Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mega-Tut] Tworzymy Serwer No-Hamachi! :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

to jest tut na IP stałe, a na zmienne gdzieś widziałem ale chyba hamachi. jak znajdę to dam linka

57199140501148694665.png

Opublikowano

ok czyli jak tak postawie serwa to każdy będzie mógł wbić nawet jak mam ip zmienne??

@UP dokladnie :P

@BooskiStudent szukalem tego tutka ale nie znalazlem a pod zmienne mozesz sprobowac bo sam nie wiem :D

57199140501148694665.png

Opublikowano

@UP

Jak masz zmienne IP to da się stworzyć serwa no-hamachi.

Wystarczy że zarejestrujesz się na NO-IP i wklejasz w okno ip z No-IP.

@Topic :

Zewnętrzne IP : Serwer No-Hamachi

Wewnętrzne IP : Serwer Hamachi....

A od tego czy masz zmienne czy nie są tutki w innym dziale...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

heh nie kazdy zna sie na VB :P nawet wg tutka czasami cos moze nie wyjsc :D nie mowie ze ja sie znam na tym ale podstawy ogarniam

57199140501148694665.png

Opublikowano

Ej Ale jak mam tak ta tabele w ktorej posiadam aktualny adres mam tam wpisac ip tego no-hamachi czy moje normalne ???

xadq.png

Opublikowano

tak wchodze na www.no-ip.pl tak mam konto pobralem klienta dodaje nazwe strony i z moim ip mam dodac czy Karty Microsoft ??

2 Pytanie nie mam Neostrady mam Kablowy E-wro tak czyli dialog E-wro Pokazalo ze mam zewnetrzne ip i chce Zrobic Strone jak Wrzucic tam pliki Na Ruter Nie Dziala Livebox tez wiec jak ??? cos kojaze kiedys mialem tak samo i wrzucilem do mysql

No-IP Nasuwa Sie takie Pytanie Mam Xampa musze ściagnac appserver przy moim necie to 1min mam 25mb lazi tylko jak mam zrobic taka strone np. www.speedmt2.no-ip.pl ???

Mam Pliki na Strone Ale jak to zrobic nie wiem Stawiam + i 5

xadq.png

Opublikowano

Jak zawsze Pr0 "+" :)

Zrób jeszcze jak zrobić OSS, żeby nie było problemów z internetem ;x

post-103988-1279197452,31.png

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do podpisu .

Jbc. to ja to wymyśliłem ;> Pobijecie mnie ? Mou strzela warnami ...

Jeżeli nie jesteś POKEMONEM ,daj "-" ,a jeżeli jesteś ... To też daj "-"

dajminusa.png

Opublikowano

@UP

Jest to taki serwer na którym można grać samemu :D i nikt wiecej nie moze :D (chyba z tego co zrozumiałem) :P.

A co do tego TuTa to prubowałem postawić serwer no-hamachi na routerze i niestety musze stwierdzić ze po wgraniu karty sieciowej Microsoft Loopback jest troszke kijowo gdyż jeśli bedzie chodz 5 min działał serwer siada Wi-Fi i na necie nie mozna nic robic ;/ wiec dupka i tak sie dzieje jakos po 2-3min

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...