Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Kingdom Heroes

BesieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym Wam przedstawić grę która nosi tytuł Kingdom Heroes.

Gra została utworzona przez AeriaGames.com , nie jest to typowa gierka typu LastChaos gra różni się np. tym że są 3 królestwa które toczą ze sobą wojny, wojny są bardzo często, mapa gry jest tak wielka że całej jej nie zdążyłem odkryć ;D Na wojnach królestwa mogą przejmować miasto wrogich frakcji. Gra ma dobrze rozbudowane buildy każda postać ma bardzo dużo skilli. Im wyższy poziom postaci tym więcej skilli do wykorzystania.

Jak w każdej grze są pety, w tej grze nie trzeba czekać 2 tygodnie na wyrobienie petowi lvla i w końcu dosiadanie go, w tej grze peta się kupuje u Stajennego (lub można także wydropić z bossów co nie jest łatwe :P) pierwszego peta można już mieć na 20 lvlu. Na koniu można robić praktycznie wszystko to co pieszo bić rzucać zaklęcia leczyć się odpoczywać i wiele innych ....

Praktycznie najważniejszą rzeczą w Kingdom Heroes jest mieć swoich ludzi (Soldier), pierwszego soldiera można mieć już na początku gry pomaga Ci on w expieniu w wojnach ... maksymalna ilość soldierów to 6.Soldier może zostać wyszkolony po osiągnięciu 30 poziomu.

Profesje które występują w grze:

Warrior-Wojownik jego podstawowy atrybut to siła(STR), wojownik nie pogardzi także Kondycją (Con)

Fencer-Jest to postać która może walczyć łukiem/kuszą oraz mieczem tarczą lub dwoma mieczami. Podstawowy atrybut Zreczność (Dex)

Tactician-Postać ta jest czymś w rodzaju buffa może dawać buff swoim soldierom, może leczyć siebie oraz innych (Fencer też może ale to są 2 różne czary). Podstawowy atrybut Inteligencja (Int).

Conjurer-Jest to mag bitewny utrzymuje wroga na dystans jego czary mają bardzo duży DMG.Podstawowy atrybut Inteligencja (Int)

Liczba maksymalnej ilości soldierów na klasę:

Klasa: Liczba Soldierów:

Warrior 2

Fencer 4

Tactician 6

Conjurer 2

Przydatne Linki:

Strona główna:

http://www.kingdomheroes.aeriagames.com/

http://www.aeriagames.com/index.php?q=user/signup/heroes

Sklep Online:

http://www.kingdomheroes.aeriagames.com/itemmall

Download:

http://www.kingdomheroes.aeriagames.com/download

Mój nick w grze Besiek_PL są 2 serwery gry 1 US, 2 EU ja gram na EU ponieważ gra tam więcej polaków i jest pare polskich gildi :).

Opublikowano

na YT patrzylem GP to widze ze fajna :D

2 pytania...

1. czy mozna robic wojny gildi? z wlasnego krolestwa czy z wrogich krolestw?

2. Ci soldiery moga zginac? jak tak to jak je odzyskac? ;p

49591863631244318077.png

Chcesz się ze mną skontaktować? Pisz na PW.

A chcesz dostać odpowiedź? To czytaj uważnie

1. - Nie zaczynaj zdania od "ej" "ty" itp.
  2. - Zdanie zaczynaj od dużej litery.
  3. - Nie rób błedów ort..
  4. - Brak polskich i literówki jeszcze ujda .

Nie zgadzasz się się z powyżej przeddstawionymi pkt?

To NIE pisze i nie zawracaj mi głowy!

Opublikowano

Pod jarałem się, ściągam :P

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Tak soldierzy mogą zginąć można ich wskrzesić za niewielką opłatą u tego samego NPC u którego się kupuje oraz trentuje soldierów

Właśnie dopisze o trenowaniu ;p

Co do gildi nie jestem pewien sam w tą grę gram 4 dni ale polecam ją :D

Edit:

Aktualnie mam 35 lvl moi soldierzy po 30 zobaczę na kogo można je wytrenować i napisze w 1 poście

Opublikowano

mam misje żeby wziąć 2 ludzi do pt ;/ pomoże ktoś? mój nick DaPikPL

@Edit

nieaktualne :P na razie żadnych problemów nie mam już ^^

@Edit

Mam pytanko bo Loyalty żołnierzy spada o 5 co śmierć, co się stanie jeżeli spadnie do zera i jak ją podwyższyć. Po za tym wiem że żeby wytrenować żołnierzy trzeba mieć class change token ktory dropi z bossow na chenliu sburbs (wlasnie poluje na jakiegos ) edit : zajebałem pierwszego bossa xD

A więc jest 1 droga

Male Conscript - Male Guard

Famale Conscript - Famale Guard

Następna zmiana na 60 lvl xD

Elberd Hubbard

Opublikowano

Up:

Dokładnie ;D, sorry że nie odpisuje na obozie jestem ;] F7

Ps. Jakie lvle ?? już pewnie większe niż mój ;O

Edit:

Zajefajnie... ;] nikt nie ocenia;P !!!

