Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Mega Zarobek W Metinie

jambosss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Kupujemy Dedyka około 400zl miesiac:/

2.Instalujemy na nim Win xp czy tam co checie byle by dzialal metin fishbot i exp bot:p

3.Instalujemy Tam Metina Pl fishbota najlepiej xangelbot 2.6 polecam i exp bota by andrzejt17

4.Jak na jednym serwerze By byly na nim duże wyniki kupujemy 100kk

5.robimy 14 kont

3 konta na fishbota

3konto na malpy

3konta do m3

3konta na niedzwiedzia duży drop dooobrych bonów np 2k pz

1 konto do wyexpienia 50 na bodzie

1 konto na kk kolo zap na okolo 25lvlu

Expimy 3 konta na fb do 30lvla

3 konta do okolo 20 na medale i dolaczamy do gildi do oddawanie expa

3 konta od 10 do 18 do m3

3 konta na od 8 do 15 na niedzwiedzie

1 konto expimy tak normalnie do 50 i zostawiamy w sw na bodzie:)

1 konto na zaprzysieżone na okolo 25 na kk

Dedyk jest 24/7 zazwyczaj on

w jeden dzien Mamy około

70 Małży

50 Medali

10Ribów fmsow antyków i z bonami itemkow

5 Butków 2k pz

7 butków 1kz pż/1500

10 butków 50pz

okolo 20kk kawalków klejnotu

Liczyć dziennie mamy kasy około

30kk z Małży

15kk z Medali

z m3 zależy od sr:) około 50kk

150kk z niedziedzi

10kk z kk kawalkow klejnotu

To wszystko jest około! kasy!

Okolo 300kk dziennie czasem 200 czasem 1kkk czasem 100kk czasem 500kk zależy od farta

jbc zbieram -

Pozdro

jezeli wam usuną dedyka czy coś to nie moja wina

nie każe wam tego używać:)

Pozdro

Legenda
Opublikowano

Kto by wydał 400zł po to żeby uzbierać 100kk? Skoro Poradnik Juaquima Phenixa piszę tam 50KK w tydzien i to za darmo .

Pozatym na em2 mozna tylko 3 boty wlaczyc miszczu

Opublikowano

Pfff wątpie że ktos bd wydawał 400zł na dedyka ;) ale pomysł fajny :D

@Offtop

100 POST YEA :D

xD xD xDxD xD xD xD xD xD xD xD

Opublikowano

Ale wykaładać 400 misięszcznie po to,żeby mić trochę kasy w metku to gruba przesada.(W rok wydasz 400x12=4800 zł więc to chyba dużo).I jaszcze najlepsze jak wykryją FB i inne Boty i BAN na drugi dzień to pozostaje tylko Blok-->Mieszkanie-->Balkon-->8 pietro-->hop xD

Opublikowano
Dedyk jest 24/7 zazwyczaj on

nie zazwyczaj, tylko zawsze dry.gif

pff...

poradnik to to nie jest, raczej natrzepanie sobie posta mellow.gif

poza tym jest w ch** błędów, np. na em2 można tylko 3 konta odpalić blink.gif

Opublikowano

Uważam ze to nie ma sensu, poniewaz niektorzy na siebie nie zarabiaja (7-15lat), 400zl na dedyk ? wole przekazac na cos innego >imprezy z kumplami itp...

z drugiej strony mozecie sellac yangi jak autor mowi 100kk dziennie 100kk> 50zl dziennie

mozna tak sprobowac :)

Jebać to!

Opublikowano

slaby poradnik ; /

10 - 20 - 30 - 40 - 50 - 60 - 70 - 80 - 90 - 100

110 - 120 - 130 - 140 - 150 - 160 - 170 - 180  190 - 200

210 - 220 - 230 - 240 - 250 - 260 - 270 - 280 - 290 - 300

310 - 320 - 330 - 340 - 350 - 360 - 370 - 380 - 390 - 400

410 - 420 - 430 - 440 - 450 - 460 - 470 - 480 - 490 - 500

510 - 520 - 530 -540 - 550 - 560 - 570 - 580 - 590 - 600

610 - 620 - 630 - 640 - 650 - 660 - 670 - 680 - 690 - 700

710 - 720 - 730 - 740 - 750 - 760 - 770 - 780 - 790 - 800...

:SwT:

Opublikowano

... ja tam nie kupuje yang na allegro i na phobosie 54 lvl na nim 60kk smocza +9 fms sr 36% +9 kd +3 ;P i jakoś se radze bez straty pieniędzy

Poradnik do kitu ja nic nie wydaje na yang .... a ty po 400 zł ???

ps. nieznasz się na dropie pff 5 par butów 2k hp w 1 dzień ??? byś na PLu musiał mieć z 5 rękawic złodzieja używanych :) (nieda się tak :P)

Opublikowano

Uważam ze to nie ma sensu, poniewaz niektorzy na siebie nie zarabiaja (7-15lat), 400zl na dedyk ? wole przekazac na cos innego >imprezy z kumplami itp...

z drugiej strony mozecie sellac yangi jak autor mowi 100kk dziennie 100kk> 50zl dziennie

mozna tak sprobowac :)

A 0-6 lat pracują ? xD

Opublikowano

400 zl watpie aby ktos kupil;pp

za 400zl juz po 2kkk na allegro sie wyciaga;]

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

jak ja mam wydać 400zł na dedyka +prad to wyjdzie ci dużo oj dużo a jak jescze zajebistego trzeba miec kompa aby miec tego dedyka i jeszcze te 14kont na pl to mi same metki tyle by nie poszło

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

jak ja mam wydać 400zł na dedyka +prad to wyjdzie ci dużo oj dużo a jak jescze zajebistego trzeba miec kompa aby miec tego dedyka i jeszcze te 14kont na pl to mi same metki tyle by nie poszło

ło chłopie :D^^ to mnie rozje***ło :D dedyka nie przynoszą ci do domu :D prąd jest wliczony w cenie.

do autora tematu, serwer dedykowany za 400zl dla paru klientów metina ? można wiele taniej kupić takie coś.

