Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] " Walka O Krzyz "

RaYeRs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sadzicie o ludziach którzy zakłócali wczorajsze wydarzenie, wczorajszej organizacji podczas przeniesienia krzyża ??

Osobiście uważam ze ludzie nie powinni się wtrącać a tym bardziej im przeszkadzać, uważam ze znaczenie ma sam krzyż a nie miejsce jego przebywania. Co do organizacji, ja zrobi bym to po cichu w nocy, miał bym pewność ze nikt nie będzie się przeciwstawiać ; )

Czekam na wasze wypowiedzi ...

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

Minal czas = zdjac

Jeszcze tego brakuje, zeby opor stawiala grupa ludzi dla ktorych krzyz to jedyny powod zycia

Za 10 lat kosciol stanie sie sekta a normalni ludzie wypna sie na to dupa

@Lenart

Racja w sumie

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Wszyscy debile co się temu sprzeciwiają nie mają domów, są noł lajfami, grają w tibie i śpią pod lampą.

Co ich to kurwa obchodzi? Krzyż był harcerzy Ci się zgodzili na przeniesienie więc wara im od tego. Większość z tych ludzi to wyborcy Kaczyńskich. A ich inteligencja jest tak mała, że tragedia smoleńska do tej pory ich trzyma w litości. Tak samo jak wybory. Wyborcy Jarka to większość ludzie, którzy mu współczuli, że stracił brata i głosowali na Jarka.

Opublikowano

Wild

a kościół nie jest już sektą ?

zdjąć dziada ...

Opublikowano

Katolicyzm towarzyszy naszemu państwu od początku ( nie wliczając wcześniejszych plemion) więc nie rozumiem tych ludzi którzy chcą zdjąc krzyż i ich sympatyków.

Ale krzyż powinien zostac zdjęty.

Ciekawe kiedy rząd PO wpadnie na pomysł powieszenia wielkiej gwiazdy Davida :rolleyes: .

downheader.jpg
Opublikowano

Krzyż był harcerzy jeżeli zgodzili się na zmianę miejsca to jakim prawem ludzie nie chcą zdjęcia i przeniesienia go na swoje miejsce?

Nie wiem co im odwala ale krzyż nie może być w takim miejscu.Zrozumiałbym jakiś pomnik upamiętniający wypadek...

@ Szymek

Zgadzam się z twoją opinią chociaż za bardzo nie stoję za PO ,sądzę że Kaczyński nie był by dobrym prezydentem.

Opublikowano

Ivans...

Uważasz się za Nacjonaliste, ale rzecz ujmując, taki z Ciebie nacjonalista, jak z koziej dupy trąba. Wcześniej już udzielałeś się w temacie o legalizacji tego ścierwa, ok. Wspominałeś coś również o wstąpieniu między szeregi ONR ... Zastanawia mnie tylko jedno. Wiesz jaka ideologie/ideały reprezentuje z sobą ONR? Tobie niestety jednak do tego bardzo daleko.

Wracając do tematu..

Krzyż nie tylko jest symbolem upamiętniającym ofiary katastrofy, ale również jest symbolem naszej kultury. Ludzie zakłócający porządek, mieli jak najbardziej uzasadniony powód do tego, aby bronić Krzyża. To właśnie w obronie tego symbolu walczyli nasi przodkowie od zarania dziejów. Zauważcie, że było to również swoiste NIE dla polityki prowadzonej przez eurocweli z PO.

Opublikowano

Znalazłem to na http://www.prezydent.pl cytuje :

Krzyż przed Pałacem Prezydenckim został ustawiony, aby łączyć w modlitwie Polaków gromadzących się w dniach żałoby narodowej po tragicznej katastrofie Smoleńskiej. Dziś był świadkiem wydarzeń, które nigdy nie powinny mieć miejsca.

Wszyscy ludzie dobrej woli, a szczególnie wierzący chrześcijanie, są zobowiązani bronić znaku krzyża przed wszelką instrumentalizacją i znieważeniem. Dlatego Kuria Metropolitalna Warszawska nie może milczeć w sytuacji używania znaku krzyża do celów pozareligijnych.

Jest nam przykro, że uzgodniona wcześniej uroczystość poświęcenia i przeniesienia krzyża do Kościoła Akademickiego św. Anny nie mogła się odbyć. W poczuciu odpowiedzialności za zgromadzonych oraz przez szacunek dla tego ważnego dla nas wszystkich symbolu, zdecydowaliśmy o pozostawieniu krzyża w dotychczasowym miejscu.

