Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Reset Kompa ;|

coren1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema, mam problem.. Gdy włączam Metina komp mi się resetuje :|

Robiłem przed wczoraj formata i wszystko działało pięknie.. Dziś wstaję, włączam metka i mi sie komp non stop resetuje.. Co mam zrobić? :(

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdź co z zasilaczem. Działa norm? Bo jeśli ci się komputer ciągle restartuje to znaczy, że coś nie tak jest z podzespołami (przegrzanie, itd.) Dzieje ci się tak tylko z metinem czy również z innymi aplikacjami, czy ogólnie po jakimś czasie ci się komputer restartuje sam?

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano
Sprawdź co z zasilaczem. Działa norm?

Działą normalnie.

Dzieje ci się tak tylko z metinem czy również z innymi aplikacjami

Tylko z metinem.

czy ogólnie po jakimś czasie ci się komputer restartuje sam?

Nie, tylko po włączeniu metina.

__ Dzięki za odpowiedź;) Czekam na dalsze.

Opublikowano

To wiele wyjaśnia. Jeszcze jedno pytanie bo na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi: zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony producenta?

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Tak zainstalowałem ze strony nvidia.pl

Nie wiem.. Może zainstalować ponownie? Może to coś pomoże?

Opublikowano

Zainstaluj jeszcze raz te sterowniki kiedyś tak samo miałem tyle że gorzej ^^.

Jeżeli nie pomorze to reinstall metka albo format 2 raz.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

A Ty grasz na laptopie? Czy na komputerze ?

Przegrzewa Ci się karta graficzna, lub źle jest ustawione w biosie (że przy małe temp się resetuje). Sam robiłeś format? Perwszy raz czy kiedyś już go na tym komputerze/ laptopie robiłeś już format i wszystko było ok. Może zmieniłes sterowniki? Wcześniej isntalowales z płyty a teraz z strona ściągasz? Jakiego masz Windowsa?

Odpowiedz mi na te pytania, może postaram Ci pomóc

Opublikowano

No ale jeśli tylko przy grze metin2 (nie przy innych) restartuje mu sie komputer to już problem nie leży po stronie podzespołów.

@Top

Zainstaluj ponownie sterowniki pod kartę graficzną ze strony producenta, zrób ponownie format komputera, jeśli nadal nie pomaga zainstaluj obecną wersję metina ze strony metin2.pl

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Ale niestety tak się dzieje przy metinie, a raczej najczęściej przy metinie. gdy karta sie przegrzewa, lub sterowniki są źle dobrane. Przy innych grach typu Cs' też się tak dzieje z zepsuta / złymi sterami ale dopiero po pewnym czasie (Od 30min)

Dlaczego przy metinie? Ponieważ metin2 zużywa dosyć dużo procesora, karty graficznej, i ram.

Dlatego też pytam się o sprzęt na jakim grasz (Komputer / laptop) no i parametry ...

Opublikowano

tak, to napewno parametry ja tak z wiedzminem mialem :] komp sie resetowal ;] poprostu za slaba grafa czy cos

jak koles gral normalnie przed formatem ... informatykiem nie jestem ale wiem ze format nie zmienia parametrow procka grafy itp...

moja rada... zainstaluj te same stery co miales przed formatem...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Auto tego tematu napisał Temat i się nie pojawił. Jak mamy pomóc rozwiązać ten problem.

Proszę o zamknięcie tego tematu w zwiazku z lekceważeniem tego tematu przez autora. Ponieważ robi się spam

Opublikowano

Cienie? Ale w ustawieniach grafy czy w Grze? (Ja mówiłem że to od grafiki, i jestem pewien na 101% że się grafika przegrzewa lub po prostu złe stery / brak sterów

Opublikowano

To nie od procesora, gdyby od procesora to by go przez chwile nie włączył lub gdyby go właczyl odrazu by się wyłączył

@Nie spamcie tutaj ponieważ autor nas "olewa"

Opublikowano

moze cos z karta graficzna , albo prockiem ^^

mi sie tak resetowal jak sie wiatrak spalil ;]

Jak ci się wiatrak spalił to ci komputer działał? Wow fajny masz ten komputer...

@Top

Zainstaluj ponownie sterowniki pod kartę graficzną ze strony producenta, zrób ponownie format komputera, jeśli nadal nie pomaga zainstaluj obecną wersję metina ze strony metin2.pl

Co do tematu zrób tak jak ci powiedziałem i powiedz czy coś ruszyło.

sygnabysketchy132313.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...