Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 4

MowMiDj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo no wiec jak niektórzy z was wiedzą mamy juz niedlugo GOTHIC 4 jest to jak najbardziej oczekiwana gra roku 2010.

Mam troszke info:

Firma JoWooD - wydawca jednej z najbardziej wyczekiwanych gier tego roku jaką jest z pewnością Gothic 4: Arcania opublikował minimalne wymagania sprzętowe nowego tytułu.Do uruchomienia gry na najniższym poziomie detali wystarczy komputer wyposażony w:

* procesor Intel Pentium 4 3.2GHZ lub AMD Athlon 3500+

* 1 GB pamięci RAM dla Windows XP oraz 1.5 GB dla Windows Vista

* akceleraotr graficzny ATI 1800XT lub nVidia GeForce 6800

Nie jest to niewiadomo co wiec na wielu kompach odpali na moim sie zmiesci ;)

Gra wyjdzie jesienia 2010 w europie a w polsce nie wiadomo jeszcze ;d

System walki jest calkiem niezly grafika miodzio a fabula podobno swietna ;d

No wiec czekamy na gre pisac opinie ;d

Opublikowano

Dzięki za info ;) Jak dobrze pójdzie mi odpali na maxymalnych jak nowego kompa kupie.

Na tą grę czekam non stop gdyż jestem wielkim fanem serii Gothic. I zapewne mi jak i innym fanom gra zapewni wiele tygodniu bardzo ciekawej i nie nudzącej się rozgrywki.

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Gothic 4 to juz nie bd Gothic..

bez beziego to nie to samo..

nie ma co na niego czekac bo to bd inna gra,

powinni zrobic inna a nie ciagnac serie Gothic'a.

; )

Opublikowano

huh myślałem że mój komp nie zmieści się w wymaganiach a tu proszę. Na najwyższych detalach może mi pójdzie ;d Na pewno zagram ale jak ta część będzie tak zbugowana jak g3 to od razu to wypierdolę.

Tak jak up powiedział gothic bez beziemnego to już nie będzie gothic. Klimat jaki był w 1 i 2 już nie powróci ;/ Teraz wszyscy stawiają na grafikę a nie na fabułę... Niby w tej części bezziemny wystąpi ale nie będziemy nim sterować.

Zacytuję z jakiegoś forum małe info:

Akcja dzieje się 20 PO gothic 3 ZB i bezi został opętany przez xardasa i zaczął być tyranem. Ten rybak będzie mógł go albo powstrzymać (zabić) dołączyć się do niego lub zmieć jego styl władzy.
Opublikowano

Dla mnie przygoda z gothiciem kończy się w trójce. Mimo, iż trójka ma niezła grafikę, to nie wciągnęła mnie jak jedynka i dwójka.

76561198077714139.png

Opublikowano

Dla fanów gothica 1 polecam mod Mroczne Tajemnice najnowsza wersja (2.1) jest z polskim dubbingiem.

Opublikowano

o lol, ja mysle ze niepogram a tu prosze ;). Dlugo oczekiwana gra przezemnie, jesli bede mial kase to odrazu kupie po premierze, jak zeszta wszystkie gothiki (( czy jak tam sie pisze w liczbie mnogiej ;d )). Troszke szkoda 130zl, ale jesli jest sie fanem tej gry ^^.

Opublikowano

Fabuła jest taka że jesteśmy rybakiem , także bezimiennym (prawdopodobnie ma imię ale narazie nie znamy) i nasz stary bezimienny z g 1-2-3-3ZB jako król najechał na rodzinną wioske rybaka naszym celem w grze jest zabicie króla Rhobara III

Opublikowano

ja tez myslamem ze nie pogram, ale pojdzie na luzie dziwi mnie to, ze taka karta graficzna wystarczy.

ale zagram chyba tylko dlatego ,ze gothic 1 mnie bardzo wciagna 2 tez ale, 3 juz nie tak bardzo, a jak w 4 nie bedzie beziego to odechciewa mi sie grac

Opublikowano

@UP2

wiesz co ty mowisz? xD

@Down

jezeli dla ciebie taka grafika jest "biedna" to w co ty grasz? ;x

; )

Opublikowano

@Zero^^ - popieram...

Gothic4 to już nie gothic... Nie gramy bezim a na dodatek mamy możliwość go zabić!? Jak mam zabić postać którą grałem przez 3 serie tej gry i to w dodatku jakimś biednym rybakiem z wioski czarnych ^^(Nie, nie jestem rasistą). Do tego nawet mi nie wejdzie na minimalnych, choć nawet gdyby się udało odpalić to bym nie zagrał... Według mnie prawdziwy Gothic to część 1-2 :). W trójce już nasz bezi jest "przekoksowany" i jednym człowiekiem wywołamy but w wiosce i doprowadzimy do przejęcia wioski... Tak więc moja opinia o Gothic4 2/5.

Te 2 punkty otrzymała za grafikę i za "kontynuację" Gothica...

34266.png

31567.gif

19721.png

15401.png

23204.png

21503.jpg

25079.gif

Zbieramdelete.pngdelete.pngdelete.png;)

Opublikowano

no na bank pogracie...jak wam sie ledwo komp lapie w tych wymaganiach minimalnych to odpalic odpalicie...ale co to za gra jak wszystko na low...to grafika bedzie wygladac strasznie...i pewnie max 15fps, a jak "tlok" to totalne klatkowanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

oo , dziękuję za informacje ;) myślałem że skończy się na Gothic 3 ponieważ w ostatnim filmiku jest tam gadanina że Gorn nadal zabija orków i tak dalej xD

Opublikowano

Od tego czasu wiele się zmieniło, tak samo jak i wymagana sprzętowe...

System: Microsoft Windows ® ® XP / Vista / Windows 7

Procesor: Intel Dual Core, AMD Athlon Dual Core 3500 +

Pamięć: 1 GB (Windows XP ®), 1.5 GB (Windows Vista ®)

Grafika: GeForce 8600 GTS, Radeon X1900 XTX/2DHT, 256 MB

DirectX ®: DirectX 9.0c lub nowszy

Dysk twardy: 10 GB + 600 MB pamięci wirtualnej

Karta dźwiękowa: Zgodna z DirectX 8.1

Zalecane:

System: Microsoft Windows ® ® XP / Vista / Windows 7

Procesor: Intel Core 2 Duo

Pamięć: 3 GB (Windows ® XP / Vista)

Grafika: GeForce 9800, Radeon HD 4800 512 MB

DirectX ®: DirectX 9.0c lub nowszy

Dysk twardy: 10 GB + 600 MB pamięci wirtualnej

Karta dźwiękowa: Zgodna z DirectX 8.1

zainteresowanych tematem zapraszam na strone

www.gothic.gram.pl

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...