Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Minitut ] Sura Wp

Gość dejek19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś chciałbym Wam zaprezentować Surę WP.

Sura jest to połączenie wojownika Body oraz Mentala , posiada ona Czarowane ostrze, które daje więcej obrażeń niż Aura Miecza i Czarowaną Zbroje , która mniej więcej jest w połowie taka silna jak Silne Ciało. Według mnie FATAM jest najlepszą maszynką do expa w świecie metina. Weaponem do 35 lvl nie expi się rewelacyjnie, bo jest to lekko nużące, ale na pewno jest łatwiej niż Szamanem czy Ninja.

Jako pierwszy skill proponuję dawać w Ostrze , później kolejno Zbroja , Smoczy Wir / Strach. Jeśli chcecie utworzyć ultra postać do PVM i do samodzielnych wypraw do Króla Demonów i Kowala w DT to proponuję Strach , jednakże druga opcja - czyli Smoczy Wir jest też dobra. Wir ma to do siebie, że nie trzeba klikać w moba żeby zaatakować i ma duży zasięg bicia, może służyć również jako skill lurujący, gdy blisko siebie stoi multum mobów. minusem WP jest duża strata niebieskich potów spowodowanych przez działanie Czarowanego Ostrza, drugim minusem jest to, że przy niskich i średnich lvl postać jest słaba do PVP dopiero przy wysokich lvl postać rozkwita i staje się niepokonana dzięki Rozproszeniu Magii .

Książki nie są tragicznie drogie, a skille powinno się rozdawać w INT - WIT - SIŁ.

PS. Postać ciężko sobie radzi z buta, radzę od razu brać się za robienie konia.

zapomniałem dopisać, więc dodaję teraz. Kiedy uderza się bronią z włączonym Ostrzem, to za każde zabicie moba wraca nam

Liczę na parę plusów.

AVE FATAM.

skill_czarowane_ostrze_t2.jpg

Opublikowano

minusem WP jest duża strata niebieskich potów spowodowanych przez działanie Czarowanego Ostrza

To co ma powiedziec BM???

Tutek Fajny Zacheca do grania WP ;]

Łap +

1168857539.png
Opublikowano

BM ma jeszcze gorzej bo jemu mane zjada Duszek i Ochronka :) Ale to może innym razem.

Opublikowano

raz z zabawy na privie rozdawalem WP-ka 3:1 INT:WIT i bardzo ładnie szło.... Skille: 1.ostrze <exp> 2. rozproszenie <pvp> 3 zbroja 4. strach..... wiem że zle ze odbiega od wszystkich reguł ale na 35 lvl z buta kasowałem woja do 50 lvl

Opublikowano

Sura ma to do siebie, że przy większym INT jej skille rosną w siłę

Opublikowano

dzieki tobie wiem teraz kim grac jestes pro ziomkiem ktory zna sie na metku SURA OWNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŁAP PLusIKa :*:*:*:*

"Twoja stara nie ma wacka. W moim przypadku działa zawsze." A na to on odpowiada: - owszem, moja nie ma, za to twoja ma.

Trzeba mieć świadomość że po odpowiedzi druga osoba nie zamknie sie od razu. Nawet gdy mądrze odpowiemy to i tak coś odpowie, byle co odpowie byle by nie zamilknąć.

Opublikowano

hah, dzięki Mleczyk.

Niedługo możesz się pochwalić jaki level wbiłeś i jak Ci się grało.

Opublikowano

3xUP, od kiedy tylko tak ma sura? Niestety muszę Cię oświecić, że tak ma każda postać!

@TOPIC: Taki sobie, wszyscy ta radzą grać sura... Naprawde w pvp jest cienka, i do expa na małym lvlu też

Opublikowano

no chyba nie kolego. Inne klasy postaci pobieraja mane jednorazowo :) Moj kolega gra na Kronosie ma 75 lvl i rozproszeniem rozwala kazdego MENTAL BODY off Aura silne :)

"Twoja stara nie ma wacka. W moim przypadku działa zawsze." A na to on odpowiada: - owszem, moja nie ma, za to twoja ma.

