Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Sądzicie O Surze Wp?

dawid2002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem jak na PL ale na privach to najlepsza posać do expa, w pvp też nie jest zła

The past has gone

Opublikowano

Surą wp się wyśmienicie expi jeśli się ma czarowane i czarowana/strach przynajmniej na m, do pvp tez dobra jest. A ogólnie ku dla niej tanie są.

Opublikowano

no expa to najlepszy mental :) a do pvp bm i body chociaż kazda postac jest dobra na swoj sposob ja jeszcze nie jestem przekonany do wp wole już grać szamanem niz wp :P

widać ze nigdy nie grałeś WP, otoż WP jest lepszy od body i mentala we wszystkim, lepiej expi bo może brać wieksze spoty, czarowane ostrze zamienia na HP obrazenia takie jakie zadajesz

The past has gone

Opublikowano

wp najlepsza postać do expa ;] w pvp na większym lvl woje szans nie mają ;] no i jeśli się potrafi grać surka wp to może być znacznie lepsza od bm tyle z mojej strony ;]

EDIT no i ma rozproszenie na które abs nie działa :)

Opublikowano

Zgadzam sie w 100 % z szuwarek. Kiedyś grałem na privie i w top 15 same surki wp-eki były a do pvp np z bodym to... MASAKRA. Rozproszenie magii zrobi i po woju... Więc sura wp jest dobra to tego i do expa

;p

Opublikowano

Zgadzam sie w 100 % z szuwarek. Kiedyś grałem na privie i w top 15 same surki wp-eki były a do pvp np z bodym to... MASAKRA. Rozproszenie magii zrobi i po woju... Więc sura wp jest dobra to tego i do expa

zależy czy rozproszenie Ci siadnie. zresztą nie zalezy to od tego ale od tego czy umiesz grac surka, dobierac bony itp

The past has gone

Opublikowano

Sura Wp Jest bardzo dobry Dlaczego ??? Popatrzcie

Zaklecia dla sury Weapon'a:

Czarowane ostrze (podstawowy czar Weapona, przydatne w expieniu)

Smoczy wir (silne zaklecie, przydajace sie w pvm)

Uderzenie palcem (silne zaklecie, przydaje sie w pvp)

Rozproszenie magii (jedyny pocisk sury Weapona, ale jakze potezny, radze rrozwijac jako 3 zaklecie)

Strach (silne na wojownikow, dziwne zaklecie)

Czarowana zbroja (silne zaklecie obrony, przydaje sie do lochu)

Wiedz tak u sury najważniejsza jest int ( zapytacie dlaczego? przecież to woj z magią) a no dlatego iż każdy 1 pkt int zwiększa o 0,3% czarowane ostrze ( podstawowy skill do expa coś podobnego do Aury Miecza)

Zacznę od buildu do Expa:

Itemki: tutaj dlatego iż idziemy 2:1 Int/Vit nie mamy za dużo hp dlatego najlepiej itemki +7/8 ( def się przyda a postaci z mała ilością hp na pewno) bonusy do reg hp/many i samego hp też mogą ale nie muszą. Srebna Branza +6/7 powinna stykać tak do 40 lvl.

Itemki od 18-21 lvl:

zaczynam od tego lvl ponieważ nie każdy ma inna postać by już mieć na podstawowe rzeczy.

Nieszczęsna +7/8/9 do 34 potem Ying-Yang +6/7

od 21 lvl wyzywający hełm +5/6/7 ( 6 powinien stykać do 35-40)

od 21 lvl 5-kątna tarcza +6/7

Szeroki miecz + 6/7 ( jeśli na 30 lvl nie będzie nas stać na fms to polecam szeroki +9 z kd potwora +3/4

Jak już będzie kasa na FMS polecam +5/6 i min 15% do średnich ( im więcej tym lepiej)

Exp z buta:

Czarowane Ostrze>Smoczy Wir>Paluch>Czarowana Zbroja>Strach/Rozproszenie

Exp z konia:

tutaj są 3 buildy ogólnie polecam 1:)

1. Czarowane Ostrze>Smoczy Wir>Czarowana Zbroja>Paluch>Strach>Rozproszenie

zastanowicie się po co Wir do expienia z konia, a no wiadomo że czasami potworów weźmie się za dużo naciskamy ctrl+h i wir i znowu ctrl+h i dobijamy z konika.

2. Czarowane Ostrze>Czarowana Zbroja>Strach>Smoczy Wir>Paluch>Rozproszenie

Ten build do konia jest dobry ale nie lepszy 3x skille buff nie pomogą za bardzo jednak 1x skill off zawsze się przyda(1 build)

3. Czarowane Ostrze>Czarowana Zbroja>Smoczy Wir>Strach>Paluch>Rozproszenie

Tutaj 2 i 3 build różni się tylko 3/4 skillem na m a smoczy wir z czarowanym i czarowana daje dużo.

PORADNIK NIE JEST MÓJ JAK POMOGLEM DAJ +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...