Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Prosty Bot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzymamy za słowo :D

<chwalenie mod: ON>i sam ci kopiuje .dll do odpowiedniego folderu, no niech ktoś będzie ze mnie dumny! ;D

Ta sygnatura jest pusta.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

4ggr35510n świetna robota!

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

eh <_< bot jackraymunda jakby wcale nie reagował, a 4ggr niby wszystko ok, ale...

Gdy nie ma obrazka, to on robi to co powinien, ale źle tą pętle zrobiłeś, bo robi to w kółko... Ma to zrobić 1 raz i potem znowu obrazka szukać, a jak obrazka nie znajdzie to wtedy znowu ma to powtórzyć, ale tylko 1 raz.

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

@Robem, a może Ty byś na to coś poradził? edytował ich skrypty czy coś? Widze, że nieźle się znasz na autoit.

Powiem jeszcze raz jak to ma działać :

Wyszukuje obrazka który dałem, jeżeli jest to czeka 500ms i znowu szuka i tak do skutku, aż tego obrazka nie będzie.

Jak go nie będzie to:

Klika ctrl+h

czeka 1500ms (dobrze by było jakby dało się napisać ile czasu ma czekać)

klika F1

czeka 1500ms

klika ctrl +h

I teraz znowu ma szukać tego obrazka do momentu aż on zniknie, a jak zniknie no to .... już napisałem.

Aha i dobrze by było jakby szukał tego obrazka w lewym górnym rogu ekranu tak z 300x300 pixeli

Edit

Start ma być pod home

Koniec pod End

Pauza pod pauze

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

Ja się znam na autoit dostatecznie.

To ty się znasz niedostatecznie na klarownym wyjaśnieniu potrzeb :D

Po kolei:

jackraymund:

To o co pytasz to olewanie czarnych pikseli, traktowanie ich jako tła na którym jest faktyczna bitmapa. Więcej masz o tym w pliku imageshearch.au3

for-ever:

@Edit:

Ale on dokładnie to robi.

Klikasz PAUSE. Szuka obrazka. Jak go nie ma to klika. Znowu szuka. Jak go nie ma to klika. I tak w kółko.

Co niby działa nie tak?

Jak potrzebujesz większych odstępów to w okienku który ci wyskakuje wpisz większą wartość (coś koło 1000-1500)

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Kurde <_< Nie wyraźnie wytłumaczyłem?

Co 500ms ma odświeżać i szukać obrazka, jak obrazek będzie, to ma powtarzać czynność szukania obrazka, a jak on zniknie to ma być ctrl +h/przerwa/F1/przerwa/ctrl +h i teraz obrazek się znowu pojawia w grze więc znowu zaczyna odświeżać i jak on zniknie to znowu ctrl +h/przerwa/F1/przerwa/ctrl +h i tak w kółko

Więcej nie będe tłumaczył :P

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

Jak ty nie umiesz tłumaczyć :|

Z tego co na razie piszesz, wynika, że ON TO WŁAŚNIE TERAZ ROBI

Jak ci robi za wcześnie to kliknij "PAUSE" to go spauzujesz i jak będziesz chciał, żeby działał, kliknij znowu "PAUSE" żeby zaczął działać.

Jak tylko NIE widać obrazka - zaczyna KLIKAĆ.

To wynika z twojego koślawego tłumaczenia.... ;/

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Właśnie jak tylko Nie widać obrazka ma tylko 1 raz kliknąć tak ctrl +h> f1> ctrl +h a on zaczyna klikać i klika i klika przez cały czas. Po tym jak już kliknie ten 1 raz to powinien znowu szukać obrazka dotąd aż go nie znajdzie, a jak go nie znajdzie to znowu ma kliknąć ctrl + h > F1 > ctrl +h i znowu powinien szukać obrazka...... i tak w kółko... No prościej to się chyba nie da. No może w 1 poście trochę namieszałem, ale w tym co napisałem dzisiaj o 14:56 jest wszystko pięknie wytłumaczone i powinieneś to zrozumieć......

EDIT

Powiem tak: To ma być do metina. Bot ma służyć do tego, że kiedy się skończy czar (zniknie ikona) ma zejść z konia (ctrl +h) potem ma włączyć czar (F1) i znowu ma wejść na konia (ctrl +h) i teraz ma odświeżać sobie i czekać aż znowu zniknie ikona i powtórzyć czynność.

Prościej się nie da.

Aha i Ty tam pisałeś, żeby zatrzymać klikając pause i włączyć znowu, ale to ma być do expbota, czyli postać ma sama expić, a mnie przy kompie nie będzie.

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

Klika i klika cały czas, bo cały czas nie ma obrazka

On za każdym razem szuka obrazka i jeśli go nie znajduje to zaczyna klikać

Pseudokod:

Czy jest obrazek?
Jest --> nic_nie_rób       || Nie ma --> KLIKNIJ
Poczekaj(sekundę)
Zacznij_od_początku_wykonywać_pętlę

Zrozum, że po każdym kliknięciu od nowa szuka.

Jak nie znajdzie to znowu klika.

Lepiej się dokładniej przyjrzyj interfejsowi w grze, w jaki sposób się to tam pojawia

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Eh, a obrazek musi być identyczny co do pixela? I wielkoś ma być ta sama?

Dokładnie, ale nie musi być to cały obrazek, może być tylko fragment.

