Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] No Menu Hack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aby zrobic pierwszego hacka bez menu należy mieć zainstalowany Visual Studio najlepiej 2008 gdyż daje duże możliwości. Dodany jest tam także NetFramework 3.5 więc skończą się nasze problemy z uruchamianiem innych hacków.

DOWNLOAD VISUAL STUDIO 2008

Musimy mieć także aktualne adresy do WarRock'a. Dostępne są one w dziale WarRock :

Ok jeśli mamy już te dwie rzeczy możemy zaczynać.

Otwieramy Visual Studio, pokaże nam okno jak na rysunku poniżej.

W tym oknie wybieramy FILE-> New -> Project

Otworzy nam się okno w którym wybieramy:

1. Win32

2. Win32 Project

3. Wpisujemy nazwę swojego hacka( może być dowolna)

Klikamy na OK

Otwiera nam sie następne okno w którym wybieramy:

1. Application Settings

2. W polu Application type: DLL

3. W polu Additional options zaznaczamy Empty project

Klikamy na Finish

Po kliknięciu na Finish ukaże nam się okno:

Następnym krokiem będzie dodanie pola w którym umieścimy kod naszego hacka.

1. Klikamy PRAWYM myszy na Source Files, następnie wybieramy zakładkę Add i klikamy LEWYM myszy na New Item...

Otwiera nam sie nowe okno :

1. Wpisujemy nazwe naszego pliku z kodem (może byc dowolna).

2. Klikamy na C++ File (.cpp)

Klikamy Add

Nastepnie otwiera nam się nasze główne okno, klikamy dwa razy lewym myszy na plik w którym bedzie kod naszego hacka ( w moim przypadku to plik o nazwie kod.cpp). Widzimy pusty obszar w ktorym będziemy tworzyli naszego hacka.

1. Pierwsze co musimy zrobić to zadeklarować plik windows.h. Będziemy korzystać z API(Application Programming Interface) więc ten plik jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania naszego hacka. A więc w oknie kod.cpp wpisujemy

#include <windows.h>

//Słowo include stojące przed windows.h "daje sygnał" kompilatorowi że ma on do naszego kodu dołączyć plik, który zawarty jest w nawiasach <>.

2. Następnym krokiem będzie zdefiniowanie naszych adresów. Służy do tego polecenie #define, a więc definiujemy nasze adresy

KOD:

#define PlayerPtr 0x00CF4498
#define ServerPtr 0x00BF3C00
#define OFS_STAMINA 0x00000030

3. Po zdefiniowaniu adresów dodajemy opcje dzięki której będzie można wyodrębnić czy jesteśmy w grze czy jesteśmy poza nią.

KOD:

HANDLE WarRock; // zaczep do procesu ( w naszym przypadu warrock)
DWORD *ingame= (DWORD*)PlayerPtr; //podczas gry
DWORD *outgame= (DWORD*)ServerPtr; // na serwerze warrock

4. Następnym krokiem będzie zadeklarowanie naszej zmiennej. Użyjemy do tego celu polecenia float, które mówi kompilatorowi że nasza zmienna to zmienna rzeczywista zawierająca 6 znaków precyzji i jej wielkość to 4 bajty.

KOD:

float stamina

5. Następnie po zadeklarowaniu zmiennych zabieramy sie za tworzenie głównego kodu naszego hacka.

KOD:

void Stamina() // void oznacza że zmienna Stamina nie zwraca wartości
{
{
DWORD dwPlayerPtr = *(DWORD*)PlayerPtr; //DWORD = unsigned integer, typ zmiennej
if(dwPlayerPtr != 0) // jeśli dwPlayerPtr jest różne od zera
{
stamina = *(float*)(dwPlayerPtr + OFS_STAMINA); //przypisanie zmiennej stamina adresu playerpointera + jego offset dla staminy.
if(stamina<30) // jeśli stamina jest mniejsza od 30
{
*(float*)(dwPlayerPtr+OFS_STAMINA) = 30; // stamina =30
}
}
}
}

//Pamiętajmy, iż liczba nawiasów otwartych { musi równać się liczbie nawiasów zamkniętych } muszą być one także otwarte lub zamknięte we właściwym miejscu gdyż to jest najczęstszym powodem błędów kompilacji.

