Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja sie ucze tak że wkuwam 10 minut przerwa wkuwam 10 min przerwaa itd...

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja się staram nie uczyć :)

Jak jest coś na pamięć to chodzę z tekstem i se gadam 15 min. potem 15 min robie coś innego i znowu :)

Najlepiej jest się uczyć systematycznie a nie że nagle na klasówkę dzień przed to nic nie da :)

Ja stosuje taką technikę:

Zawsze po lekcji (w domu) czytam to co mam w zeszycie przed klasówką powtórzę z 20 minut i 5* murowana :D

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Weź podczas nauki wąchaj coś a potem jak już piszesz spr wąchaj tego samego ;p Gwarantuję, że nauczysz się więcej!!!

qulpak14- ban do 30.10.08 r. Moja wina, moja wina. Odpokutuję to :D Kiedyśśś.....

piczochlas.png

Opublikowano

Nauka ^^

Szczerze to ja się uczę nie więcej jak 15 minut dziennie, a Ci którzy mnie znają wiedzą jak mi idzie w szkole ;]

Albo masz pamięć fotograficzną ( jak ja ;]) albo werbalna....chyba, że nie jesteś w żadnej z tych grup to powinieneś mieć papiery na dysfunkcje...;/

Ale staraj się czytać np. 5 linijek, zapamiętaj i zakryj ręką, powtórz, sprawdź, jak się uda to dalej i coraz więcej i tak w kółko ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Dziwne ja mam i fotograficzna i werbalna :D

Jesli o chemie chodzi to pewnie tablica Mendelejewa. Znam to ;]

Nigdy sie tego nie nauczylem na pamiec.... Bo mi sie nie chcialo :P

Jak sie tego uczysz to najpierw przeczytaj sobie kazdy pierwiastek i literke do niej przypisana a potem patrzysz i mowisz sobie w myslach np. 3 razy " h wodór" i nastepny pierwiastek tak pare razy i umiesz. ;)

Opublikowano

Najlepiej jest zapalić przed nauką :) Ja tak robię i nie jest źle 4 jak się przyłożę to nawet 5

Lecz 4* to dobra ocena i mi wystarcza.

BADZIK ;D

NIE CZITUJ NA POLAND

MPCforum.pl - Cheaty do gier Online

"1. Ta pamiec ram bedzie na płycie czy czy co jak ją dostane???" <---- HAhAhahHA xD

nero.jpg

mozilla.jpg

d033441ba9246e5d.gif

15221.gif

Nauka latania śmigłowcami:

|||||||||| - 100%

27118.jpg

Opublikowano

;D hmm ja się uczę różnie ale najczęściej puszczam sobie dobra muzę na dobrych słuchawkach;D żeby się zrelaksować a później to czytam np 1 linijke wiersza i w pamięci powtarzam ;D ja mam pamięć fotograficzną ;D lepiej mi się tłumaczy z Textu niż ze słuchu;P

350x19_1261406460_35806.gif

podtastmpc.png

Opublikowano

Najlepiej zarzyj troche rudej fety czy cos

Mala paczka kosztuje ze 30 zeta

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano
Ale staraj się czytać np. 5 linijek, zapamiętaj i zakryj ręką, powtórz, sprawdź, jak się uda to dalej i coraz więcej i tak w kółko ;]

nie powinno sie tak robić, tak to możesz jedynie sie np słówek na angielski nauczyć. Przy takiej "nauce" wbijasz sobie podręcznik do głowy a nie o to chodzi, to co sie czyta trzeba zrozumieć, najlepiej przeczytać całość i zrobić krótka analize, omówić całość własnymi słowami.

Tak mi sie wydaje choć osobiście sie nigdy nie ucze, no poza polskim i matma które na maturze będę zdawać (no jeszcze angielski i informa ale ze wzgledu na nauczyciela jestem zmuszony do nauki we własnym zakresie) :D

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

A jak się tak uczę..;] Póżniej myśle o tym jak potrzebuję i wiem...Nigdy nie kułem ;p Ew. wiersze ;p a tak max. 15 minut dziennie ;]

EXPmIpC.gif