Ubolewamy, że nie mogliśmy wspólnie z rodzinami ofiar tragedii smoleńskiej uczestniczyć we mszy świętej oraz adoracji krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego w kościele św. Anny.

Nadal uważamy, że tylko w drodze dialogu może zostać wypracowane trwałe rozwiązanie, będące godnym upamiętnieniem ofiar katastrofy smoleńskiej, na którym nam wszystkim zależy. Ogrom tej tragedii i duchowy wymiar tamtych dni zasługują na takie upamiętnienie.

Apelujemy do wszystkich ludzi dobrej woli, by nam w tym pomogli.

Kancelaria Prezydenta RP

Kuria Metropolitalna Warszawska

Duszpasterstwo Akademickie

Związek Harcerstwa Polskiego

Związek Harcerstwa Rzeczypospolitej

Warszawa, 3 sierpnia 2010 roku

Pałac Prezydencki

Z tego co przeczytałem.Wnioskuje że Krzyż nie ma prawa przebywać w pobliżu kancelarii prezydenta mam na myśli ludzi innej wiary którym może to przeszkadzać a z resztą nieumożliwienie przeniesienia krzyża to już jet chore

Ubolewamy, że nie mogliśmy wspólnie z rodzinami ofiar tragedii smoleńskiej uczestniczyć we mszy świętej oraz adoracji krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego w kościele św. Anny.

Ludzie którzy nie umożliwili przeniesienia krzyża myśleli o rodzinach ofiar które chciały uczestniczyć we mszy ? :O

Strona z oświadczeniem:Klik

Opublikowano

Z tego co przeczytałem.Wnioskuje że Krzyż nie ma prawa przebywać w pobliżu kancelarii prezydenta mam na myśli ludzi innej wiary którym może to przeszkadzać a z resztą nieumożliwienie przeniesienia krzyża to już jet chore

Takie osoby zazwyczaj mają niewiele do powiedzenia. Z resztą i dobrze, bo przecież to nie one tworzyły historie Państwa. Wyobraźcie sobie sytuacje... Zamieszkuje sobie w Polsce pewien muzułmanin, przywozi ze sobą część swojej kultury, zarówno jak i swoją (odnośnie islamu) chorą religie. Zaczyna narzucać nam swoje wartości, co za tym idzie, buntuje się. Podoba Wam się to? Mi niespecjalnie.

Opublikowano

@Up Masz trochę racji ale staram się być osoba wyrozumiałą

Pomyślmy że np przyjeżdża pewien prezydent (innej wiary) a musi patrzeć na krzyż który w niektórych kulturach nie najlepiej się kojarzy. Takie miejsca jak kancelaria powinny być neutralnie nastawione do innych kultur religijnych.

Uważam że krzyż powinien stać tam gdzie jego miejsce kancelaria prezydenta nie wydaje mi się za stosownym miejscem.

Opublikowano

Moheeeer atack!

Moher is Over 9000!!!

O nieee...

Kaczyński umarł ,Bóg moherów.Teraz nie pozwólmy zabrania krzyża do kościoła.Przecierz to nieodpowiednie miejsce dla tego przedmiotu!!!

Ludzi którzy tam stoją i się pierdolą o ten krzyż uważam po prostu za skończonych debilów i tyle.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano
Wyborcy Jarka to większość ludzie, którzy mu współczuli, że stracił brata i głosowali na Jarka.

Ehh...Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Tutaj nie chodziło w ogóle o współczucie. Co ja ci będę tłumaczył...

Topic@

Nic mnie to nie interesuje, krzyż chcą przenieść, a nie spalić więc ta cała "walka" jest bezsensu. Jedynie opiera się to na polityce, kwestionowanie decyzji PO. Jak wiemy w Polsce liczą się tylko dwie partie....

Beka.

Opublikowano

Idiotyzm, najbardziej śmieszne jest to, że te wszystkie staruszki co się do niego modlą(kurwa jak w autobusie czy gdzieś to krzywo patrzy jak miejsca nie ustąpisz, a jak stać pod krzyżem to można i kilka dni), a nie był on w ogóle poświęcony, równie dobrze dla mnie to są zwykłe dwie deski zbite w jednym miejscu... Jakbym miał okazję to z chęcią bym spalił ten krzyż. Jeszcze do tego chcą postawić tam pomnik, no bez jaj, to jest Pałac Prezydencki, a nie kurwa Mauzoleum Lecha Kaczyńskiego.

