Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Metin2 Allegro Postacie Odpowiedzialnosc Karna?

daiwan556

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcialem sprzedać konto do metin2, ale ktos napisal

Informujemy Pana, że jest pan oskarżony o sprzedaż własności firmy GameForge 4d GmbH

Dotyczy to aukcji o numerze (1156367313)

Zgodnie z kodeksem prawnym jest to przestępstwo, za które grozi odpowiedzialność karna:

§7 Prawa administracji projektu względem kont

(I) Postanowienia ogólne

Wszystkie konta, łącznie z ich surowcami, wyposażeniem, umiejętnościami, itp. są wirtualnymi przedmiotami w grze.

Użytkownik nie uzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta. Wszystkie prawa do kont i ich zawartości nalezą do Gameforge. Żadne prawo, a w szczególności prawo do wykorzystywania zawartości, nie może być przeniesione na użytkownika.

(II) Zakazy dotyczące użytkowania

Bez pisemnej zgody Gameforge zabronione jest porozumiewanie się z osobami trzecimi w zakresie przekazywania lub wykorzystywania, czy ujawniania zabezpieczeń kont i danych dostępu. Zakaz tyczy się w szczególności sprzedaży kont, surowców, czy uzyskiwania jakic hkolwiek innych profitów przy przekazywaniu kont lub surowców innej osobie. To samo dotyczy sprzedaży danych dostępu do kont, praw do wykorzystywania kont, oraz innych prób złamania tych przepisów. Naruszenie tych lub innych praw, w szczególności praw autorskich, będzie wiązało się ze zgłoszeniem takiego faktu odpowiednim organom i złożeniem oskarżenia w stosownym urzędzie.

(III) Wyjątki

Dozwolone jest bezpłatne, ostateczne przekazanie konta jak i handlowanie surowcami wewnątrz serwera w stopniu, w jakim zezwala na to Regulamin Gry. Dozwolone jest kopiowanie i rozprzestrzenianie oprogramowania udostępnionego na stronie gry (Klient) tak długo, aż jego zawartość nie zostanie zmieniona i nie jest motywowane uzyskaniem profitu finansowego.

Oznajmiam iż 48h od wysłania ostrzeżenia na Pana/Pani adres e-mail, zostanie wszczęte postępowanie karne odnośnie wymienionego wyżej wykroczenia.

GameForge 4d GmbH widzi 3 rozwiązania tej sytuacji:

1.Wype łnienie Formularza o zbanowanie konta na okres:

a) 7dni

B) Stała blokada konta ( w przypadku gdy posiada się na koncie wcześniej nałożone kary )

2.Grzywna w wysokości 200zł - 5 000zł

3.Sprawa w sądzie rejonowym na zasadzie ( §7 Prawa administracji projektu względem kont ) wykorzystywanie gry Metin2 na własną korzyść

Ad.1

Aby załagodzić sprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należy wypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru:

1. ID metin2

2. Login i hasło poczty na której zarejestrowane jest konto w metin2

3. E-mail kontaktowy

Gameforge 4D GmbH

Albert-Nestler-Strasse 8

76131 Karlsruhe

Germany

Sąd Rejonowy w Mannheim, rejestr handlowy: HRB 111190

Nr ident. VAT: DE247446041

Dyrektor generalny: Carsten van Husen

Uwaga jeśli właściciel jest osobą niepełnoletnią konsekfęcje ponoszą opiekunowie prawni

Myśle ze to oszust poniewaz pisze z konta allegro "gameforge_2009" i ma 0 komentarzy,

[email protected]

Prosze o pomoc, nie wiem co mam zrobic

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zignorować, albo pojechać ich ostro. Gameforge nie poprosi cię nigdy o twoje ID, Hasło, czy e-mail :)

heheher.png

Kwicze skilla.

Piszę co myślę, jeśli cię uraziłem moją odpowiedzią, to idź się schowaj.

Opublikowano

Tak to oszustwo zgadzam sie z UP'em ale dla bezpieczenstwa dopisz

"Postać jest własnością firmy Gameforge4d,ja sprzedaje jedynię czas poświęcony na stworzenie postaci oraz wyposażenie jej w przedmioty.''

Opublikowano

Moim zdaniem jest to jakiś kit po pierwsze zespól GameForge nie popełnia takich błędów jak '' jakic hkolwiek '' może to nie jest bład ale oni takich błedów nie robią po 2 Przecież Team nie prosi o id ani hasła wiec coś mi tu śmierdzi ;/ ale nie wiem już sam

Opublikowano

ja bym napisal do gf z innego maila ze dostales takie cos xD

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Napislaem na aukcji " Konto z postacią, które sprzedaję jest własnością firmy Gameforge 4D GmbH. Ja sprzedaję jedynie czas poświęcony na stworzenie postaci w grze."

