Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup sobie great sword osm of db +6 +52 cdi klate shadowtit +6 +7 sw ampa potem zbieraj na rece i buty takie same.

Exp w ruina station.

Pomoglem to daj minusa.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osm helm of db +6 20cd 8cr

Klata Shadowtit +6 7ssa

SG buty +6 30hp steal

Osm/SG rece +6 16-20 attack

Osm Daikatana/GS +6 40cd 8-10cr albo 52cd (polecam 40/8, 8 cr da wiekszego kopa niz 12 cd)

3x rol+1 (potem Mergaheph ring i rol+2)

2cr +1 (bm2&aura) na pvp, na pve zamiast 1cr bierzez ring z 5% hp steal

vamp amulet +3

bracelet of fighter+2/3 (BEZ SLOTA) x2, nie baw sie w zadne bracki z & hp steal

eof+6

majac 50kk i reszte z questow do 100lvla powinienes kupic ten stuff, ale pamietaj: NAJWAZNIEJSZE SA UPGRADE I SKILLE(GM, COMP I BUFFY Z TRANSA), powinienes kupic je w 1szej kolejnosci

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Osm helm of db +6 20cd 8cr - dobre

Klata Shadowtit +6 7ssa

SG buty +6 30hp steal - crap - stit +6 +7 sw ampa

Osm/SG rece +6 16-20 attack - wtf, stit +6 +7 sw ampa

Osm Daikatana/GS +6 40cd 8-10cr albo 52cd (polecam 40/8, 8 cr da wiekszego kopa niz 12 cd) - gs osm +6 +54 cdi

3x rol+1 (potem Mergaheph ring i rol+2) - 1x rol +2 + 1x Mergaheph +2 + 2x cr +2

2cr +1 (bm2&aura) na pvp, na pve zamiast 1cr bierzez ring z 5% hp steal

vamp amulet +3 - +4

bracelet of fighter+2/3 (BEZ SLOTA) x2, nie baw sie w zadne bracki z & hp steal - +4 D:

eof+6

majac 50kk i reszte z questow do 100lvla powinienes kupic ten stuff, ale pamietaj: NAJWAZNIEJSZE SA UPGRADE I SKILLE(GM, COMP I BUFFY Z TRANSA), powinienes kupic je w 1szej kolejnosci

Nie pisz głupot.

Dechy nie kupuj.

RAsfepN.png
Opublikowano

Robisz debila ze mnie, czy z siebie?

1. on ma 50kk + 30-40kk z questow

2. on ma do zakupu upgrade z ok. 50kk

Idac twoim tokiem myslenia moge ci odpisac tak: pierdolisz glupty, stit ssie pale bo lepsze sa mithy 14ssa +12

Zreszta, poki nie ma helmu 12/24 to nie oplaca sie isc full cd w mieczu, z moim zestawem ma 51 cr (zaklada aop i idealnie jest), z twoim zestawem mam 43cr

Wiec mamy 8 cr vs 14 cd, pomyslmy.. 8cr > 14 cd

Wstawilbym Ci to do kalkulatora abys zobaczyl roznice, ale i tak zapewne nie zrozumiesz tej tabelki

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Na swoim woju na 70 lvl'u mialem juz 8honor rank, helm osm +6 +20 +8, buty stit +6 +7 sw ampa, amulet of pain +5, 2x rol +2, daikatane osm +6 +54 cdi. I jakoś nie było problemu z kasą. Upgrade nie kosztuja 50kk. No ale dobra, jak chce to kupi te gówna i będzie lamić tak jak ty :) a potem jak przyjdzie co do czego to b1f półtorej godziny będzie robił.

14cd to w pvp ponad 300 dmg jak nie więcej.

Wstawilbym Ci to do kalkulatora abys zobaczyl roznice, ale i tak zapewne nie zrozumiesz tej tabelki

Daj sobie więcej 1 w nicku to będziesz fajniejszy.

