Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat Z Krolestwem

bachormilion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Różnią się one tylko dwoma pierwszymi mapami. Jeżeli jesteś początkujący polecam ci królestwo wojny Jinno (niebieskie). Według mnie mapy jinno są najłatwiejsze dla początkujących graczy. Liczę na + :)

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

Nie ma znaczenie gdzie zaczynasz na PL tak na wiekszosci servow jest ze w shinsoo graja same nooby wyrzutki i bot'y wiec polecam Ci tam gre ^^

w Jinno gra duzo ogarnietych ludzi oraz ludzie z TOP'ki

Chunjo sami zadufani w sobie ludzie tez z TOP'ki malo pomagajacy

Oczywiscie tak jest w przyblizeniu na privach najmniej zawsze gra ludzi w chunjo nie lepiej jest z shinsoo najwiecej gra w jinno a botow i noobow wszedzie tyle samo

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

ja z kolei zacząłem grać w shinsoo, (czerwoni) z uwagi na łatwe rozłożenie mobkow na "planszy" pierwszej (m1) są 2 ładne spoty tygrysów do misji z wątrobami, zaprzysiężone - boski spot. biolog zaraz za miastem. nie lubie za to mapy #2.

teraz trochę -, to jinno niebiescy głównie ma lepsze stragany, i wojowników i teraz tam właśnie gram.

prosze cie! nie bierz chunjo :D to tak brzydko brzmi ;p

Opublikowano

Wejdz na:

http://wiki.metin2.pl/index.php/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Po lewej stronie możesz obejrzeć mapy królestw. Polecam żebyś tam zajrzał, może się zdecydujesz :)

32265.png

Opublikowano

Wiem że głupie pytanie na tym forum ale xD, chcesz grać uczciwie czy jednak będziesz używać hacków?

32265.png

Pasjonat
Opublikowano

Ja tam zawsze Shinsoo. :) To prawda ze jest duzo botów ale top5 jest na moim serwie z shinsoo :) Jinno ma najlepsze markety i najciekawsze itemsy :P

Opublikowano

Skoro tak to polecam ci expić na expbocie easymetin2, możesz go ściągnąć stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/177602-updatedl-easymetin2-0161509-51-mh/

Jak go używac nauczysz się tu:

http://www.youtube.com/watch?v=jx5M2Z9DwKE

Skołuj sobie podstawowe eq, kup trochę potków i bot będzię ogarniał spot. W czasie expienia mogą lecieć cenne itemki typu marmury polimorfii, kawałki klejnotu, kawałki zepsutej zbroi itp. Co do tego gdzie masz expić polecam tak: 1-7lvl psy i wilki, 8-13 niedzwiedzie, 13-22 zaprzysiężone w 2 mieście i 22-34 dzikusy. Po osiągnięciu 30 lvl polecam ściągnięcie fishbota który będzie sam za ciebie łowi ryby. Łap link:

http://www.mpcforum.pl/topic/151171-xangelbot-v26-polska-wersja-dziala-po-aktualizacji/

Sądzę że na sam początek tyle ci wystarczy :)

EDIT: Do fishbota radzę ci zainstalować patch od andrzeja który uchroni cię przed wyskakiwaniem uporczywego błędu czyli znaków zapytania:

http://www.mpcforum.pl/topic/151917-dlpatch-xangelbot-patch-na-metin2/

32265.png

Opublikowano

hmm ja kbede gral na easy metin 2 to moge dostac bana ? i czy ludzie to widza zeby potem mnie niewyzywali od botow czy cos w tym stylu ;p

Easymetin2 sam zbiera ci potwory, inni to widzą ale twórcy tego expbota stworzyli zabezpieczenie :) . Jeżeli obok ciebie jakiś gość expi wtedy bot będzie się zachowywał jak normalny gracz, potwory nie będą same do niego przylatywały tylko bot będzie musiał sam do nich podbiec więc szansa na bana automatycznie spada do 0.

32265.png

Opublikowano

Wybierz, które królestwo chcesz, jednakże nie polecam Ci Shinso, bo to jest najbardziej zakręcona mapa, a jeżeli nie wiesz czy będziesz grać długo to rzeknę , że czerwoni mają słabe spoty dzikusów i czarnych orków.

Opublikowano

aha ok a jeszcze jest taka sprawa bo wpisalem na you tube o tym bocie i tam jest jakas blokada potworow i cos jeszcze to ktore wybierac

Są 2 sposoby zbierania przez bota potworów. Jeden to właśnie przyciąganie stworzeń a 2 to blokowanie stworzeń. Osobiście polecam ci przyciąganie potworów ponieważ przy blokowaniu potwory często się "klinują" i nasza postać nie zadaje im obrażeń. Podsumowując radziłbym ci ustawić przyciąganie i zasięg ustawić na maksymalną wartość.

32265.png

Opublikowano

Pisałem ci, masz wybrać to 2 czyli przyciągaj stworzenia. Liczę na + :rolleyes:

32265.png

Opublikowano

Ja gram 3 lata i zawsze na Chunnjo :) ( zółci )

Mają dobre expowiska.

Na początek wilki przy mieście, niedźwiedzie na plaży.

Potem zaprzysiężeni na wyspie czy w m2.

Dzikusów mają 2/3 niezłe spoty.

Potem ezoty chyba najlepszy i tam samo z czarnymi orkami ;]

Jeśli pomogłem daj minusa !! " - "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...