Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, już psychicznie nie wytrzymuje, jeszcze parę razy i po prostu rozwalę z pięści monitor. Mam masakryczny problem z internetem, a dokładnie z kartą sieciową bezprzewodową (USB). Kiedy latam po necie nie ma żadnego problemu.. Pakiety cały czas są przesyłane do mojego komputera. Jednak gdy tylko włączę metina gdzieś średnio raz na 3 minuty tracę połączenie z internetem.. No i wtedy oczywiście wywala mnie z metina. Nie byłby to taki problem i nie wkurwiało by tak gdyby wywalało mnie od razu i mógłbym się ponownie zalogować. Ale kurwa zanim mnie wyloguje minie te 3 minuty i i kurwa aż mnie krew zalewa jak idę sobie kurwa expie a tu chuj pada internet. I kurwa internet pada akurat jak włączam w metina kurwa co mnie bóg pokarał ?.. Najgorsze to ze internetu nie ma na dosłownie 3 sekundy ale kurwa nie metin musi zamulać i wylogowuje mnie po 3 minutach.. A w ciągu tych 3 minut napierdala w potwora i tak napierdala całe 3 minuty.. Kurwa jak nic z tym nie zrobię wypierdolę komputer przez okno, i jeszcze na niego skocze :/ Potem go jeszcze samochodem przejadę. No kurwa mać. Idziesz sobie a tu chuj kurwa wywala neta kurwa i tak co 5 minut a kurwa czasem nawet dopiero zaloguje a tu chuj znowu wywala.. Już sąsiedzi skarżą się na moje krzyki... Tu nawet nie chodzi o metina, mogło by to być co innego ale można wpaść w paranoje przez takie gówno. ( jak dotąd najbardziej wkurwiająca rzecz jaka mnie spotkała, wręcz budzi całą wewnętrzną agresje..). Wiecie może czy jest jakiś sposób by rozwiązać ten problem.. ? Z góry dzięki. Dam plusika jak ktoś pomorze.

Jeśli Ci pomogłem, daj + to nic nie kosztuje <3

piesc_ico.jpg

Opublikowano

Jak czytałem to co pisałeś to mnie już brzuch bolał od śmiechu haha te twoje słowa co chwile :D

Najlepiej to zmien internet moje zdanie .

PS : Na jakim servie grasz w metina i jaki masz level ?? Szepnij mi na gg - 4763250

Opublikowano

To wydaje się śmieszne, ale postaw się w mojej sytuacji.. Pewnie najchętniej byś ten komputer przez okno wyrzucił. ;]. Aktualnie wlaśnie na s24 (8 lvl Byłby większy gdyby nie moja karta sieciowa..), wcześniej - S1, S2, S4, S16 już nie pamiętam dokładnie.

piesc_ico.jpg

Opublikowano

Wiem co czuujesz . sam siedze przez dłuiższą chwile na USB-ku od Orange . moja rada - wchodź na metka po 24 godzinie+ ;) niestety , to jedyny sposób :D

Opublikowano

Dodam, że nie jest to wina internetu, tylko właśnie karty sieciowej.. W laptopie nie mam tego problemu. Jednak laptop nie służy mi do gier (Pewnie nawet by tam metin nie ruszył).

piesc_ico.jpg

Opublikowano

Ja Ci radzę zacząć spotykać się z kolegami i koleżankami to Cię odmieni :D. Osobiście już nie gram w metina przestałem kiedy weszły boty i inne pierdoły bo to zniszczyło grę, teraz tylko handluje kontami.

na marginesie, chce ktos kupic sure WP 60lvl Orion, Sure WP 44 Elares, Woja Mentala 67 Elares ??? Wszystko z Eq i tanio!!! :D

Opublikowano

Nie jestem uzależniony od metina.. Po prostu czasem chce sobie pograć a tu jeden wielki chuj... Format nic nie dał.. :/

piesc_ico.jpg

Opublikowano

Miałem to samo, ale temu zaradziłem :) Pomogło mi wystawianie modemu przez okno. Tzn.. Mam blueconncect i kilka takich kabelków do usb, coś jakby przedłużacz. Podłączam jeden do drugiego a modem jak najbliżej okna a najlepiej jak trochę poza nim. Jeśli nie posiadasz takiego kabla po prostu przenieś się najbliżej okna. Na 100% pomoże :)

Opublikowano

Ja miałem podobny problem dawno temu i kupiłem sobie kabel eternet i rozdzielacz

Wywnioskowałem, że to przez to iż modem miałem w pokoju obok i fale miały problemy z pokonywaniem owej przeszkody (stara ściana w miarę gruba z bliżej nieznanych materiałów)// ach ten PRL

Internet działa normalnie, gdyż wi-fi przerywa na kilka milisekund, co nie jest problemem przy przeglądaniu stron. Jednak przy metinie ma to znaczenie, gdyż mała przerwa i nie ma kontaktu z serwerem, a klient potrzebuje stałego połączenia z serwerem przy przesyłaniu danych, gdy tego nie może zrobić po prostu się wiesza.

W twoim wypadku radził bym zmienić internet na kabel.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tylko pytanie, dlaczego nie mam z tym problemu na laptopie.. Nad kablem się zastanowię ( Chodź musiałbym ciągnąć go przez całe mieszkanie :/ )

piesc_ico.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...