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie kazdy kupuje alz z allegro/ma uber farta

Tak jak mowilem- nie rozumiesz podstaw tej gry, jest wiec u Ciebie chujowo z matematyka, a na tym, niestety gra sie opiera

14cd to w pvp ponad 300 dmg jak nie więcej.

:D:D:D

zalozmy, ze walisz w pvp po 1k critem

14% z 1000 to 140

Zeby 14% cd zwiekszalo dmg o 300 musialbys robic ok. ~2.1k dmg za crita, pamietaj ze w pvp dmg jest podzielone przez 5 (np. w moba uderzasz 100 wiec tym samym skillem uderzysz w grzacza 20)

b1f półtorej godziny będzie robił.

Eod1 1.5h to ja w adeptach robilem podczas lvlinga

Skoro piszesz o mnie, jak o lamie i wtracasz tutaj czasy za dungi to moze pokaz swoje czasy za ft1, title za ft2 i inne dungi? Nie masz? Ups, nie chcialem Ci pokazac jak wielkim zerem jestes, przepraszam

Daj sobie więcej 1 w nicku to będziesz fajniejszy.

1 w nicku jest tylko dlatego, iz moje stare konto zostalo zbanowane ok. 1.5 roku temu, albo i wiecej

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Nie kupuje alz, nie mam uber farta, po prostu umiem grać :)

Z wirówki bije 2,5k :D.

A ile ci rate doda dmg ^^?

RAsfepN.png
Opublikowano

Rate, jak pewnie zauwazyles (lub nie- oswiece Cie), nie dodaje dmg, zwieksza natomiast szanse na to, ze przy uzyciu umiejetnosci wejdzie uderzenie krytyczne (te takie niebieskie cyfry, wiesz chyba o co chodzi, nie?)

Idac twoim tokiem myslenia powinno sie nosic 4x cr+2, helm 42cd, gs 82cd, aop +7, w pecie powinno byc tylko CD, po co komu rate?

A teraz sprobuje Ci to przetlumaczyc grzeczniej:

Rozumiem, ze lubisz widziec ogromne cyfry (ja tez, moi znajomi tak samo, twoi pewnie tez, wlasciwie to kazdy) jakimi sa uderzenia krytyczne, ale co przyjdzie Ci po 200% CD skoro masz ledwo 43% CR? Rozumiem, dla wielu to starcza (sa nawet tacy, ktorzy z mniejsza iloscia wygrywaja wiekszosc pvp- jak na Wa przystalo) jednak nie mowimy tu o posiadaczach dobrego setu, dobrej broni, pieniedzy do testowania buildu tylko o zwyklym graczu, ktory niedawno zaczal gre

Dla takiej osoby NIE powinno liczyc sie CD w takim stopniu (jednak 100 cd to postawa przed 140lvl, potem, trzeba zaczac zwiekszac ta licze, i w tym momencie zgadzam sie z toba- CD zaczyna byc wazniejsze od CR, wiec naturalnie idziemy bardziej w CD niz CR) jak CR, czemu? Zalozmy ze kolega bedzie chcial wyskoczyc np. na ft1 jak wiesz tam potrzeba DMG, na low lvlu nie masz duzego base dmg wiec polegasz na critach, 14 cd wiecej da ci dmg o 300 wiecej (biore pod uwage twoje obliczenie) zas 8 cr da ci czestsze crity co wyjdzie lepiej, policze dla ciebie

z wirowki walisz 2.5k, ja majac 14 cd mniej bede uderzal 2.2k (2.5-0.3)

Zakladam, ze ja mam 51 CR a ty 43

U mnie crit bedzie wchodzil srednio co drugi cios, co daje 50 critow na 100 uderzen, teraz policze dmg z critow: 50 * 2.2 = 110 000 inaczej 110k

Teraz kolej na twoja "serie", na 100 uderzen 43 to crity, dmg: 43 * 2.5 =107 500 inaczej 107.5k

Roznica? 110 - 107.5 = 2.5k czyli 1 uzycie wirowki (w twoim przypadku)

Roznica nie jest duza, ale jesli bierzemy pod uwage skille takie jak fk, charge to jednak CR przewazy CD na nizszym lvlu