Opublikowano

słuchajcie, może założymy gildię? mam obecnie 15 lv, ale grałem niecałą godzinę :) gra mi się podoba, moj nick to zaICEv :D przepraszam,ze pisze w ten sposob, ale kropka mi nie dziala :(( mozemy grac tylko na tym drugim serwie :D

19481.png
Opublikowano

Wbiłem 76 lvl i gra się znudziła, na początku też taki byłem podjarany...

Elberd Hubbard

Opublikowano

zatem moglbys odpowiedziec mi na kilka pytań? np. jak szkolić szybko soldiera, chciałbym roznice poziomow 24 - 14 jakos zniwelowac. : )).

19481.png
Opublikowano

Stawiasz je na takich lvlach które ubiją i idziesz gdzieś ^^ oni szybciej będą wbijać lvl na pewno w końcu cie dogonią. Jak sobie przypomnę drugie konto to możemy się zgadać i dam ci 4 na 30 lvl po przemianie na Guarda (tylko potrzebujesz 40 charyzmy) bo class up biorą 10 a nie 5

Elberd Hubbard

Opublikowano

DaPik grasz jeszcze ? :D na 2 serwerze czerwone królestwo upada :( ja w nim jestem .... ciekawe co się stanie jak upadnie o.O

Piszcie do mnie w grze na 2 serwerze nick Besiek_PL jestem online

DaPik mam pytanie po 60 lvlu soldiera można szkolić niektórzy ludzie mają soldierów "łucznik na koniu" na koniach jeżdzą i strzelają (Ci ludzie mieli 109 i 120 lvl) wiesz może kiedy można mieć soldiera na koniu ?

Opublikowano

Oj ja nie miałem takiego ;/ Ochhh Kao Kao upada :( a co to za wojny 70lvl vs 120 ?

Elberd Hubbard

Opublikowano

:P też jesteś w red ?? :P Ja swojego 1 bossa na27 lvlu pokonałem ;p za dużo DEX i mnie nie trafiał ;p narazie mam 3 guardów na 40 lvlu ;p

Opublikowano

Wiesz to zależy tylko od ciebie jeżeli przebrniesz na siłę do hight lvl to będziesz miał zabawę na wojnach ^^

Elberd Hubbard

Opublikowano

Ee tam przebrnąć się to nie problem ;] 2 tygodnie soldierów expic i juz 70 lvl się ma potem to już pestka ;p

Opublikowano

@lordwyder

Zagraj se na s2 o wiele więcej polaków jest polska gildia i nie idz do czerwonego królestwa ;p prawie już upadło (wybór królestwa jest pod koniec treningu ;p)

Opublikowano

Tak najwięcej polaków tam gra najlepiej w nicku dopisz sobie PL jest polska gildia jak napiszesz do kogoś z niej to na 100% cie przyjmą nie patrzą na lvl , a ogarnąć grę jest łatwo ;p

Opublikowano

Znam sie troche na tez grze :). Expi sie na potworach -10lvli od najnizszego goscia w pt. Lub +10 od najnizszego lvla w pt to samo jest z soldierami. Soldierow wskrzeszasz u kolesia o nazwie Conscription officer i naciskasz Revive. Bo to relive to jest sprzedarz:P. Cos o postaciach i skillach. Warrior jest dobry w walce wrecz poniewaz ma pierdolniecie :P. Jego podstawa to con i str. Fencer - nie grajcie fencerem z mieczami tyle radze zawsze luk :). Skille sa drogie ale dopiero powyzej 100+ lvla podstawowe atrybuty con dex str. Tactican no tu juz jest gorzej :). Jego podstawowy a zarazem najlepszy skill do leczenia kosztuje ponad 100 gold :(. Wiem ze trudno jest uzbierac taka sumke.Jest to skill ktory leczy wszsytkie osoby w party po daną ilosc pż (zalezy od lvla skillu). Leczy takze soldierow podstawowe atrybuty int wil. Conjujer ta klasa obecnie gram powiem tyle ze jest wyjebana w kosmos :). Moja obszarowka ktora jest w tym momencie na 2 poziomie zadaje obrazenia od 3200 - 3400 :). Conjujer nie ma takich drogich skilli lecz jest ich duzo a tak srednio skille na 70+ kosztuja po 20 golda. Wiec da sie przezyc :). Podstawowe atrybuty wiem tu sie zdziwicie ale daje sie staty : Do 20pkt w dexa, do 20pkt w WILA, do 30 pkt w charyzme, CON i INT mniej wiecej po rowno niech troche int przewaza :)).