Dzieki wszystkim

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokladnie login i haslo chca;p

jednak pewnie nie jedno dziecko sie wystraszy i beda mieli konto;]

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

kit nie wież po ch** im passy do e-maila?

ps polecam wysłać tą wiadomość do administracji allegro a oni mu sprawę w sadzie zrobią lub dadzą grzywnę ale myślę że posiedzi jego rodzić/opiekun za podszywanie się za taką firmę

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ja ci dobrze poradze co zrobic...Powiedz ze sie z nim spotkasz zby omowic szczegoly...Bedzie ci potrzebny kastet ktorego uzyjesz aby pokazac mu co jest jego wlsnoscia...!!!!!!!!

Koles mysli ze jest dobry,jesli sie dowiesz ze to oszust,powiedz ze cchesz grzywne i co? koles siedzi w gownie na ostro z nim trzeba... kroto jak z psem :D

Bo myslsiz ze czemu dal tylko szablon ja wypelnic regulamin ten ban na 7 dni?? bo chce ID i haslo,a jakby ktos chcial grzywne to juz szablonu nie ma co i gdzie wypelnic ale pajac, chyba ide mu nawalic :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dla pewności zmien tytuł na zdjęcie gumki + gratis konto metin2. W aukcji dopisz, że sprzedajesz zdjęcie gumki do ścierania, które wyślesz na e-mail wygranej osoby, a gratisowo dodajesz konto metin2 (tu opisz konto). I nie mogą nic Ci zrobić. :D

Jeśli pomogłem daj +.

Jeśli moja wypowiedź jest ci obojętna - omiń ją.

Jednak wolę te +. :D

Gdy gram wojem nick Xonar

Gdy gram sura nick 369

Praktycznie zawsze grę zaczynam w Jinno później się przenoszę do Shinsoo.

Praktycznie zawsze grę zaczynam dziewczyną później zmieniam płeć.

Opublikowano

ale z was debile

1. mail na tlen.pl

2. ktory niemiec umie j. polski?

jestescie matolami skoro biegniecie z takim czyms na forum i dyskutujecie o tym

Opublikowano

@2xUP; chyba nie sugerujesz że nikt z gamofrge nie zna polskiego ? Mają tu dużo gier np Metin,tanoth

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

pff to samo co p0bieraczek.pl (sry za reklame) może ktoś już miał styczność rejestrujesz konto, a po tygodniu wysyłają ci bezprawnie fakturę na 100 zł :D

3 znajomych moich ostatnio się zgadało i jeden się przyznał że zapłacił :D

2 chciał ich zwyzywać przez telefon a 3 ujął to krotko " h*j mi zrobią!" i ty też tak mysl!

gość sobie napisał szablonik i rozsyła by ludziom wejść na psychikę.

a konta ma zwykle ładne bo na allegro nie sprzedaje się 10lvla z pro mieczem +4

Opublikowano

jak Ci się chce bawic to podaj gościa do sądu że cie zastrasza a przy okazji ze podszywa sie pod kogoś firme

5 lat więzienia ;)

"Łatwiej zakochać się, nie kochając, niż odkochać, kiedy się kocha."

— François de La Rochefoucauld

Opublikowano

A nawet jakby to bylo to od GF to oni maja to w bazie ...

10 postów [x]

50 postów [x]

100 postów [.]

150 postów [.]

18706.png

bmwfan2.png

32442.gif

34250.png

29884t.gif

8418.jpg

userbar0ly7.gif

21495.png

35551.gif

metin2userbarcd2.png

21495.png

graffitistreet128059999.gif

Opublikowano

Nie wiem czy pamiętacie ale kilka miesięcy temu była dokładnie taka sama sytuacja na tym forum opisana, jak się okazało to zwykły wyłudzacz, treść była jak kropla w kroplę. Zignoruj to, mówię poważnie :)

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

hahaha koles moze sobie niezle klopoty zrobic :>, podaje sie za kogos z prawa, zastraszanie, i podaje sie za kogos z gameforge :> i wymierza kare, okradanie konta huhu niezla kare moze zaplacic :> zrob mu zart, tak jak on Tobie i koles dostanie za swoje :> pewnie duzo kont juz tak ukradl a za to kara jest :)

ZBIERAM +

DAJ +++++++

xmerlinx1.gif

Opublikowano

Też miałem takie coś zignorowałem i nic mi nie jest więc nie masz co się martwić :D

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...