Przy dokladnych obliczeniach roznica miedzy dmg moim sposobem a dmg twoim sposobem (slowo "sposob" moze nie byc tu najlepsze) roznica wynosi 100 dmg +/- (moje dmg przewyzsza twoje o niecale 100)

I odnosnie twojego DMG z wirowki

2.5k dmg to ty robisz na potworkach/bossach, na PVP (gracz vs gracz, tg etc) bedziesz robil 500 dmg, wiec zyskujesz 30 dmg dzieki 14% cd

Pamietaj takze o tym, ze w pvp na hlvlu bardziej liczy sie Attack niz Crit (tak, tak, wiem co mowie) bo walczac z Wa, ktory ma 1.2k defa przydaje sie pierdolniecie bez crita, gdyz taka ilosc defa rujnuje twoje crity w znacznym stopniu (oczywiscie, non crity takze, ale nie w takim stopniu)

po prostu umiem grać

Nie ma czegos takiego w tej grze jesli chodzi o pve, w pvp korean style potrzebne sa jednak umiejetnosci gry

Dorobic mozna sie jedynie chodzac na dungi, bossy (i tutaj potrzeba farta, zeby dropnelo cos, co mozna sprzedac)

I w dalszym ciagu czekam na potwierdzenie tego, ze jestem lama, przez pokazanie czasow za dungi

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Na pvp, 500 dmg z wirowki? To chyba bez broni ;)

Piszesz, ze roznica 1 wirowki? Jak na razie. Później gdy będzie miał więcej ataku, cd będzie dużo lepszy, zresztą nie pomijaj tego, że itemy vamp do pvp po prostu się nie nadają.

RAsfepN.png
Opublikowano
że itemy vamp do pvp po prostu się nie nadają.

Tu masz racje, piszac to na uwadze mialem przede wszystkim pve

Na pvp, 500 dmg z wirowki? To chyba bez broni ;)

No chcialbym to zobaczyc, pokazesz mi screeny z poczatkowym gsem/dk walac 500 na graczu? Tak samo ciekawi mnie 2.5k z ww

. Później gdy będzie miał więcej ataku, cd będzie dużo lepszy

Owszem, ale i ja bede mial wiecej ataku, i z czasem (tak jak pisalem) zaczne isc w CD bardziej niz w CR i skonczy sie na tym, ze pojdziemy tym samym buildem (ja caly czas mowie o low lvlu)

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Hej, to jak będziesz zmieniał itemki to po co tracić kasę i nie kupić od razu z cd?

Warek ogarnia pve bez problemu z ringami i amuletem więc nie ma potrzeby tracić kasę na ubranie vamp.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ubieranie vamp to dla Ciebie strata kasy? Powodzenia

Zapewne dla Ciebie exp w LS byl latwy, jednak dla wiekszosci graczy expienie w LS i w dodatku Wa (brak stunow, down nie jest przyadatny w takim stopniu jak stun) jest udreka

Majac vampy moge sobie pozwolic na Bm2 i Bloodyspirita na FI, ty bez vampow tego nie zrobisz

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Skonczyly sie pomysly na "obrone", nie?

Wrociles do punkty, z ktorego zaczelismy- na 76lvlu majac 50 kk i 30kk z q bedzie mial z 90kk (10kk dozbiera w miedzyczasie), same upgrade od GM do Transa beda kosztowaly 50kk (od Mastera czy tam A.Experta jest to 70kk), dolicz do tego ceny buffow z transa (pewnie kolo 12kk, nie pamietam juz nawet) co daje 18kk (no powiedzmy- przyfarcil, dropnal cos za 20kk na lidzie, rs etc) wiec ma 40kk co nie starczy na stuff wypisany przez Ciebie (buty&rece to 2x 50kk liczac ze +0, vamp amu+4 ktory pewnie stoi z 15kk, nie wiem- nie interesuje sie takim syfem od kilkunastu lvli)

Back in the day

Trollin' was somethin'

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...