Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję starych plików / klientów Reinor.pl oraz Ethana.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

próbuję po wielu latach odnaleźć i zachować pliki dwóch starych polskich serwerów Metin2: Reinor.pl oraz Ethana.eu.

Nie chodzi mi o otwieranie kolejnego publicznego serwera ani zarabianie na tych plikach. Chciałbym przede wszystkim odtworzyć je lokalnie dla nostalgii i ponownie zobaczyć serwery, na których kiedyś grałem.

Niestety większość dawnych linków z MPCForum, MEGA, Multiupload, Chomikuj itd. już nie działa. Przeszukałem sporą część internetu i zostały głównie stare tematy oraz ślady po plikach.

Na MPCForum istniały kiedyś również kompletne paczki Reinora zawierające klienta, pliki serwerowe i bazę. Jeśli ktoś posiada jakąkolwiek wersję tych plików, bardzo chętnie ją przyjmę.

Interesuje mnie naprawdę wszystko, co przetrwało: pełny klient, server files, baza, stary patcher, patch, packi klienta, backup, archiwum .rar/.7z/.zip, nawet niekompletna paczka.

Jeżeli ktoś grał kiedyś na Reinorze albo Ethanie, bardzo proszę również o sprawdzenie starych HDD, pendrive'ów, płyt, NAS-ów, folderów z backupami czy starych kont w chmurze. Te pliki mają już ponad 10 lat i wygląda na to, że większość publicznych mirrorów zniknęła.

Jeżeli ktoś posiada którąś z tych paczek albo wie, kto może ją nadal mieć, proszę o kontakt tutaj lub przez PW.

Nie zależy mi na konkretnej platformie pobierania — najważniejsze jest samo odnalezienie plików.

Z góry dzięki za każdą pomoc. Nawet najmniejszy trop może się przydać. 🙂