Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Budowa Postaci Wojownika

ShaKes15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce udostepnic Jak prowadzic wojownika... Bedzie wiecej.. Musze sie przyznac ze to jest metoda ctrl+c ctrl+v... Wiec nie prosze o + i -.. Ale jesli chcesz juz dac to daj + ;pp

Witam,

chciałem napisać poradnik o woju mentalu i dopiac w nim wszytko co wiem

A wiec ...

WOJOWNIK MENTAL

Woj mental to profesja która głównie skupia się na obronie, jest to tak wóz opancerzony. Według mnie jest powolny ale świetnie nadaje sie do expienia w pt na bo na mniejszym lvl niz inne profesje. Ciężko sie nim expi samemu bez lura. Jedni mówią ze mental to profesja do pvm a inni ze do pvp, moim zdaniem ta profesja jest bardzo dobra do pvm i pvp. Polecam ta profesje gracza którzy nie chca marnować pieniędzy na poty oraz dla tych którzy graja pierwszy raz .

STATY

Na rozdawanie statow sa 2 sposoby:

1. 2:1 vit:str

2. 3:1 vit:str

Vit - witalność - dodaje pż (punkty życia) i def (obrona)

Str - siła - zwiększa dmg (obrażenia)

1. Wystarczająco pż i defa, dmg wystarczające

Zbroja +5/6 Broń 2reczna +6 (+)

2. Dużo pż i defa, dmg już nie taki ładny

Zbroja +5 Broń 2reczna +7 (+)

SKILLE

1. Silne Cialo - podstawowy skill mentala, dodaje obronę ale także zabiera trochę szybkości poruszania sie. Jego sila zalezy od ilosci naszego vit i lvl skilla.

2. Walniecie - mój ulubiony skill. dobry od expa i pvp o ile potrafi sie nim "wycelować ". Atakuje mniejsze ilości mobow niz tapniecie ale sie szybiej laduje i mocniej wali.

3. Duchowe Uderzenie - skill podobny do walniecie, jest silniejszy ale za to ma mniesze pole rażenia.

4. Tąpniecie - skill dobry do expa. Male dmg , długi czas ladowania , w prawiedzie atakuje wszystkie moby wokol nas ale i tak jest slaby.

5. Uderzenie miecza - skill do pvp. Atak z dystansu , dmg podobne do tapniecia , zdarza się, że omdli przeciwnika.

JAK ROZDAĆ SKILLE

. Exp

1. Silne Ciało

2. Tąpniecie

3. Walniecie / Duchowe Uderzenie

4. Duchowe Uderzenie / Walniecie

5. Uderzenie Miecza

. PvP

1. Silne Ciało

2. Duchowe Uderzenie

3. Uderzenie Miecza

4. Walniecie

5. Tąpniecie

. Exp / PvP

1. Silne Ciało

2. Walniecie

3. Tąpniecie / Duchowe Uderzenie

4. Duchowe Uderzenie / Tąpniecie

5. Uderzenie Miecza

BRON

U mentala nie powinno się nosić 1recznych broni ponieważ jeżeli idziemy 2:1 lub 3:0 vit:str to mamy duzo mniejsze dmg wiec tylko 2ręczne bronie.

Dla biedniejszy graczy których nie stać na dobry rib czekamy do 32-36lvl i kupujemy bron +7/8 a na 45lvl wymieniamy na dobra iglice.

Można też kupić Topór +8/9 i ominąć igłe i kupić dopiero 12duchów.

ZBROJA

To ze mental ma duzo defa z silnego ciala nie oznacza ze nie musi mniec dobrej zbroji. Ja polecam kupic zbroje na 34lvl +7*/8* i poczekac do tego 48lvl i dopiero wymienic, zbroja u mentala powina miec kd speed (nie oznacza to ze u innych profesji nie jest potrzebny) , dlaczego ??? poniewaz silne cialo zabiera szybkosc i to po jakims czasie moze przeszkadzać.

* - Zależy od kd itp.

