Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Shakowana Strona Przez Gold Membera Mpcforum ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Ostatnio zalozylem wlasny prywatny serwer hamachi KallistoMt2 , robilem go miesiac , wszystkie zmiany , ulepszenia , strony , ale gdy napisalem temat o privie tu na MPCForum, niedlugo po tym do sieci dolaczyl nowy gracz ... byl to Nie_Mam_Nicku z tego forum , powiedzial , ze jest dobrym duchem forum i pomaga w zabezpieczaniu takich serverow jak moj ... Widzialem w jego profilu , ze sie tym on zajmuje ... pokazal mi wiele danych , do ktorych nikt nie mial dostepu m.in. id i hasla do mysql czy konta GM ... powiedzial , ze zdobyl te dane przez moja strone glowna serwera . Gdy juz niby wszystko zalatwil powiedzial , ze nawet fajny server i pogra na nim . Na nastepny dzien , gdy wszedlem na server zobaczylem , ze mimo tego , iz zakazalem , dodawal sobie wszystki: itemy jakie tylko byly na serverze , lvl i rozdawal innym . Powiedzialem , ze jesli chce zagrac to od nowa i bez wlamywania sie na server i wykorzystywania moich danych i poinformowalem , ze zablokuje mu konto na jakis czas ... Wtedy chyba sie wkurzyl , bo zaczal robic co chwile nowe konta i postaci o np. nicku : Crasher wlamywal sie na server dodawal sobie kase , a nastepnie wykupowal przyzywania bossow i metkow [ ktore dodalem ] i bugowal cale m1 przy czym server ... Aby go powstrzymac zablokowalem jego ip hamachi i blokowalem coraz to nowe konta ... Az wreszcie dzisiaj wchodze , patrze a moje konto GM usuniete , inne zostaly , wiec sie zdziwilem i chcialem otworzyc strone glowna , a tam zamiast wyswietlenia sie strony pokazalo sie : Site Hacked BY ~Nie Mam Nicku~

Jesli ktos chce sprawdzic niech dolaczy do sieci hamachi kallisto_8 haslo : metin2 i wejdzie na strone http://5.5.25.137/

Prosze o pomoc z tym uzytkownikiem ... nie po to tyle sie meczylem , zeby teraz jakas osoba zniszczyla to wszystko - do tego majaca na tym forum Gold Membera :| Prosze admina , moderatorow czy kogos zeby z nim pogadal , aby sobie odpuscil ... Bardzo prosze o jakas pomoc :/

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

a czyli mam rozumiec , ze nikt nic nie zrobi , bo to moja wina , iz zrobilem server na hamachi -.- nie moja wina , ze jakies dziecko z powodu zabrania zabaweczki rozwalilo mi caly server ... :|

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

prosty atak przez sql injection zabezpiecz się przed tym jeśli to inny atak to nie wiem jak zaradzić chyba że nie zmieniłeś hasła do konta rain w mysql ani portów

Opublikowano

lol sql injection , pewnie podal mu pasy a jak nie to tamten wgral sobie cos i potem podmienil ... lamersteo nie hakerstwo

zreszta przywrocic stonke to pare sekund roboty , a od razu na forum plakac

widze z ciebie taki admin jak z koziej dupy traba

Opublikowano

po 1 nie placze tylko zglaszam , ze jak mozna komus dac gold membera jesli on mi serva hakuje po 2 pozmienialem wszedzie hasla i co z tego jesli on powiedzial , ze przez stronke dostal sie do mojej bazy danych [ mam stronke od Komputeromaniaka ] i ze stamtad ma wszystkie dane i moze wszystko robic , powiedzial , ze to naprawi i tyle mialo byc pomocy , ale on sie obrazil i shakowal i stronke i server , a nawet strony nie moge przywrocic bo co z tego jesli jest ona na tym samym ip :| I nikomu nie podawalem zadnych passow , bo zanim zdazylem cos napisac on mi wyslal moje passy do VPC i mysql ...

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

ehh tutaj jeden kolo postawił server plemion i ten Nie Mam Nicku tez mu hacknol ale ten kolo umial sobie z tym poradzic i teraz wszystko jest wporzadku i sobie gramy

Opublikowano

ja bym zmienił hasło do MySQL

to jest to że po sciągnięciu plików serverowych nie zmieniacie haseł.

a najlepiej na jednej partycji postawić Linuxa (red hat lub debiana lub PC-BSD) i do katalogu /var/www grać całą zawartośc servera (5-6 mb).

zainstalować sql i w configach zmienić dane dostepowe do sql.

i basta!!!!!!!

Opublikowano

To jest właśnie mpc forum ;]

90% jest tutaj albo Dzieci,ludzi mało rozwiniętych albo też psycholi ;]

Tutaj na tym forum jest wielki zlot noobków ;]

I do autora tematu "nikt Ci tutaj nie pomoże"

Tyle na temat

Opublikowano

Popieram ShoTi nikt ci nie pomoże. Po prostu odpuść zmień hasła i tyle. Jeszcze napisz coś to warna dostaniesz... -_-

Mam w dupie to czy dasz +, czy -..

Będę chciał + to i tak dasz -. ;)