Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus, inny niż każdy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Używałem 3 lata, w sumie to NIE używałem anty-wirusa.

Ale mój czas nadszedł, otóż mam 'mały', ale poważny problem.

Wirus:

Nazwa nieznana.

Probowałem:

HijackThis, XP Repair Pro, Ad-Adware, C-Cleaner i wkońcu format, ALE NIC NIE DAŁO!

Skutki:

- NIE mogę podać klucza, nawet przez internet. Chodziaż wszystko mam w porządku... niby.

- Granie w gry, zaraz po kliknięciu w CS'ie 'Join Game' wyłącza mi się.

- Opera mi nie działa prawidłowo.

- Zamykane aplikacje, tak po prostu nagle.

- Inne

Znaki szczególne:

- Brak w procesach.

- Był format, całkowity mimo tego jest.

- Nic nigdzie nie pisze?

Co ściągłem ostatnio?

Orginalny komunikator z www.aqq.eu

Chyba moim zdaniem gdzieś się wgryzł w Biosa. JESTEM PO FORMACIE!

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Spróbuj w combofixie jak chcesz podam ci dokładne instrukcje do niego prywatnie bo to skomplikowane cholerstwo.

Opublikowano

Wszystko na wyłączonym kompie.

1.Rozkladasz obudowe (otwierasz kompa)

2.najlepiej go sobie polozyc bokiem.

3.na plycie glownej szukasz malej bateryjki w kształcie koła

4.wyciągasz.

5.czekasz tak 10 min.

6.wkladasz znowu.

7.resetuje Ci to biosa i powinno wywalić wira :)

GL&HF

Opublikowano

@up: w BIOSie NIE MOŻE być wirusa, po prostu nie ma takiej możliwości, conajwyżej może być w MBR.

Polecam wyzerować dysk

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
@up: w BIOSie NIE MOŻE być wirusa, po prostu nie ma takiej możliwości, conajwyżej może być w MBR.

Polecam wyzerować dysk

Może być, właśnie w tym rzecz, że może.

Wyzerować, robiłem tak, 2 formaty. Nic to nie dało, zrobie tak jak Wojtasek mówi.

To naprawde dziwny przypadek : o.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano
Chyba moim zdaniem gdzieś się wgryzł w Biosa.

@Wrotek

Ja nie mówie ze na pewno...tylko daje sposób zresetowania biosa.Którego uzylem zeby mi sie clock w procesorze zresetował.

Opublikowano

Format nie czysci MBR. Wyzerowac dysk to cos wiecej niz format. http://www.ultimatebootcd.com/ - wypal ta plyte, zbootuj i potem uzyj MBRwork. tylko nie zapomnij zrobic backupa danych, po wyzerowaniu nie bedziesz mial nawet partycji.

I uwiez mi ze nie moze byc w biosie.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Hmm ... Nie koniecznie musialo byc ta sciaganie ... Sa strony ktore zawieraja wirusa gdy sie na nie wejdzie i same sie sciagaja i instaluja ... Mozna to zauwazyc gdy strona sie dlugo laduje ,a jakos dziwinie net odpowiednio chodzi ... To co ja mowie - To parzypadek mojego wujka ,ktory wszedl na jakas strone ( szperal ) po necie i nastepnego dnia nie mogl wejsc na komputer ... Formaty i roznego typu rzeczy nie pomagaly ... Musial wymienic laptopa na gwarancjii ;)

Opublikowano

To o czym mówisz to o ile dobrze pamiętam to iframe,przerzuca nas na identyczne strony bez naszej wiedzy i na stornach na które nas przerzuci ściągaja nam sie przez luki w przeglądarce wiry.Ale jak sie łazi tam gdzie nie powinno aciek:D(wiesz o co biega)i sie ściąga niby kodeki czy activeX to zazwyczaj na stornach typu ***(aciek wie o które mi chodzi)są to wirusy.