Zachecam do gry i prosze wybierac krolestwo cao cao. Krolestwo wybiera sie gdy przejdziesz przez takie gory w ktorych toczy sie walka dochodzi do kolesia oddajesz misjei idzisz do drugiego i on ci akze wybrac krolestwo bierzemy to pierwsze !!!. Poniewaz w cao cao (czerwoni) gra najwiecej polakow jest gildia polska pod nazwa POLANIE !! Piszcie do Leszek.PL, iwan23, pablo28 , Zbanowany ,Bluzgator. Albo do innych jakis znajdziecie :)

Dzieki. Pozdrawiam zachecam do gry gra sie rozkreca po 50 lvlach :) sa coraz lepsze urozmaicone skille itp :).

Wez sie najlepiej nie odzywaj :). To ze upadlo nei naczy ze jest najgorsze zdrajcy DOMINION byli u czerownych i co ? A teraz niebiescy wygrywaja noi co pojdziesz do neibieskich ? Za 2 tygodnie znowu jakies inne krolestwo bedzie wygrywac. Nie sluchajcie sie bylo kogo kto gra w ta gre ledwo 2 tygodnie nabil 70 lvl i mysli ze wie wszystko :). Zapraszam do czerownych gra tutaj najwiecej polakow i jestem wiecej niz pewiej ze tu wam bedzie nalpeiej szla gra :). Zapraszam do gildi POLANIE !!!!!!!!!!!!

Co do soldierow na koniach nie mysl o nich za jednego okolo 150 golda +. :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Znam sie troche na tez grze :). Expi sie na potworach -10lvli od najnizszego goscia w pt. Lub +10 od najnizszego lvla w pt to samo jest z soldierami. Soldierow wskrzeszasz u kolesia o nazwie Conscription officer i naciskasz Revive. Bo to relive to jest sprzedarz:P. Cos o postaciach i skillach. Warrior jest dobry w walce wrecz poniewaz ma pierdolniecie :P. Jego podstawa to con i str. Fencer - nie grajcie fencerem z mieczami tyle radze zawsze luk :). Skille sa drogie ale dopiero powyzej 100+ lvla podstawowe atrybuty con dex str. Tactican no tu juz jest gorzej :). Jego podstawowy a zarazem najlepszy skill do leczenia kosztuje ponad 100 gold :(. Wiem ze trudno jest uzbierac taka sumke.Jest to skill ktory leczy wszsytkie osoby w party po daną ilosc pż (zalezy od lvla skillu). Leczy takze soldierow podstawowe atrybuty int wil. Conjujer ta klasa obecnie gram powiem tyle ze jest wyjebana w kosmos :). Moja obszarowka ktora jest w tym momencie na 2 poziomie zadaje obrazenia od 3200 - 3400 :). Conjujer nie ma takich drogich skilli lecz jest ich duzo a tak srednio skille na 70+ kosztuja po 20 golda. Wiec da sie przezyc :). Podstawowe atrybuty wiem tu sie zdziwicie ale daje sie staty : Do 20pkt w dexa, do 20pkt w WILA, do 30 pkt w charyzme, CON i INT mniej wiecej po rowno niech troche int przewaza :)).

Zachecam do gry i prosze wybierac krolestwo cao cao. Krolestwo wybiera sie gdy przejdziesz przez takie gory w ktorych toczy sie walka dochodzi do kolesia oddajesz misjei idzisz do drugiego i on ci akze wybrac krolestwo bierzemy to pierwsze !!!. Poniewaz w cao cao (czerwoni) gra najwiecej polakow jest gildia polska pod nazwa POLANIE !! Piszcie do Leszek.PL, iwan23, pablo28 , Zbanowany ,Bluzgator. Albo do innych jakis znajdziecie :)

Dzieki. Pozdrawiam zachecam do gry gra sie rozkreca po 50 lvlach :) sa coraz lepsze urozmaicone skille itp :).

Wez sie najlepiej nie odzywaj :). To ze upadlo nei naczy ze jest najgorsze zdrajcy DOMINION byli u czerownych i co ? A teraz niebiescy wygrywaja noi co pojdziesz do neibieskich ? Za 2 tygodnie znowu jakies inne krolestwo bedzie wygrywac. Nie sluchajcie sie bylo kogo kto gra w ta gre ledwo 2 tygodnie nabil 70 lvl i mysli ze wie wszystko :). Zapraszam do czerownych gra tutaj najwiecej polakow i jestem wiecej niz pewiej ze tu wam bedzie nalpeiej szla gra :). Zapraszam do gildi POLANIE !!!!!!!!!!!!

Co do soldierow na koniach nie mysl o nich za jednego okolo 150 golda +. :)

Po 1 nie napisałem że wiem o tej grze wszystko więc mi takich rzeczy nie wytykaj po 2 sam się zastanawiam co się dzieje z graczami gdy królestwo upadnie po 3 nie gram w tą grę 2 tygodnie tylko jakieś półtorej miesiąca, jak wiesz coś więcej o tej grze to opisz ją chętnie poczytamy.

Starałem się napisać o tej grze wstęp i odpowiedzieć na zadane pytania ^^ (jeśli znałem odpowiedź)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...