Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

og-image-pl.jpg

Witam wszystkich w mrocznym świecie Ellen!

Z radością chciałbym zaprezentować Wam moją nową grę MMO (w fazie pre-alpha). Jest to połączenie karcianki w stylu Gwent czy Hearthstone z otwartym światem i typowym, brutalnym MMO w pixelartowym świecie rodem z Diablo I/II. Od zawsze było to moje marzenie i w końcu zabrałem się za jego spełnienie. Efektem pracy jest nowy grywalny koncept - chciałbym zaprosić chętne osoby do zapisania się na playtesty abym mógł przetestować w pełni działanie gry i jej mechanik. 

Moim marzeniem było połączenie kilku gatunków, które od zawsze dawały mi radość:

* Diablo - za jego styl wizualny i gatunek hack&slash

* Tibia - za jej brutalność, nieskończoność oraz trudność

* Hearthstone - za karty i myślenie strategiczne zamiast klikania co popadnie

Teraz wyobraźcie sobie połączenie tego wszystkiego - tak własnie powstał Ellen, miejsce gdzie nie będziesz ani bohaterem, ani wybranym. Świat na dzień dobry wita Cię swoją brutalnością i trudnością rozgrywki.

Oczywiście gra jest na bardzo wczesnym etapie rozwoju i wiele rzeczy będzie się jeszcze zmieniało, jednak już chciałbym was zaprosić na mój discord (EllenMMO Discord - na naszej stronie internetowej), gdzie możecie zadawać pytania i kształtować jak Ellen będzie wyglądało. Grafiki będą zmienione oczywiście na grafiki wyższej jakości - to co widzicie na screenach poniżej to nasze placeholdery generowane na potrzeby testów rozgrywki itp, jednak styl pozostanie taki sam. 

Gra będzie dostępna na Steam (jak tylko dostaniemy dostęp do Steamworks partners), Nintendo Switch 2, MacOS a w przyszłości na mobilkach.

Jej cena - za darmo to uczciwa cena, jednak przewidujemy supporter packi aby przyspieszyć nasz rozwój (kampania ruszy na Kickstarterze wkrótce).

Nasze serwery docelowo będą w stanie pomieścić nawet do 2000 graczy grających na tym samym shardzie - więc będzie można na prawdę fajnie się pobawić - tutaj nie ma litości a nasze mechaniki zadbają o to aby gra się wam nie znudziła (oby!).

I najważniejsze - to społeczność rozwija świat. Naszym celem jest słuchanie społeczności, więc każdy sezon przyniesie kolejne zmagania w krainie Valmor.

Mam nadzieję, że gra sprosta oczekiwaniom 🙂

Jeśli was zainteresowałem - wbijajcie na naszą stronę: https://ellenmmo.com

Btw. szukamy map designerów, content designerów i community managerów - więc jeśli lubisz malować mapy, tworzyć sprites (mamy swoje autorskie studio) to zapraszamy do kontaktu na discord!

Edytowane przez Majk3llo