RAsfepN.png
Opublikowano

No właśnie niezależnie czy obrazek jest, czy go niema, to on klika.... Tak jakby było coś z obrazkiem, może to wina tego, że jak się screena robi, to obrazek trochę się pomniejsza? Spróbuje coś wykombinować.

Edit.

Próbowałem podmieniać obrazek z 5 razy, ale nic z tego :angry: Może da się ustawić o ile może się różnić obrazek od podanego? Gdzieś czytałem, że jest skala od 1 do 255, ale nie jestem na 100% pewny. I tam jeszcze ktoś pisał, że jest jakaś lepsza wyszukiwarka, więc może spróbować tą lepszą?

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

klika bo są podobne obrazki w obrębie szukania , nigdy nie osiągnie się 100% pewności przy takim wyszukiwaniu gdzie różnice są niewielkie w wyglądzie , może dla nas są widoczne ale dla programu nie

powiem tak, zero myślenia przy tworzeniu bota

skoro dany obrazek zawsze jest w tym samym miejscu w grze po co używać wyszukiwania po obrazie skoro można zastosować szukanie szybsze po zmianie koloru

PixelGetColor czy PixelSearch idealnie się do tego nadają a najlepiej PixelGetColor , tylko tzreba pamiętać o konwersji wartości koloru

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czemu minus? ;/

Staram się ci pomóc...

Hmm... no więc tak, żeby wyeliminować ewentualne filtry/zmiany powodowane przez aplikację wyświetlaną w samej grze:

Sprawdź i daj znać, czy klika na tej stronie:

http://i27.tinypic.com/raoqkg.jpg

Przepraszam, ale te minusy to nie ja daje, zaraz Ci wyrównam.

Dam edita i powiem co i jak

EDIT

To samo...

klika bo są podobne obrazki w obrębie szukania , nigdy nie osiągnie się 100% pewności przy takim wyszukiwaniu gdzie różnice są niewielkie w wyglądzie , może dla nas są widoczne ale dla programu nie

powiem tak, zero myślenia przy tworzeniu bota

skoro dany obrazek zawsze jest w tym samym miejscu w grze po co używać wyszukiwania po obrazie skoro można zastosować szukanie szybsze po zmianie koloru

PixelGetColor czy PixelSearch idealnie się do tego nadają a najlepiej PixelGetColor , tylko tzreba pamiętać o konwersji wartości koloru

No ja to się na tym nie znam, ale chyba dobrze mówisz, tylko nie wiem, czy oni będą potrafil coś takiego zrobić, więc może Ty byś spróbował? Powiedz mi tylko co ja mam Ci tam podać (jakieś współrzędne etc.) i mógł byś spróbować.

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

dowolny kod od fishbota , tylko akcje zmienić na inną

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

spadaj robem z tym "zero myślenia" -.-

przejrzyj sobie wątek od początku. Czy gdziekolwiek przed moim wstawieniem tego bota była choć najlżejsza informacja na temat umiejscowienia obrazka?

robiłem na zamówienie.

zero myślenia to było u ciebie przy pisaniu tego komentarza ;P

for-ever:

oczywiście, że potrafię coś takiego zrobić -.-

zastanowię się chwilę jak to rozwiązać i tutaj wkleja edita

@Edit:

1. Upewnij się, że w jednym folderze masz zarówno główny program (plik .exe) jak i folder "resources" (i że nie zmieniłeś folderowi nazwy)

2. Zrób SCREENA tej ikonce z gry!! (w samej GRZE!)

3. Wklej tego screena do painta

4. Przytnij tak, żeby miało dokładnie 18x18 lub 16x16 pikseli (możesz do tego w paincie użyć Opcje > Atrybuty)

5. Plik > Zapisz jako... - zapisz jako mapa bitowa (.bmp)

6. Nazwij tę mapę bitową "img"

7. Wklej do katalogu "resources"

8. Po wszystkim w katalogu resources powinieneś mieć plik o nazwie "img" w rozszerzeniu ".bmp"

Koniec. Będzie działać.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Opcja która tylko zobaczy zmiane w danym punkcie to wykonuje jakąś czynność opada, bo gdy ruszam kamerą, to non stop tam się coś zmienia.

EDIT

Nie nie jest ok, bo ja już tak robiłem dużo razy i nic... Spróbuje jeszcze zmienić rozdzielczość na najmniejszą, bo gram na największej i wszystko jest małe, to może dlatego obrazek taki rozmazany. Dam edita jakby co

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

Musisz zapisać dokładnie pod nazwą img (małymi literami) i w rozszerzeniu .bmp (bitmapa)

musi być parzysta i dokładnie ta sama liczba pikseli w osi X i osi Y.

Musisz zrobić dokładnego screena z gry podczas wyświetlania tego obrazka.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

może problem bo robi screny w GRZE , a należy je robić w PAINT-cie ( printscren i potem CTRL+V do paint ) przed naciśnięciem printscrena należy wyjść z okna gry czyli kliknąć na pulpit

wyszukiwane są obiekty na desktopie, czyli całym widocznym ekranie

a czemu zero myślenia, bo głowicie się nad problemem zamiast po prostu pomyśleć ze prościej odczytać kolor , i niekt nie każe czytać jednego punktu tylko zakres jakiś np pole 10x10 pixeli

ktoś w poście podawał że ikona pojawia sie w tym samym miejscu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...