A ta sytuacja podczas wynoszenia, to już w ogóle fanatyzm, Polacy zamieniają się w Talibów? Powinni ich popieścić ostrą amunicją po czółkach, wtedy by się nauczyli(no ale niestety tak nie mogą, to chociaż gumowymi powinni zacząć napierdalać).

A wszystko przez tego frustrata Kaczyńskiego, przegrał wybory i teraz musi odreagować, bardzo bym się cieszył jakby w tą siedzibę PiSu bomba pierdolnęła.

Btw. Wczoraj pokazywali te zebranie komisji hazardowej i tamta idiotka porównywała się do kogoś tam i Marylin Monroe, ja na miejscu tego przewodniczącego od razu bym jej powiedział ze do Monroe to pani daleko. Śmieszne...

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Oh, przepraszam zapomniałem, że bekagimbusy jest wszechwiedzący, i dla niego ludzie co słuchają rapu są skończeni.

Irokushou, cały rząd i polska polityka jest śmieszna i żałosna.

Opublikowano

Wyborcy Jarka to większość ludzie, którzy mu współczuli, że stracił brata i głosowali na Jarka.

Widzę, że koledze nazbyt udzielają się media. Myśl samodzielnie, to nie boli.

Wypowiedzi sebosa w ogóle komentować nie będę, żenada.

iRokushou, wytłumacz mi, co ma piernik do wiatraka? Ten Krzyż jest akurat symbolem upamiętniającym ofiary katastrofy pod Smoleńskiem, a nie symbolem zakończenia "dyktatury Lecha Kaczyńskiego".

A wszystko przez tego frustrata Kaczyńskiego, przegrał wybory i teraz musi odreagować, bardzo bym się cieszył jakby w tą siedzibę PiSu bomba pierdolnęła.

No z pewnością, nie śmiem wątpić. Ludzie stali w obronie symbola Polskości, a nie w obronie Jarusia...

Opublikowano
No z pewnością, nie śmiem wątpić. Ludzie stali w obronie symbola Polskości, a nie w obronie Jarusia...

Jakiego symbolu Polskości? Niby ten krzyż jest symbolem Polskości? Może taki miał być z założenia. Nie bądź śmieszny to są tylko dwie zbite deski, które może znaczyły coś podczas żałoby. Teraz ten krzyż jest wykorzystywany przez Kaczyńskiego(i tych jego fanatyków) żeby pokazać jakie te PO jest niedobre, bo chce przenieść krzyż do kościoła, który jest najbardziej odpowiednim miejscem dla tego czegoś, Pałac Prezydencki to nie miejsce modlitw, to miejsce do spotkań z najważniejszymi osobami z innych krajów, jak by to wyglądało jakby przyjechał do nas prezydent innego kraju a przed pałacem kilkadziesiąt osób modli się przed krzyżem. I tak po tych ostatnich wydarzeniach w oczach innych wychodzimy na fanatyków pokroju talibów.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie bądź śmieszny to są tylko dwie zbite deski

A jak niby dla Ciebie prezentuje się wizerunek krzyża?

Pałac Prezydencki to nie miejsce modlitw

Ale jest to również miejsce upamiętnienia ofiar katastrofy.

to miejsce do spotkań z najważniejszymi osobami z innych krajów, jak by to wyglądało jakby przyjechał do nas prezydent innego kraju a przed pałacem kilkadziesiąt osób modli się przed krzyżem

Dziwne jakoś, że jak jeden z przedstawicieli któregoś z państw Katolickich, wybierze się na wschód, to nie przeszkadzają mu symbole religijne danego regionu.

I tak po tych ostatnich wydarzeniach w oczach innych wychodzimy na fanatyków pokroju talibów.

A co w tym dziwnego, że bronimy własnej religii i symboliki? Chcesz mieć tu drugą Francję/Niemcy pod względem religijnym?

Opublikowano

jeszcze rok i kościól to będzie jedna wielka sekta.

Gdyż aż i ponieważ jestem rasta powiem to tak:

"Rasta pali babilon,(kościół polska policje itp.)

Rasta pali watykan,

Rasta wie gdzie jest syjon,

Rasta gówna się nie tyka!"

mgr inż. (mogę gówno robić i nieźle żyć)

zanim zadasz jakies pytanie kliknij http://bit.ly/zswIat

Opublikowano
A jak niby dla Ciebie prezentuje się wizerunek krzyża?