Trzeba mieć świadomość że po odpowiedzi druga osoba nie zamknie sie od razu. Nawet gdy mądrze odpowiemy to i tak coś odpowie, byle co odpowie byle by nie zamilknąć.

Opublikowano

@*Gzz*

to czemu wojownikowi się nie daje w INT ? zazwyczaj jak się wymaksuje WIT i SIŁ to wszyscy klikają w ZRE

@Mleczyk, tak - masz racje. Rozproszenie jest mega przydatne do pvp, ale zabiera mało DMG, więc na początek się w tego skilla nie ładuje.

Opublikowano

Super tut :) ja wole woja mentala i tyle :) ale + za wstawienie ;P

Dam + Dam - Dam 5 Dam Co Chcesz Jeżeli ty to mi dasz to co ja Chce :) Róże na górze Fiołki na dole a mi się nie chce o ja pierdole !

Opublikowano

Dzięki, może jeszcze dziś dodam tut o Daggerku, zainteresowany ?

Opublikowano

dzięki za plusy :)

Jeszcze dziś dodam tut o Ninja Dagger

Opublikowano

Co ty wiesz o surce? Mam surę wp na deimos 78 i trochę wiem co i jak . Mało opisałeś, rozpisz trochę co i jak bo nie widzę tutaj paru wskazówek. Przecież z buta też zajebiście się expi. Dajesz Czarowane ostrze, zamiast czarowanej zbroi.

Ja szedłem bulidem. Czarowane ostrze -> Czarowana zbroja -> Smoczy wir -> Strach | ten bulid jest zajebisty do V2 czy groty moby już na 7 poziomie strachu zadawały już o 100-200 dmg mniej! Więc jak chcesz szybo wbić lv to radzę ten bulid można też podmienić Smoczy wir ze strachem ;)

jak widzę że chcesz zrobić jeszcze jeden tut o ninji dagger to pewnie nigdy nie wbiłeś surą WP +75lv. Robisz składankę z wiadomości forum/wiki metin2.

@ Topic:

minusem WP jest duża strata niebieskich potów spowodowanych przez działanie Czarowanego Ostrza

To co ma powiedziec BM???

Tutek Fajny Zacheca do grania WP ;]

Łap +

Proszę nie przesadzaj, ^^ gdy masz jakiś naszyjnik na Regeneracja PM Polecam Kryształowy Naszyjnik z bonem na pż +1k +1,5k to nie tracisz tak dużo potów! ^^

3xUP, od kiedy tylko tak ma sura? Niestety muszę Cię oświecić, że tak ma każda postać!

@TOPIC: Taki sobie, wszyscy ta radzą grać sura... Naprawde w pvp jest cienka, i do expa na małym lvlu też

Cienki bo nigdy nie grałeś i nie wbiłeś +75 wtedy to się zaczyna prawdziwa zabawa. Tak zgadzam się że z początku jest Cienki ale potem to naprawdę koxi. Spróbuj pograć na privie. Zobacz jak wymiatają. : ) Potem przeżuć się na PL ^^

Opublikowano

Napisałem w topie, że ten bulid jest najlepszy, więc nie wiem z czego robisz problem. Jak byś czytał ze zrozumieniem widział byś o co chodzi. Grałem każdą postacią i na privie i na PL'u więc piszę to wszystko z doświadczenia.

Opublikowano

to co ty tu napisałeś to jest oczywiste mógł byś sie troche bardziej wykazać, ;P

bez reflików

Opublikowano

dużo osób którzy zaczynają grę tego nie wie, dlatego postanowiłem zrobić minitut każde postaci po kolei żeby zapobiedz noobostwu na serwerach.

Opublikowano

dziękuję bardzo, może jutro dodam coś na temat Szamana leczenie lub Smoka albo wezmę w swoje obroty któregoś z wojowników - zobaczymy!

Opublikowano

dziękuje za plusiki. Jutro dodam coś o którejś z szamanek i wezmę pod lupę woja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...