2 jeśli to root trzeba umieć zainstalowac oprogramowanie.

3 często admini patrzą na użycie ramu itd ale zadko sie zdarza że od razu "banned", napiszą ci email ze masz to usunąć.

pomysł dobry. tzn. nie potrzebny jest dedyk ale jak się znasz to zwykły root vps by starczył. może nie na tyle metków bo by dostał przysłowiowego pierdol*a od tych postaci ^^ ale na kilka fishbotów by stykło :D

pozdro.

Opublikowano

Sorry wyjaśni mi ktoś co to Dedyk bo jestem w tym zielony :) sorry za spam xD

wiki definiuje to tak...

Serwer dedykowany (wydzielony) - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego, określonego usługobiorcy, oferowany przez firmy hostingowe. Na takim serwerze klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny. Taki typ serwerów wykupują głównie firmy oferujące usługi internetowe, np. poczta, serwery, strony www, radia internetowe, TV internetowe, czat i dowolne inne aplikacje, hosting.

Serwery dedykowane zarządzane są głównie przez klientów firm hostingowych poprzez protokół SSH, jeśli na serwerze zainstalowany jest system Linux lub pulpit zdalny, jeśli zainstalowany jest Windows, pośrednicy dużych serwerowni często dodają w pakiecie monitoring lub zarządzanie serwerem w przypadku awarii systemu w zamian za wyższą cenę usługi.

ode mnie. to taki "oddzielny komputer" do wynajęcia od firm które zajmują się hostingiem stron/serwerów gier. (np. home.pl) jeśli im zapłacisz to zainstalują ci system, będą wszystkie twoje zachcianki spełniać.

np. była kiedyś sobie strona xxx.pl miała kilka uzytkowników mało odwiedzin więc mogła stać na "serwerze www" (to samo co dedyk tylko że na nim są użytkownicy [ci co wykupili hosting] i mają swoje osobne konta, ten serwer jest podzielony). dedyk to to samo tylko że płacisz więcej, ale wszystkie "procesory, ramy" masz dla siebie. nie ma podziału z innymi. jesteś tylko ty i twoje sprawy. są podane jego parametry, często możesz w porozumieniu z adminem dokupić ram, lub odjąc trochę i ustalić cene wynajmu. nie wiem co jeszcze pisać o nim... (wiem że nie umiem tłumaczyć) :D

np. takie mpc forum zapewne stoi na takim dedyku (jak nie dedykach) który ma w sobie specjalnie przygotowane oprogramowanie (apache, sql, ww php itd.) na tym wszystkim zaś skrypt. w tym wypadku ipb. (co ważne :D nie cracked a Licensed to: www.mpcforum.pl ^^ ) i tak powstaje forum. :D nie wiem ile juz ma to forum ale zapewne na początku stało na zwykłym "drewnianym" serwerku za kilkadziesiąt zł miesięcznie.

tak jak pisze wiki jeśli chodzi o strony/fora to właściciele decydują sie na instalację linuxa (debian) i masz podane dane do shell'a i radź sobie :D

jeśli chcesz być kox i mieć pulpit zdalny instalują ci windowsa. płacisz i za serwer i za licencje windowsa więc... wiecie :) cos za cos.

chyba tyle

Opublikowano

Eh......widać,że masz zero pojęcia o dedykach.

Więc po pierwsze:

Na serwerze dedykowanym nie da się mieć windowsa XP,(tzn.da się,ale się nie opłaca,żadna firma hostingowa nie oferuje systemu operacyjnego XP,Vista,7 itd najcześciej na takich serwerach instaluje się debiana/centOS'a ew. ubuntu,oraz rodzinę BSD.Oczywiście,jest windowsnajcześciej Microsoft Windows Server Longhorn (2008),jest na tym samym jądrze co vista,lecz nie wiem czy na nim uruchomisz metina.

Po 1. metin został napisany głównie pod XP,oraz 2000,do tego czasu raczej został aktualizowany pod vistę,lecz nie wiem czy istnieje directx 9.0 pod windows server longhorn......

Te chińskie boty prawdopodobnie mają wykupiony ubuntu na dedyku,lub hostują te boty na własnych serwerach.

A,i dedyki są zawsze 24/7 a nie "zazwyczaj",zresztą zależy to od jego uptime'u.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

boziu ! dziecino, gdzie Ci napisałem windows xp ?

mówisz że nie sprzedają dedyków z win?

http://www.webhostingtalk.pl/topic/12538-oferta-serwer-dedykowany-windows/ 

pierwsza lepsza oferta, więc jak się nie znasz to się nei wypowiadaj

ps. polecam kurs czytania ze zrozumieniem :*

a tak od siebie... ciekawie z iloma dedykami miałeś styczność ?

pzdr.

Opublikowano

Pomysł do bani. 400 zł miesięcznie wydawać, żeby botować? I tak prędzej czy później cię zbanują;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...