To są dwie zwykłe zbite deski, gdyby były chociaż poświęcone to wtedy można by to było nazwać krzyżem... Teraz ludzie modlą się tam do niczego. Równie dobrze mogę tam iść i modlić się do tej drabiny, którą ktoś tam postawił.

Ale jest to również miejsce upamiętnienia ofiar katastrofy.

Nie nie jest, oni nie zginęli pod Pałacem Prezydenckim tylko pod Smoleńskiem i to właśnie tam powinno się postawić pomnik, tak jak jest to zrobione w Katyniu.

Dziwne jakoś, że jak jeden z przedstawicieli któregoś z państw Katolickich, wybierze się na wschód, to nie przeszkadzają mu symbole religijne danego regionu.

Jakoś nie wiem czy jak ktoś się wybierze pod np. Biały Dom to widzi dziesiątki osób modlących się przed jakimś tam krzyżem i stawiających świeczki(or w/e) jakby to był cmentarz albo kościół.

A co w tym dziwnego, że bronimy własnej religii i symboliki? Chcesz mieć tu drugą Francję/Niemcy pod względem religijnym?

To nie jest bronienie, ty uważasz, że np. przywiązywanie się do krzyża jest normalne? To już jest fanatyzm, nawet sami przedstawiciele Kościoła tak o tym mówią. To nie jest walka o krzyż, tylko walka krzyżem.

Offtopic.

Chciałbym jeszcze zauważyć, jak ci wszyscy przedstawiciele mówią o pracy Rosji w sprawie tej katastrofy, czy oni kurwa myślą, że taką sprawę można rozwiązać w tydzień(ostatnio w Ameryce zakończono 10'cio letnie dochodzenie w sprawie jakiegoś tam wypadku samolotowego)? Jeszcze w takiej sytuacji w jakiej znajduje się Rosja(pożary itp.), jakby oni nie mieli swoich spraw, wątpię czy im tak jest szczęśliwie z tym, że to właśnie nad ich krajem rozbił się ten samolot.

I jeszcze wkurwia mnie to jak niektórzy wypowiadają się za cały naród(mam tu na myśli również przedstawicieli PiS'u), a to w sprawie krzyża, a to w sprawie katastrofy("każdy chce zobaczyć jak zakończy się sprawa katastrofy" - yhy... mnie to gówno obchodzi).

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Jakoś nie wiem czy jak ktoś się wybierze pod np. Biały Dom to widzi dziesiątki osób modlących się przed jakimś tam krzyżem i stawiających świeczki(or w/e) jakby to był cmentarz albo kościół.

Nie sądzę aby taki Obama, czy inny Prezydent wizytując w Pałacu Prezydenckim był zdziwiony takim widokiem. Sami zdają sobie z tego sprawę, co wydarzyło się pod Smoleńskiem, także podejdą do tego z jakimś dystansem jednak.

To nie jest bronienie, ty uważasz, że np. przywiązywanie się do krzyża jest normalne? To już jest fanatyzm, nawet sami przedstawiciele Kościoła tak o tym mówią. To nie jest walka o krzyż, tylko walka krzyżem.

Tak, jest to jak najbardziej normalne. Zauważ jak inne narody zachowują się względem swoich religii/przekonań.

Opublikowano

Jak zwykle dali wszyscy popis jakim Polacy są podzielonym narodem.

Podobnie jak z tym "numerem", co odwalili na Węgrzech (dla niewtajemniczonych: odsłonięcie pomnika ofiar Smoleńska, przedstawicieli z Polski? Zero..)

Krzyż do kościoła, tam jest godne miejsce.. teraz chcą pomnik postawić przed Belwederem...

Chociaż to i tak wina komuchów, że Warszawa jest najbrzydszą stolicą Europy, jak i jednym z brzydszych miast Polski...

Wstyd..

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ravcio, może z łaski swojej byś uzasadnił swoją wypowiedź? ; )

Opublikowano

Oh, przepraszam zapomniałem, że bekagimbusy jest wszechwiedzący, i dla niego ludzie co słuchają rapu są skończeni.

Irokushou, cały rząd i polska polityka jest śmieszna i żałosna.

No bez jaj, już wam dawałem nawet definicję zachowanie, które użyłem w temacie o rapie. Cóż, po 14-latku dużo wymagać niemożna. xD

Co do twojej teorii o rządzi to powiem ci jedno, sami ludzie tworzą ten rząd, więc raczej to ludzie są żałośni i śmieszni, a nie rząd. Kolejny fail z twojej strony.

Beka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...