Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Mpcforum.Pl?

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W związku z tym, że mamy całą falę nowych użytkowników, którzy najprawdopodobniej nie rozumieją dlaczego powstało i istnieje mpcforum.pl, jestem zobligowany do krótkiego przypomnienia.

Mpcforum.pl powstało blisko 4 lata temu w wyniku tego, że w Polskiej sieci nie było miejsca gdzie można było swobodnie porozmawiać na temat cheatów i bugów do gier online. Początkowo było kilka działów na krzyż, mu online, silkroad i maple story - czyli głównie gry MMORPG. Na tamten czas istniały fora tych gier, jednak każde słowo na temat cheatów skutkowało natychmiastowym banem i potępieniem wśród społeczności graczy danej gry. Ponadto dostępne w sieci boty i cheaty do gier online były najczęściej zawirusowane keyloggerami i innymi syfami od których w moment można było stracić konta. Forum zostało założone przeze mnie aby zmienić ten stan rzeczy i stworzyć oazę dla cheaterów... miejsce gdzie można porozmawiać na każdy temat bez obawy o konsekwencje. Na forum w ramach sprzeciwu wobec ówczesnych norm i nakazom można było przeklinać, można było, jednak tylko ze względu na to, że ufaliśmy sobie nawzajem! Każdy wiedział, że jeśli ktoś będzie bluzgał non stop to będzie świadczyło o nim... dlatego też nikt tego nie nadużywał. Na forum można przeklinać, jednak nie można obrażać innych użytkowników. Młodyske, Seldek, Kajko, Lodi, Ziomal, Mike, Stranek, Energyman, Rosire, Hornaś i wielu wielu innych od samego początku poczuli o co chodzi i współtworzyli nasze forum.

Nikt początkowo się nie spodziewał, że forum rozrośnie się do miana największego forum o grach MMO w Polskiej sieci. Nikt nie spodziewał się też, że idea, która nam towarzyszyła od samego początku nie będzie znana przez obecnych użytkowników forum.... No i nikt nigdy nie przewidział, że ktokolwiek odważy się powiedzieć złe słowo na temat MPC w obrębie tego forum.

MPC to lata ciężkiej pracy administratorów, globmoderatorów i moderatorów. Przez zespół administracyjny przewinęło się ponad 200 osób do tej pory. Ludzi, którzy za swoją prace i wkład nie chcieli nigdy żadnych wynagrodzeń. Musicie mieć świadomość, że mpcforum.pl to nie jest strona prowadzona przez profesjonalną firmę, nie mamy milionowego budżetu, nie mamy praktycznie nic poza własnymi ideami, które nam towarzyszą od samego początku , od pierwszych miesięcy mpcforum.pl toczy nieprzerwaną walkę o przetrwanie zarówno pod względem technicznym jak i organizacyjnym.

Początkowo ludzie przebywający na mpc byli tępieni na innych forach, przetrwaliśmy całą masę ataków typu DDOS ze strony innych serwisów, byliśmy oskarżani, obrażani, mieszani z błotem przez inne serwisy, ale przetrwaliśmy aby dotrzeć do dzisiejszego dnia. Mam nadzieję, że rozumiecie czym jest mpc dla mnie i dla wielu tu obecnych... i jak bardzo czasem denerwują nas akcje przeciwko nam w obrębie forum.

18 sierpnia MPC kończy 4 lata... uszanujcie to proszę i pomyślcie czasem o ludziach, którzy trzymają ten serwis w kupie.

Wasz Admin, Kokosz.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Luzik, pamiętam jak kategoria MMORPG mieściła z 5 gier czy tam 6 a teraz ;) czekam na rocznice ;D bd piiiiiiiiiiiicie ;d

[gdy wymieniłeś userów, wpisałeś 2x Kajko ;)]

b577e893e102f.png

Opublikowano

MPC to faktycznie forum które mogłoby uchodzić za swoisty portal społecznościowy. Rozrosło się do takich rozmiarów, że mamy swoje afery, skandale, imprezy, radości i rekordy. :). Uzależnić się od tego forum jest bardzo łatwo. :). Sama to odczuwam.

