Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Masowy Atak Na Metin2

PressButton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lista szkód spowodowanych przez hackerów

•Character Creation - One server has reported new characters being created via unauthorized commands. They were within minutes level 80+.
•GM - As is visible above, actions that are normally locked down and only available to [GM]s can be exploited by spammers. This includes notices, and likely the summoning of monsters, teleportation and various server settings.
•Item Mall Vulnerabilities - This will quickly become a nightmare for server operators. The hackers can control all aspects of the item mall - giving themselves however much item mall points as they want, or directly depositing items.
•Skill, Item and Gold Modification - Servers that have had accounts created have also found them kitted out with billions in gold, and godly statted / leveled items. 

Czyżby mieli już prawię pełną kontrolę nad metin2 pl?.

Będę informował na bieżąco ...

1290020186-U148832.jpg

Opublikowano

Nie dla Gameforg ponieważ nie będą sprzedawać IS

również dla osób co kupowała Smocze Monety straci wiele setek a nawet tysięcy ...

Na szczęście nie wydawałem zł na SM.....

1290020186-U148832.jpg

Opublikowano

Tłumaczenie Google Translate :

Character Creation - Jeden serwer poinformował nowe postacie tworzone przez nieautoryzowanych poleceń. Były w ciągu kilku minut poziomie 80 +.
GM - Jak widać powyżej, działania, które normalnie są zamknięte i dostępne tylko dla [s] GM mogą być wykorzystywane przez spamerów. Dotyczy to również ogłoszeń, które prawdopodobnie wezwanie potwory, teleportacji i różne ustawienia serwera.
Pozycja Mall Luki - to szybko stać się koszmarem dla operatorów serwera. Hakerzy mogą kontrolować wszystkie aspekty przedmiotu centrum - dając się jednak wiele pozycji wskazuje centrum jak chcą, lub bezpośrednio składania przedmiotów.
Skill pkt i Gold Zmiana - serwery, które miały kont utworzonych również znaleźć je wyposażyć w miliardy złotych, i pobożnie żyli statted / wyrównuje pozycje.

Opublikowano

Eee.... wlaczam sie do topicu skad masz info i na jakim serverze sa ataki najczesciej?

Witam chciał bym poruszyć intrygujący mnie temat a mianowicie czy jest możliwe aby murzyni chakowali moje konta do metina2 przez domofon ????

A wydarzylo sie to tak

Zalogowalem sie na postac na metinie us napisal do mnie ktos przedstawiał sie jako murzyn1993 powiedział ze zakręci korbą

Napisalem okej. Nagle zadzwonił domofon odbieram a tam murzyński śmiech.... wracam szybko do komputera rzucając słuchawką w kierunku okna patrze a ku mojemu zdziwieniu moje konto zostalo ukradzione

wiec ostrzegam was nie odbierajcie domofonów

P. jak oni to robia czy ja tez tak moge muse kupic korbe czy wystarczy domofon czekam z niecierpliwością na odpowiedź

Cytat za abe

Opublikowano

Ja mam takie moze noobskie pytanko, co bylo przyczyna tego ataku?

Witam chciał bym poruszyć intrygujący mnie temat a mianowicie czy jest możliwe aby murzyni chakowali moje konta do metina2 przez domofon ????

A wydarzylo sie to tak

Zalogowalem sie na postac na metinie us napisal do mnie ktos przedstawiał sie jako murzyn1993 powiedział ze zakręci korbą

Napisalem okej. Nagle zadzwonił domofon odbieram a tam murzyński śmiech.... wracam szybko do komputera rzucając słuchawką w kierunku okna patrze a ku mojemu zdziwieniu moje konto zostalo ukradzione

P. jak oni to robia czy ja tez tak moge muse kupic korbe czy wystarczy domofon czekam z niecierpliwością na odpowiedź

Cytat za abe

Opublikowano

to nie byl zaden event tylko ktos sie pewnie wlamal na konto gm i rozdawal eq

a team metin2.pl nie wie co powiedziec i klamie...

niedlugo jeszcze gm mode na pl bedzie xDDD <zart>

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Na boardzie jest o tym duża dyskusja, jeśli chcecie o tym poczytać, to zapraszam, btw. wczoraj na pustyni widziałem Smoka blink.gif, ale nie mam scrennów, myślałem że na jakiegoś priva wbiłem ...

Opublikowano

Ja przeczytalem topic na boardzie... tez sie wlaczylem. Oczywiscie Mistrz Blefu (czyt. Xaar) wymigal sie od odpowiedzi zamykajac temat.

@EDIT

Ktos sie wlamal na konto GM'a na S9.... wyrzucil eq i marmury rud, potem byla afera i teraz poluja na najmniejszy blad tej lili (co zebrala te itemki).

A wydarzylo sie to tak

Cytat za abe

Opublikowano

Nie, Xaar wcale nie przyznał się do tego, iż był to wybryk GM

Mówi on że było wszystko pod kontrolą i było to po prostu testowanie nowego rodzaju eventu

.. po prostu nie umie przyznać się że coś poszło nie tak.

Opublikowano

glinka333 ten ss to 100% FAKE FAKE FAKE jego twórca sam się przyznał.

A z8games nie lepsze... Z nim prawie taka sama sytucja jak z metinami od GameForge.

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

Metin się kończy ... Tak to już jest nadmiar praw... Dla neo kida ....

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

-99%! Dodatkowo warn za darmo!

Opublikowano

Zapraszam CH2 M1 Exandros pełno Orków lvl 10 poziom 1 zawadiaki i żabie przywoływacze też.

Albo Dolina CH1 Exandros pełno Tysięczników zapraszam nie dowiarków.

Opublikowano

tak samo na onyskie mialem wlaczonego EM2 i patrze na mapke widze zielony punkcik ale go nie widze i on biegnie i daje metki i bosy to na ch1 albo ch2 bylo w m1

cudo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...