KON

I tu sie rodzi problem u biedniejszych graczy ktorych nie stac na bojowca... Od 45lvl bez bojowca mozna miec problemy, ale ma to swoje zalety ze bojowca robi sie na wyszym lvl 1. Jest latwiej 2. Szansa na porarzke misji spada 3. Wtedy chyba bedzie nas stac na bojowego .

( Na BO bez konia bojowego można sie niedostawać )

EXP

Nie będę pisać o tym ze na 1lvl dzikie psy itp.

Zacznie od tego :

Od 10lvl zaczniemy...

10-15/18lvl - zaprzysiężeni w m2

18-30lvl - "dzikusy" w m2

30-40lvl - orki w dolnie

40-45/48lvl - BO w tp

45-5X - BO solo

50+ - ezoty przed lub w świątyni

Następnie idziemy do lochu ale to już zalęży głównie od eq

Dalszy exp też już zależy od portfela

CO ZROBIĆ JEŻELI NIE MAM KASY ?

Jest wiele sposobów na zarobienie grosza.

1. Ulepsza przedmiotów u kowala i sprzedawanie.

2. Łowienie ryb... teoretycznie najbezpieczniejszy sposób na kase.

3. Medale konne, Kawałki klejnotów, itp. Polega na robieniu mentala (najczesciej ) ktorym to dropimy.

4. Handlarz tzn. chodzimy po rynkach i szukamy czegoś w bardzo niskiej cenie i wystawiamy i "normanlej".

5. DT od 40lvl nawet tam można expić i mnieć drop, od 50lvl bedą dodatkowo wypadać zwoje ( nie tylko w DT )

By Mero

Poprawilem ort/literkowi oraz troszke pozmienialem ja ;dd

Nie minusujcie.. To nie moje dzielo .. Wiec nie minusujcie ani plusujcie.. Ale jesli chcecie.. To wole +

@ edit

Gdy wróce z wyjazdu wrzuce inne postacie ;D Wlasnie wyjedzam .. Polowe bledow wykasowalem ;dd Narqa !! ;d

65994253024037513199.png
Opublikowano

Dobry tutorial. Wszystko zrozumiale objaśnione, leci + ; )

Pasjonat
Opublikowano

Zdarzają się literówki. Ale co to za staty 3wit:0sił? Tak to się raczej bodego robi bo ma mało defa... Jak sie robi mentala t0 3str:1wit ;]

Opublikowano

jak ja nie cierpie takiego pierdolenia "masz isc silne - duchowe - walniecie inaczej jestes noob i bede za toba biegal przez polowe mapy" ten pseudo-tut chujowy

Opublikowano

Exp

1. Silne Ciało

2. Tąpniecie

5. Uderzenie Miecza

TAPNIECIE 2 SKILL? HAH!

Opublikowano

Słowo w słowo skopiowane z boarda -.- :

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&threadID=267537

Porównajcie sobie <_<

@Edit: Mogłeś dopisać źródło ;x

1280314365-U1.png

Opublikowano

Exp

1. Silne Ciało

2. Tąpniecie

5. Uderzenie Miecza

TAPNIECIE 2 SKILL? HAH!

Co w tym dziwnego? Tąpnięcie to 2 najlepszy skill na expa od razu po silnym ;x

Spoko tut, leci + ;P

Opublikowano

Baredzo dobrze objaśnione :)

Kmus sie przyda napewno .. Leci + :P

opolanka.gif

Jeśli Ci w czymś pomogłem Daj + :))

Opublikowano

Tak dałem ci tego wymarzonego plusa ale ... Następnym razem nie zaśmiecaj forum bo setki są takich tematów :)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

A ta promocja mi coś daje?:)

Zbieram -

Opublikowano

Nie czepiajcie się ja mam 61lvl mentalem i dawałem Silne>Walniecie>Tapniecie>Duchowe i mi sie idealnie gra :) Każdy robi jak chce ;)

ronaldo_2.jpg

Gram na Monastyrze w Shinsoo ... ;)

Zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...