Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim!

Chciałbym troche dowiedzieć się o właśnie tym języku z tego względu iż kupiłem przewodnik pt."Wstęp do programowania w języku C#". Intersuje mnie szczególnie opinia. Ciekawi mnie też czy ktoś słyszał o pisaniu w tym języku BOTA lub jakiejś gry. Prosiłbym o podanie kodu gry napisango w C# lub w C++.

Z góry thx!

13ffb29aedef548f18d7e4f779848d40c.1.gif
Opublikowano

Może wiesz w nauke kórego z języków najlepiej zainwestować czas C++, C# a moż Delphi. Myślę w kwestii użykowej isanie potrzebnych programów, prostych gierek.

Opublikowano

o lol? Chcesz mi powiedziec ze delphi jest tak samo dobry jak c++?

kilo_kartofli: w javie... autor sie pytal o c#.

topic: osobiscie w c# chwile programowalem, szybko mi sie ten jezyk nie spodobal :P Aczkolwiek ma dobre opinie wiec mozesz sprobowac wlasnie w C sharpie pisac. Osobiscie polecam C++, jest to chyba najbardziej popularny jezyk i jeden z najlepszych w dzisiejszych czasach. Mozesz sie zaczac uczyc delphi, jest latwy i szybko zobaczysz jakis efekt (w c++ jestes ograniczony tylko do konsoli, dopiero jakd dojdiesz do WinAPI w ktorym trzeba kilka dziesiat linijek + polowa tyle do obslugi zdarzen).

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
o lol? Chcesz mi powiedziec ze delphi jest tak samo dobry jak c++?

kilo_kartofli: w javie... autor sie pytal o c#.

topic: osobiscie w c# chwile programowalem, szybko mi sie ten jezyk nie spodobal tongue.gif Aczkolwiek ma dobre opinie wiec mozesz sprobowac wlasnie w C sharpie pisac. Osobiscie polecam C++, jest to chyba najbardziej popularny jezyk i jeden z najlepszych w dzisiejszych czasach. Mozesz sie zaczac uczyc delphi, jest latwy i szybko zobaczysz jakis efekt (w c++ jestes ograniczony tylko do konsoli, dopiero jakd dojdiesz do WinAPI w ktorym trzeba kilka dziesiat linijek + polowa tyle do obslugi zdarzen).

nie mam na myśli że Delphi nie jest lepsze niż C++. ale jeśli gość chce robić gry to niech się Javą zajmie.

a nie zaraz coś jak GTA

Opublikowano

Zauważyłem że C++ jest bardzo popularny dlatego niechce go się uczyć bo ludzi którzy cos potrafią w nim napisać(nawet mało skomplikowanego) jest na kopy w delphi zresztą tak samo. C# wydaje się być dobrym językiem co wynika z komentarzy na necie. Myślę że jako produkt Microsoft ma wysoki poziom. Zesztą przeciez jest połączeniem C++ i java więc jeśli potem bym chciał uczyć sie któregoś z nich bedzie mi ławiej. Kusi mnie troszke Delphi ze względu na niski poziom trudności( badzo podobny do turbo pascala) i wielkie możliwości. Jeśli chodzi o C++ podchodze do niego sceptycznie.

Opublikowano

Omg? Jesli dobrze zrozumialem nie chcesz sie uczyc C++/delphi bo duzo ludzi sie go uczy/zna?

Uwazam ze powinienes wyciagnac z tego taki wniosek, ze ten jezyk sie cieszy taka popularnoscia dlatego ze jest poprostu dobry.

I taka jest prawda, c++ szybki i nie marnuje az tak mocy obliczeniowej (tak wiem, w dzisiejszych czasach komputery sa na tyle szybkie ze raczej sie nie odczuwa tego, ale po co?).

Pozatym jezeli jest bardzo popularny to latwiej znajdziesz pomoc, wiecej kodow zrodlowych i wydaje mi sie ze jest to bardzo duzy plus.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
Omg? Jesli dobrze zrozumialem nie chcesz sie uczyc C++/delphi bo duzo ludzi sie go uczy/zna?

Uwazam ze powinienes wyciagnac z tego taki wniosek, ze ten jezyk sie cieszy taka popularnoscia dlatego ze jest poprostu dobry.

I taka jest prawda, c++ szybki i nie marnuje az tak mocy obliczeniowej (tak wiem, w dzisiejszych czasach komputery sa na tyle szybkie ze raczej sie nie odczuwa tego, ale po co?).

Pozatym jezeli jest bardzo popularny to latwiej znajdziesz pomoc, wiecej kodow zrodlowych i wydaje mi sie ze jest to bardzo duzy plus.

OMG? to chyba jakiś joke był nie ?

umiem C++ i delphi .

i moim zdaniem nie widać różnicy. tyle że C++ jest łatwiej sie nauczyć

Opublikowano

edit:

@up: Ok, to mi wytlumacz dlaczego c++ jest prostszy od delphi

• Dodaj nową pozycję...