Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto Grać Szamanem ?

DajKurczaka

xD  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Warto ?

• Tak
      28
    • Nie
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Otóz mam dylemat, chciał bym sobie pograc szamanam ale nie wiem czy mi sie opłaca bo mam woja 66 lv. ale chciał bym sobie pograc szamanem

czemu ?

Ponieważ wojem nie chce mi sie expic bo troche nudno i drogie KU -.-" (dzoici neo wiecie jak jest) No a szamanem podexpie sobie tak do 50 i ide na v2 i zaraz mam 70 lv. no to kox i oczywiście tanie ku no to z łatwością bede miec skile na G

Tak więc prosze o porade ;)

18699036.jpg

Łącza zerwane ! Error !

Opublikowano

jak chcesz jezeli masz woja 66 nabijesz 36 i expisz sie :)

no jak chcesz , wolalbym grac tym wojem

moze i drogie ku ale wiesz

dobijesz 75lvl i do atlantydy , spoko drop i all pro itemy

zrobisz z 3 shopy i masz fulla kasy

potem skille na g :)

przydalby sie ten buff no wiec rob go :D !

Daj minusa nie bądź pomidorek ! :D

Opublikowano

Szaman to fajna postac, ale chyba najgorsza w pvm... Najwiekszy minus szamana, to dostepnosc itemow. Nigdy nie widzialem zbroi od 42,48,61+9 na sell dla szamana... Dobra bron tez dosc ciezko jest zdobyc, co do jednego masz racje, bardzo tanie ku... Ale gdy juz bedziesz mial G i bedziesz chcial sie dalej rozbijac, bardzo ciezko bedzie Ci zarobic kase na kamienie duchowe, wydropienie ich bez dobrego eq tez nie bedzie takie rozowe. :)

Moze jak woj Ci sie nudzi, to zagraj ninja? Ku tez sa tanie, nie tak jak szamana, ale w porownaniu do ku woja, to wszystkie inne sa tanie xD. Eq na ninje tez jest stosunkowo latwo dostepne, nie tak jak woja, ale lepiej niz pozostalych klas.

To chyba tyle ode mnie.

Opublikowano

wojownik = najbardziej nudna i monotonna postac w metinie ...

Szaman za to jest najbardziej niedoceniana postacia pod wzgledem pvp i pvm wiec

wybor nalezy do Ciebie sam gram szamanem i jest super skille juz m2-m5 ^ ^ z expem nie ma problemu jak sam nie expie to pt

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

mam 65 healera, g5 leczenie, przywołanie błyskawicy g10 ( jutro na P, zwoja musze w IS kupic a dzis mi sie juz nic nie chce ( na kacu )) gra sie wyjebsicie

Co ja zrobiłem? Czemu zraniłem Cię? Tak wielki ból zadałem sercu, które kochało mnie.

Tak wstydzę się kochanie, i teraz płaczę tak.

Wiem, że nie spojrzysz na mnie. Nie chcesz mnie już nawet znać...

Myśle chyba, że tak jest skoro już nie dzwonisz do mnie

Zdaje sobie sprawe, że między nami to jest koniec

Wszystko co łączyło nas już przepadło...

To takie trudne jest i ciezkie dla mnie, ale przeciez nie myślałem o ty zdradzajac Cie...

To była tylko chwila, kiedy skusiłem się. Bez rozwagi wziąłem inną... Wybrałem ja...

Teraz o tym wiem, czas dla mnie zdrajca jest.

Zabrał wszystko mi co słodkie...

Bez Ciebie teraz wiem nie moge złapać tchu, już nie podniose z kolan się...

NIGDY!....

Wypchany ze ścieżki miłości, Nowa ścieżka: Picie,picie,jaranie,picie,jaranie,picie,picie,jaranie i tak w kółko

http://www.youtube.com/watch?v=SkEFnTyhE5U

Opublikowano

Nie kolego zrób szmana chociaż masz jakaś satysfakcje że wbiłeś hig lv jakaś dobrą postacią/trudną. ;)

Możesz grać wojem ale to monotonna gra tylko silne ciało i boj :D cały czas spacja ;p

Pozdrawiam!!

Opublikowano

+ mocne eq

No ale ja to widze tak no dobijam sobie 50 lv. ide do v2 dobijają mi do 70 robie eq i skille, boja/militara no potem jeszcze doexpic 75 tak na oko mam juz skile m8-m10 jak dobrze pojdzie, mam 75 ide do atlantydy buffowac dobijam 80 no to juz kox ;) Tak że nie wiem woja bym sprzedał za 100kk eq sellne (znaczy sie armor i sword) to tak jakies 50kk+ no to juz okolo 150kk mam ;) No to na jakies porzadne eq mnie stac. Nie chodzi oto zeby byc kox w PvP czy PvM chodzi mi tylko oto żeby miec duzy lv. ;P

18699036.jpg

Łącza zerwane ! Error !

Opublikowano

Jak kręci Cię szaman to nim graj ;)) Kolega z góry w jednym poście stwierdził iż trudno jest zarobić na Kamyki duchowe ^^ Masz woja ;D Kup mu jakieś eq na metki ;d I do lasu ;D

Co do eq. Graj tam gdzie szaman jest publicznie rozwiniętą postacią. Proponowałbym S6 gdzie sam gram. Mój buffek mając 65 ( expiłem go z kumplem 86) miał baronka +9 i burzowego +8. Full eq na inte ;D

Jeśli mam być szczery i chcesz mieć przyjemnośc z pvp to healer :D A co do dragonka ;] Znam szamankę, która riperka rozwala :D I zrobiła to w rekordowym czasie jak na nasz serwer ( a nasz server posiada ogromną ilość koxów) minuta 4sek ;) Czemu miałbym proponować Grymuar?? Ale musowo Jinno. Na s6 w Jinno jest najwięcej pro graczy. Kiedyś Shinsoo ale gdy czołowa gildia - Enigma padła wszyscy się do Jinnno przenieśli. Ale co do tego?? Healerzy też są rozchwytywani. Ludzie chcą dragona do v2 i groty ( więc będą expić ;P ) a healera też do czegoś szkolą. Często ludki szukają healera( leczenie G-P ) do groty :DA wiem iż na s6 pewnie byś woja nie miał do metków jednak są inne sposoby na zarobek :D

113331483371297180698.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...