.jpg

Drop: Antyczny Dzwon, Srebrna Bransoleta

Przeklęty Niebieski Alfa Wilk

Przekl._Nieb._Alfa_Wilk.jpg

Drop: Antyczny Dzwon, Miecz Pełni Księżyca

Przeklęty Czerwony Dzik

Przekl.C4.99ty_Czerw._Dzik.jpg

Drop: Kozik Czarnego Liścia, Łuk z Rogu Jelenia

Przeklęty Niedźwiedź

Przekl.C4.99ty_Nied.C5.BAw..jpg

Przeklęty Niedźwiedź Grizzly

Przekl._Nied.C5.BAw._Grizzly.jpg

Drop: Antyczny Dzwon, Pięciokątna Tarcza

Przeklęty Czarny Niedźwiedź

Przekl.C4.99ty_Czar._Nied.C5.BAw..jpg

Drop: Ostrze z Czerwonej Stali ( RIB ), Pięciokątna Tarcza

Przeklęty Tygrys

Tiger-illu.jpg

Obrazki których użyłem pochodzą z www.nasz-metin.pl oraz www.wiki.metin2.pl

I teraz uwaga, wiem że tak wszyscy się nastawiacie na imha, ale czy pomyślał ktoś żeby zajrzeć na wężowe pole?

Jest tam 100x więcej potworów i o wiele mniej graczy tam zagląda, czyli można spokojnie zostawiać postać na EM2 B)

Żeby dojść na wężowe pole idziemy na pustynie a z niej na wężowe pole ( Koło V1, pierwszego lochu pająków )

mapawezowepole.jpg

Nas interesuje to pole pokryte ,,trawą" to zielone, ponieważ dalej są potwory na lvl 65-80

Legenda:

Pole Czarne - występuje tutaj dużo czarnych niedźwiadków

Pole Niebieskie - występuje tutaj dużo wilków

Pole Czerwone - występuje tutaj dużo czerwonych dzików

Najlepiej mieć gildię dla której będziecie oddawać exp, żeby postać nie zwiększyła poziomu

Miłych zarobków

Jak chcecie dać - to lepiej nie dawajcie nic :huh: zbieram +

Opublikowano

Ehehehe..Myślałem że tylko ja z tego pokorzystam i ubiję parę moobów na 1hitkillerku (tych lepszych). :].

Ale masz + że dałeś tego tuta

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No - dobry pomysł z tym wężowym polem ;]

Sam myślałem też nie dawno że gdzie iść bo na imha za małe spoty :]

A tu hop : Pole - po godzinie farmienia mentalem 18 lv mam już 2x RIB 1xFMS 5x5Kątna

I 60k :D

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dzieki Za TuT . . .

Bardzo Duzo Na Tym Zarobiłem . . .

Masz . . . Leci +

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Tutek spoko , masz + , ale mam pytanko. Napisałeś, że max lvl jaki może mieć nasz droper to 21. Czy jak będę mieć np. 20 żeby założyć szerokiego i mieć silne na M1 i inne skille do bicia to drop będzie mniejszy z mobków czy to zależy od ich lvla ?? Pytam dlatego, bo nie chcę dużo wydawać na czerwone potki, a tak jak silne będzie na M1 to te przeklęte mogą mi skoczyć :D

Opublikowano

Najlepszy lvl to 15, ponieważ na 15 już śmiało może dodać bota, ale hola hola, nie napisałes że bot szaleje na wężowym polu, nie wiem jak na tych nowych exp botach, ponieważ jak teleportujesz się do miasta to nie idzie spowrotem na exp, tylko od razu go przenosi na pustynie, bo w wężowym polu teleportuje na teleport a nie obok, i nawet jeżeli mamy 'Wstan tu" to bot czasami jak by łapie zawieche i czeka aż go przeneisie do miasta a wtedy lipa z dropu, ja sam tam dropiłem, ale jak zobaczyłem że postać ciągle jak wejdę po czasie jest na pustyni to zrezygnowałem, a więc po przeczytaniu tego posta możecie śmiało sobie ten sposób odrzucić, no chyba że naprawili to z teleportem lub hack nie łapie zawiechy i nie czeka 3 min na teleport do miasta.

Opublikowano

Najlepszy lvl to 15, ponieważ na 15 już śmiało może dodać bota, ale hola hola, nie napisałes że bot szaleje na wężowym polu, nie wiem jak na tych nowych exp botach, ponieważ jak teleportujesz się do miasta to nie idzie spowrotem na exp, tylko od razu go przenosi na pustynie, bo w wężowym polu teleportuje na teleport a nie obok, i nawet jeżeli mamy 'Wstan tu" to bot czasami jak by łapie zawieche i czeka aż go przeneisie do miasta a wtedy lipa z dropu, ja sam tam dropiłem, ale jak zobaczyłem że postać ciągle jak wejdę po czasie jest na pustyni to zrezygnowałem, a więc po przeczytaniu tego posta możecie śmiało sobie ten sposób odrzucić, no chyba że naprawili to z teleportem lub hack nie łapie zawiechy i nie czeka 3 min na teleport do miasta.

Bot Ci łapie zawieche? To współczuje, widocznie słaby komputer... xD Gram tam około 2 tygodnie, nigdy mi nie złapał zawiechy ani nic w tym stylu, pozatym nawet jak się weźmie w mieście to bot wraca na wężowe pole... Chyba że ty masz jakąś wersie 1.0 :)

Opublikowano

Po co dawac to samo w innym papierku ? Wszyscy chyba juz wiedza co i jak w imha

Nie prosze o +++ czy ---- tylko o wyrozumienie

Pro net

9659511.jpg

Opublikowano

@Odświeżam.

Ładny i czytelny poradnik, skrzystałam z niego, ale nic nie dropłam. :) przez noc w Imh,a i tutaj ( po 5h ) dropłam tylko koziki. ;p

Zapraszam do dyskusij nt. Celestial-World.

Aktualnie:

Lvl: ??

Klasa: ??

Królestwo: ???

Server: ???

Nick: ???

Zbieram

add.png, więc jak pomogłam.. Postaw go. ; )

Opublikowano

bylem tam dzisiaj i w cale w tych miejscach nie ma tych mobow za wiele lipa ;p wole m3 :P

Jak grasz bez cheatów ani żadnych takich to graj sobie w m3 :P Ale 90% użytkowników tego forum używa cheatów... Wkońcu to Multi Player Cheats.... :D

Poza tym nie wiem jak ty patrzyłeś, tam jest o wiele więcej potworów

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak grasz bez cheatów ani żadnych takich to graj sobie w m3 :P Ale 90% użytkowników tego forum używa cheatów... Wkońcu to Multi Player Cheats.... :D

Poza tym nie wiem jak ty patrzyłeś, tam jest o wiele więcej potworów

Znowu zaginęło w stosie innych poradników... Fajniejszych i mniej fajnych @ODŚWIEŻAM

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja to wszystko wiedziałem ale daje + i 5 bo bardzo się na starałeś gz :)

JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ

http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5...

Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood

Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...