Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Hot] Boty Już Sie Nie Ukrywają !?

krzysiuncioskle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uklady gm? LOL ale z was...

Pisalem z gm na Gromo i napisal mi ze poprostu NIE OGARNIAJA botow... jedyny sposob to zablokowanie zeby bot nie dzaialal... pisal tez ze robili 2 miechy plik aby em2 nie dzialalo a i tak po 2-3h znowu dziala... mowia ze niema na nie sily cytuje slowa "Co z tego ze je zbanuje? Jak za chwile przyjda nowe i tak w kolko" Tak mi napisal gm... Podobno 3 wersja hs ma zablokowac tego bota + em2 nie bedzie dzialac tez obejscie od metin2 ale i tak pewnie rozpracuje to jakis hacker w 5 min xD

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Biorą do pracy jakieś sieroty i się dziwią że Anty Cheat jakiś słaby jest .

YYY jakie układy :F . Szczerze ? Ja w to wątpie , Wszyscy wiedzą , że pomiędzy Niemcami a żółtymi teraz krucho jest . Ale z tym , że nie da się rozkodować hasła to nie prawda ;]

Da się ,da . Lol pisałeś z GM'em ? I co mówił coś o mnie ?? To jakby znowu napisał to go pozdrów i powiedz , że to od całej ekipy MPC ( forum o hakach / czitach / bugach itd. ::PP )

A tak serio wątpie , że zrobią cokolwiek

Opublikowano

Ja dziś na s1 w m1 Jinno widziałem boty jak ulepszały eq xD łaziły do kowala i do handlarza zbrojami tam i z powrotem teraz jest ich na s1 najwięcej w Jinno ale mogę się mylic

\

Opublikowano

md5 da się rozkodować spójrz w google ;)

md5 jest funkcją skrótu więc w żaden sposób nie można jej "odkodować"

można wywołac tylko sztuczna kolizje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

owszem da się "rozkodować" dzięki tęczowym tablicom & ew metodą brute force (to 2 nie skuteczne)

hasła typu "kot" "pies" da się, i to prosto.

np. kot w md5 "a986d9ee785f7b5fdd68bb5b86ee70e0"

Generator kodow md5

Decoder haseł

dlatego hasła muszą mieć cyfry i znaki czasem duże i małe, minimalna ilość ich. coś takiego to jedynie tą pierwszą metodą. tyle że takie tablice często ważą kilkanaście - kilkadziesiąt gb.. :D

brute force nie opisuje... ta metoda trwa latami a hasła typu g4xwbyqx7y ci nie rozkoduje raczej :D

Opublikowano

owszem da się "rozkodować" dzięki tęczowym tablicom & ew metodą brute force (to 2 nie skuteczne)

np. kot w md5 "a986d9ee785f7b5fdd68bb5b86ee70e0"

Generator kodow md5

Decoder haseł

dlatego hasła muszą mieć cyfry i znaki czasem duże i małe, minimalna ilość ich. coś takiego to jedynie tą pierwszą metodą. tyle że takie tablice często ważą kilkanaście - kilkadziesiąt gb.. :D

brute force nie opisuje... ta metoda trwa latami a hasła typu g4xwbyqx7y ci nie rozkoduje raczej :D

Nie, nie da się ich rozkodować, z prostego powodu - md5 nie koduje tylko skraca :)

To co opisałeś to zwyczajne znajdowanie kolizji, wiele ciągów znaków może mieć taki sam skrót md5 i w takim przypadku nie da się odnaleźć tego prawdziwego..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

rozkodować, owszem nie da się lecz tworząc (zostanę przy swoim choć prawidłowo zgadza się skróty) kody md5 i porównując je z szukanym hasłem możemy (nie we wszystkich przypadkach) dojść do szukanego hasła - ciągu znaków

md5 zawsze ma 32 znaki

(32znaki^32znaki) x (alfabet[26]^alfabet[26]) x (10^10) cyfr w różnym położeniu da nam jakąś tam wyrąbaną liczbę a jak wiadomo z liter i cyfr możemy ułożyć nieskończenie wiele kombinacji.

dlatego właśnie napisałem:

&
"rozkodować"
w " "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...