Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🔥 Nowy projekt Metin2 – szukamy osób do zespołu

Cześć wszystkim!

Od pewnego czasu pracuję nad pomysłem na nowy projekt Metin2 i przyszedł moment, żeby zacząć kompletować ekipę, z którą będzie można ten projekt rozwijać.

Nie chcę na tym etapie zdradzać wszystkich szczegółów, ponieważ część rzeczy jest jeszcze w fazie planowania. Mogę natomiast powiedzieć, że celem jest stworzenie projektu, który będzie miał swój własny charakter, a nie będzie kolejnym serwerem opartym wyłącznie na kopiowaniu gotowych rozwiązań.

👥 Kogo szukam?

Przede wszystkim osób, które mają trochę doświadczenia z Metin2 lub konkretnymi dziedzinami związanymi z tworzeniem serwera.

Aktualnie najbardziej przydadzą się osoby zajmujące się:

• 💻 Programowaniem – C++ / Python / Lua i tematy związane z rozwojem serwera oraz klienta,

• ⚙️ Techniczną stroną serwera – konfiguracja, optymalizacja, systemy, poprawianie błędów,

• 📜 Questami – tworzenie ciekawych questów i mechanik,

• 🗺️ Mapami – projektowanie, edycja oraz przygotowywanie nowych lokacji,

• 🎨 Grafiką / UI – interfejs, grafiki, ikonki, prezentacja projektu,

• 🧩 Tworzeniem systemów – zarówno nowych mechanik, jak i rozwijaniem istniejących,

• 📝 Contentem – pomysły na przedmioty, wydarzenia, bossów, dungeony i inne elementy rozgrywki,

• 📢 Marketingiem / promocją – social media, prezentacja projektu, kontakt ze społecznością,

• 💬 Administracją / organizacją – osoby, które potrafią dobrze organizować pracę i komunikować się z zespołem.

🧠 Nie tylko doświadczenie

Jeżeli nie masz ogromnego doświadczenia, ale potrafisz się uczyć, masz czas i naprawdę chcesz coś stworzyć, również możesz się odezwać.

Nie zależy mi na zbieraniu jak największej liczby osób. Wolę stworzyć mały, konkretny i zgrany zespół, w którym każdy będzie miał swoje zadanie i będzie faktycznie wnosił coś do projektu.

🎯 Co chcę osiągnąć?

Projekt ma być rozwijany etapami, bez robienia wszystkiego na szybko. Najpierw chcę stworzyć solidne podstawy, później rozwijać mechaniki, content oraz oprawę projektu.

Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby decyzje dotyczące projektu były przemyślane, a nowe rozwiązania faktycznie miały sens z punktu widzenia gracza.

Nie interesuje mnie również podejście typu „zróbmy serwer w miesiąc i zobaczymy, co będzie”. Jeżeli mamy coś robić, to chcę zrobić to porządnie i dać sobie czas na dopracowanie szczegółów.

📌 Co oferuję?

• pracę przy projekcie od samego początku,

• możliwość realnego wpływania na kierunek rozwoju projektu,

• współpracę w zespole,

• możliwość realizowania własnych pomysłów,

• jasny podział obowiązków,

• normalną komunikację i wspólne podejmowanie decyzji,

• przede wszystkim możliwość stworzenia czegoś własnego od podstaw.

• podział z wyplaty z IS 

• zarobek PLN podczas pracy i działania serwera 

Na ten moment nie szukam osób wyłącznie „do ekipy” dla samego posiadania ekipy. Każda osoba będzie miała określone zadania i zakres odpowiedzialności.

📩 Jak się zgłosić?

Jeżeli jesteś zainteresowany, napisz PW i przedstaw się w kilku zdaniach.

Dobrze, jeśli napiszesz:

1. Wiek:
2. Czym się zajmujesz:
3. Jakie masz doświadczenie z Metin2:
4. W czym konkretnie możesz pomóc:
5. Ile czasu możesz poświęcić na projekt:
6. Czy masz jakieś przykładowe realizacje / projekty:
7. Dlaczego chciałbyś dołączyć:

Nie oczekuję CV ani elaboratu — chcę po prostu wiedzieć, z kim mam do czynienia i co możesz wnieść do projektu.

Jeżeli masz doświadczenie, pomysł albo po prostu chcesz spróbować swoich sił przy tworzeniu czegoś od podstaw — odezwij się.

Może właśnie od tego posta zacznie się ekipa, która stworzy coś naprawdę ciekawego. 🔥

PW otwarte.

baner.jpg