Mimo wielu przeszkód jak widać forum wciąż trwa i tutaj wielkie gratulacje dla zespołu administracyjnego, jego obecnych jak i byłych członków, bo odwalacie kupę dobrej roboty, której połowa forum nie docenia, a druga połowa nie ma pojęcia jak wiele tak naprawdę robicie.

Przez zespół administracyjny przewinęło się ponad 200 osób do tej pory. Ludzi, którzy za swoją prace i wkład nie chcieli nigdy żadnych wynagrodzeń.

Takich ludzi więcej. Ludzie którzy robią coś z pasją są niezastąpieni, mogą dosłownie wszystko :). Tylko więcej takich.

W tym momencie chciałoby się wstać i złożyć owacje na stojąco.

Wszystkiego najlepszego na te 4, zbliżające się wielkimi krokami urodziny. :)

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Bardzo madre i obrazujace obraz calej naszej pracy i wysilku..

Pare slow z mojej strony:

Pamietajcie tworzymy spolecznosc ludzi ktorzy maja sobie pomagac wzajemnie. Spolecznosc ktora ma jeden i ten sam cel do ktorego dąży. Pamietajacie bedac w domu, kosciele na ulicy czy w innych miejscach publicznych trzeba sie jakos zachowywac. To samo tyczy sie forum, portalu itp. Kazdy ma prawo wyrazic wlasne zdanie lecz trzeba to robic z glowa. Forum ktore tworzymy razem z wami ma na celu nabieranie roznych umiejetnosci w przeroznych dziedzinach. Nie zapomninajcie ze jestesmy ludzmi, powinnismy sie wzajemnie szanowac, a nie plus sobie w twarz na kazdym kroku kiedy nam sie cos nie spodoba. Mam nadzieje, iz wiekszosc z was wie dlaczego zostal zalozony ten temat i czytajac slowa Kokosza, moje czy kazdego innego uzytkownika wyciagnie z tego sensowne wnioski

card.png

Opublikowano

Ach, co za piękne i wzruszające słowa.

MPC przez te wszystkie lata rozwijało się coraz bardziej i bardziej, a to wszystko dzięki pracy naszego kochanego teamu MPCforum.

Spolecznosc ktora ma jeden i ten sam cel do ktorego dąży

Racja, dążymy do tej samej idei...

Większość userów (jak już zresztą wspomniała 'duds') nie docenia waszego (a właściwie i naszego :)) wysiłku i pracy włożonej w MPC.

Początkowo ludzie przebywający na mpc byli tępieni na innych forach, przetrwaliśmy całą masę ataków typu DDOS ze strony innych serwisów, byliśmy oskarżani, obrażani, mieszani z błotem przez inne serwisy, ale przetrwaliśmy aby dotrzeć do dzisiejszego dnia

I za to należą się największe brawa, za to, że było ciężko, ale jednak daliście radę (bo mnie raczej wtedy nie było T.T)

Ja również chciałbym życzyć wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy MPCforum, która już niebawem nadejdzie.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Popraw Harnaś na Hornaś ;D

Ciekawe co bedzie za kolejne 4 lata :)

Za 4 lata to youtube przy nas wymięknie.

Życzę wam,nam, wszystkim abyśmy przetrwali przez kolejne 4 lata i jeszcze więcej, amen.

Opublikowano

Miejmy nadzieję, że nikt nie zbuntuje się wobec gmów za dobrze wykonywaną pracę. Ja pamiętam forum chyba sprzed dwóch lat, bo pamiętam jeszcze starą skórkę :)

Miałem bodajże nick kura1996, ale to było dawnoo ;) Bo starego konta nie pamiętałem i założyłem nowe (rok temu), wcześniej na forum zaglądałem sporadycznie żeby zobaczyć za cheatami, ale forum się nieźle rozrosło i zawierało coraz więcej przydatnych informacji więc zostałem na stałe :) Mam nadzieję, że zostanę z wami jeszcze długo :)