6. Aby nasz hack nie powodował lagów dodajemy pętle dzięki której co jakiś czas działanie hacka bedzię zatrzymywane na określony czas (są to zazwyczaj milisekundy więc jest to niezauważalne dla nas a znacznie redukuje lagi).

KOD:

void odysTimer () //deklaracja pętli timera
{
for (; //dla ;; powtórzenie operacji
{
Stamina(); //tu dodajemy nazwy naszych kodów Stamina(), Speed (), super Jump() itd.

Sleep(80); // funkcje zostaja uspione na 80 milisekund
}
}

7. Teraz dodajemy najważniejszy kod w naszym hacku tak zwane ciało hacka czyli funkcja API.

KOD:

BOOL WINAPI DllMain(HINSTANCE module, DWORD dwReason, LPVOID lpvReserved)//bool okresla że nasza funkcja zwraca wartość true lub false
{
if(dwReason == DLL_PROCESS_ATTACH)//jeśli proces zaczepiony
{

CreateThread(NULL, NULL, (LPTHREAD_START_ROUTINE)odysTimer, NULL, NULL, NULL);//zostanie utworzony thread w funkcji API dla naszego hacka

}
return true; //funkcja zwraca wartość true
}

Cały kod na stamine:

#include <windows.h>
#define PlayerPtr 0x00CF4498
#define ServerPtr 0x00BF3C00
#define OFS_STAMINA 0x00000030

HANDLE WarRock;
DWORD *ingame= (DWORD*)PlayerPtr;
DWORD *outgame= (DWORD*)ServerPtr;

float stamina;

void Stamina()
{
{
DWORD dwPlayerPtr = *(DWORD*)PlayerPtr;
if(dwPlayerPtr != 0)
{
stamina = *(float*)(dwPlayerPtr + OFS_STAMINA);
if(stamina<30)
{
*(float*)(dwPlayerPtr+OFS_STAMINA) = 30;
}
}
}
}
void odysTimer ()
{
for (;
{
Stamina();

Sleep(80);
}
}
BOOL WINAPI DllMain(HINSTANCE module, DWORD dwReason, LPVOID lpvReserved)
{
if(dwReason == DLL_PROCESS_ATTACH)
{
CreateThread(NULL, NULL, (LPTHREAD_START_ROUTINE)odysTimer, NULL, NULL, NULL);
}
return true;
}

Po tym jak napisaliśmy kod należy naszego hacka skompilować.

1. Abyśmy mogli podzielić się naszym hackiem z innymi wybieramy opcje Release

2. Klikamy Build->Project Only->Build Only WarrckHack

PS. Na dole okna naszego kompilatora nad Build:1 succeeded jest napisane Build log was saved at... , w tym katalogu w folderze Release znajduje się nasz hack o nazwie jak nasz główny plik ( w naszym przypadku WarrockHack.dll)

Pozdro i WIELKI Credit dla Odysa

Aha jutro dodam obrazki bo dziś nie mam czasu ;P

1365881062-U68160.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się nie napracowałem bo tylko z kopiowałem. Odys się napracował. Więc proszę o nie pisanie że ja go napisałem :D

On był potrzebny do mojego poradnika :D

1365881062-U68160.png

Opublikowano

hehe czytałem to pierwszy raz na mpgh, ale i tak się wysiliłeś z przepisaniem i tłumaczeniem daje + ;)

deidara2.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

A możesz dopisać do poradnika wyjasnienie o co chodzi w programowaniu D3D (tzn z obrazkiem)??

Też w tym programie i wystarczy dopisać pare linijek kodu czy to już inna bajka?

Widzę że podobne programowanie do Pawno z SA:MP więc ogarne, ale bardziej zależy mi na d3d.

Zbieram plusiki :) Kliknij ten zielony znaczek po prawej (add.png)!

Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie pomoże :))

GG: 778 46 40

sharpsh0ter.gif

sharpsh0ter.gif

sygnagifxd5.gif

asdadasdasb954.gif

Opublikowano

Najlepszy tut nt. programowania cheatów jaki widziałem to tut N1ghtmare. Nie wiem po co wam inne ale co kto woli.

autorze tematu - dzięki za tłumaczenie.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...