Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postawienie 4Ch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż planuje zakup nowego serwera dedykowanego o naprawde imponujacych parametrach technicznych, chciałbym zrobic tam 4ch, gdyz niestety 2 to jednak za malo.

Czy mogłby mi ktos udzielic sensownych wskazowek dotyczących postawienia 4 channeli ? Byly juz o tym tematy na forum, lecz nigdzie nie zostalo to w jasny sposob opisane.

Za pomoc oczywiscie + :)

Opublikowano

watus on właśnie napisał że 2 ch to dla niego za mało więc chciał mieć 4 ch ja sam nie wiem inne porty trzeba mieć do każdego ch

Za Pomoc Proszę żebyście mnie nagradzali 5 i +

Opublikowano

@UP: po prostu wgrywa sie jeszcze raz pliczki i instaluje ^^

YY... no chyba nie.... a co ze zmianą portów? I przy instalacji drugi raz pliki się podmienią. Trzeba edytować plik instalacyjny czyli max godzina roboty.

02758850976702993171.png
Opublikowano

YY... no chyba nie.... a co ze zmianą portów? I przy instalacji drugi raz pliki się podmienią. Trzeba edytować plik instalacyjny czyli max godzina roboty.

wystarczy zmienic porty wgranym kanalom ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Dołączam się do pytania. Tyle dedyków powstało już z ch4 i ani 1 tutorial na mpc ^^

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Dołączam się do pytania. Tyle dedyków powstało już z ch4 i ani 1 tutorial na mpc ^^

postawienie 4ch wbrew temu co wiekszosc mysql jest banalnie proste ...

wystarczy ' przyjrzec ' sie budowie plikow ...

i sami powinnscie sie domyslic jak postawic 4ch ( i wiecej ) :)

3053080006.png

Opublikowano

Został mi do zrobienia plik instaler.sh i powinno spokojnie zadziałać. Ale że ten plik jest dosyć duży i nie wygodny to się z nim trochę jeszcze pomęcze.

@edit dzisiaj tego nie zrobie nie mam tyle czasu. trzeba zrobić installer.sh na 4 ch analogicznie jak na 1 ch i na 2 ch pliki sie nazywają tak samo tylko np. było channel2.tar to teraz jest channel 3 .tar :D Jak ktoś chce to robi a ja na jutro będe mieć to gotowe :]

Pozdro.

Opublikowano

dobra ale jakbyś zrobił to wrzuć na jakiś darmowy hosting np megaupload polecą na pewno + xD

Za Pomoc Proszę żebyście mnie nagradzali 5 i +

Opublikowano

Bardzo łatwo jest postawić 4x kanały gry bądź więcej (zależy od chęci i parametrów maszyny), wystarczy powielić folder channel (kilka razy, na channel2,3,4,5... itd) zmienić porty oraz item range oraz usunąć z tych powielonych channelów folder game99, i policzyć na spokojnie porty oraz item range tak aby nie było konfliktu portów itd. i to praktycznie wszystko..

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Nie, bo po 1 nie daję nikomu gotowców a szczególnie takim "myślącym" jak Ty, "zrub". Weź wykorzystaj czas wakacji na podszkolenie się j.polskiego a nie czekania na gotowe..

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Ehh widzę kolejne N3O ( BooskiStudent ) - autor MC2QD prosił dalej a więc napisałem, twoje wypowiedzi nie wnoszą nic do tematu, wręcz prowokujesz do spamu...

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ehh widzę kolejne N3O ( BooskiStudent ) - autor MC2QD prosił dalej a więc napisałem, twoje wypowiedzi nie wnoszą nic do tematu, wręcz prowokujesz do spamu...

Prawda

No to nieźle będą 4 ch to bardzo fajnie tylko. czy trzeba będzie koniecznie ściągać ZNOWU całego klienta czy może tylko jakiś patch do metka2008 lub jakis sposób na KaMeR1337 Moda:)?????????

Yebnij plusa to nie boli............

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...