I życzę kolejnych sukcesów w karierze MPC :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Muszę powiedzieć że mimo tak długiej treści t tak mnie wciągnęło,że aż chciało się doczytać do końca,widać masz bardzo szczytne i potrzebne w tych czasach idee,dziękuję ci za to i za całe to forum :)

1287838054-U230664.jpg

Sygna by me

Opublikowano

Gdyby MPC było forum o samych cheatach, to byłoby forum dla dzieci co nie umieją w te MMO grać, to forum przyciąga mnie codziennie bo i się wejdzie w dział metina i pośmieję, czy też jako kidek pozamykam tematy i upomnę innych, ale są tez ciekawe dyskusje z niestety mniejszą, ale myślącą grupą użytkowników, i to mnie przyciąga ;]

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Gratuluję wytrwałości i odwagi aby stanąć oko-w-oko z antyczczczczcziterami.

Dziękuję za to że byliście tyle czasu ze spamerami,botami i lamami dziekuję również za tego nieuzasadnionego perma

Opublikowano

18 sierpnia MPC kończy 4 lata... uszanujcie to proszę i pomyślcie czasem o ludziach, którzy trzymają ten serwis w kupie.

No a wy na niektórych globalów i administrację tak się żalicie... tak jak teraz jakieś akcje JM 100% o.O pomyślcie ile mou dla was zrobił... Wiem nie był od początku lecz uważam się się dużo poświęcił.

X

by Me.

Opublikowano

Forum Jest gigantyczne nieraz nie wiem gdzie mam co napisac :P

Za 4 lata to wiadomo co bedzie bedzie z 50 dzialow okolo 15 GlobalModow moze beda jakies nowe gry to sie zagra beda czity i wgl

Jeszcze niech z 10 lat forum pociagnie wink.gif

Opublikowano

Łiii tam.

MPC rozrasta się w większości przez Metińczyków.

Lecz!

Nawracają się gracze i grają w lepsze gry od Metina!

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Cieszę sie ze takie forum powstało,przynajmniej nikt nie tępi cie za to że umieścisz cheata do gry ;)

Dzięki wielkie kokoszu ;]

Potrzebujesz pomocy? nie bój sie zapytać na PW, jestem pomocny.

1298808417-U77232.png

mca.png

Opublikowano

Nie ma takiego konta na mpc :D

być może kiedyś zmienił nick albo konto zostało usunięte ;) mojego pierwszego nicku też nie ma ;)

co do tematu, taaa te pierwsze miesiące były cudne ^^ masa haxów do Maple Story, Seldek i Moldyske w dziale, fajnie było. ale nie ma co wspominać, forum się rozwija i bardzo dobrze ;) jedynie szkoda że są idioci na forum typu Kecup, ale co tam anty fani to też dobra sprawa ;) oby tak dalej :3

@btw. fajny ten up date forum ;)

Opublikowano

Taa .. początki nie były łatwe ^^. Pamiętam jak 2 osoby z mpc odeszły i założyły konkurencyjne forum - wielka wojna o to kto będzie forum nr 1 o tematyce cheatów, botów itp :). Jak widać MPC nie dało się pobić i śmiało można powiedzieć, że jest to najlepsze polska strona o takiej tematyce :)). Powodzenia w dalszej pracy i podziękowania w stronę administracji za stworzenie takiego forum.

16.04.2010r - 666 postów :-).

Opublikowano

Kokosz... Ode mnie masz owacje na stojąco! Za to "przemówienie" a szczególnie za forum! Oby wytrzymało do końca świata i o dzień dłużej ;)

Modki, czasem was nienawidze. Ale bez was nie było by forum za co bardzo wam dziękuję ;)

Pozdrawiam, Krystian.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Nie ma takiego konta na mpc :D

Em, właśnie dlatego "miałem" bo bodajże bana dostałem czy coś już nie pamiętam ;D Albo po prostu miałem inny nick. Dobra mniejsza o to :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Ja ogólnie założyłem konto na odwal bo nie widziałem linków do priv serva ale zobaczyłem że forum jest zajebiste to zostałem i nie zamierzam stąd wychodzić chyba że perm po ip tylko szkoda że nicku nie moge zmienić bo był robiony na szybkiego

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...