Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logowanie

aQua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak nudzi Was czekanie aż pojawi się wolny slot w Server List? Mam coś dla Was.

Instalacja:

1. Pobieramy i instalujemy program AutoIt ze strony producenta:

http://www.autoitscript.com/cgi-bin/getfil...it-v3-setup.exe

2. Otwieramy notatnik i wklejamy kod:

KOD

While 1

$y = ControlListView("Sro Server List", "List1", 1001, "FindItem", "*SERVER NAME HERE*")

$x = ControlListView("Sro Server List", "List1", 1001, "GetText", $y, "2")

Sleep(500)

If $x < 2999 Then

SoundPlay(@WindowsDir & "\media\tada.wav",0)

WinActivate("SRO_Client")

MouseClick("left",602 , 506, 2, 1)

Exit

EndIf

WEnd

W miejsce *SERVER NAME HERE* umieszczamy nazwę naszego serwera czyli np. grasz na Aege wpisujesz:

KOD

$y = ControlListView("Sro Server List", "List1", 1001, "FindItem", "Aege")

3. W notatniku z menu Plik wybieramy opcję Zapisz jako... w polu Zapisz jako typ: wybieramy Wszystkie pliki a w polu Nazwa pliku: wpisujemy Login.au3 i zapisujemy np. na Pulpicie.

4. Odnajdujemy nasz plik na pulpicie klikamy na niego prawym przyciskiem myszki i wybieramy Compile Script pojawi się nam drugi plik tylko że to już będzie nasz program czyli Login.exe

5. Teraz robimy tak:

- odpalamy Server List

- odpalamy Silkroad (Musi być w rozdzielczości 1024x768)

- wpisujemy login i haslo

- przepisujemy kod z obrazka ale nie wciskamy Confirm

- odpalamy Login.exe i czekamy.. aż zwolnią się dwa miejsca.

Uwaga:

- skrypt zadziała jeśli na wybranym serwerze pojawią się 2 wolne miejsca. Ilość slotów możecie zmienić, zmieniając liczbę 2 i 2999.

- aby skrypt działał poprawnie Silkroad musi być uruchomiony w rozdzielczości 1024x768

- podczas czekania możecie robić coś innego na kompie. Gdy zwolni sie miejsce skrypt przełączy Was do Silka i wciśnie Confirm

- nie daje 100% pewności że uda sie Wam wbić za każdym razem.

Dodatki:

- Serwer list:

http://www.sendspace.com/file/tqarre

Scan:

servermn5.th.jpg

100% Działa - Sam używam - Nie jest to moje

Opublikowano

lolz co to za skan, nawet nie mozna tego powiekszyc ;o a wpatrujac sie w to to widze ze cos na czarno zamalowales ;p daj lepszego skana

może jakiś mały "+" za pomoc?? :)

Opublikowano

lol ,ale jeśli mam nie wspominać o GP to tego nie robiłem ,a jeśli ma rozwijać się to forum to tylko pogratulować jak ma to robić się w takim tępie - ,a żal to ty sobie psa nazywaj ... A po za tym jak ktoś już zrobił taki tutek to po co miałem robić nowy ?

Opublikowano

Okey Okey nie ma problemu ,ale bezwjazdów proszę ,bo nie ma za co i po co . Myślałem ,że o GP mamy nie wspominać .

Opublikowano

nie wspominac jako jak niektorzy pisali ze "gp to nooby" a na gp pisali "mpc to nooby" wiec takie tamty nie maja powstawac.. a zrodlo itp. to chyba trzeba dac.. bo tak lamiesz prawa autorskie

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

No w sumie też prawda - nie spytałem się czy mogę ,ale sam ten koleś pisał ,że brał od kogoś innego ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam problem z tym programem odpale silka, sro serwer list, napisze pasy przepisze kod z obrazka i jak włącze ten program to odrazu mi daje confirm nawet jak niema wolnych miejsc:((( gg: 10001577 HELP PLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Warn dla kolesia @up za spam i doublepost. Żal normalnie. A znasz taką opcję jak edit??

99,9% problemów na tym forum wynika z głupoty użytkowników i ich bierności w chęci poszukania gotowego rozwiązania w internecie!

Zastanów się 100 razy zanim cokolwiek tutaj napiszesz!

• Dodaj nową pozycję...