Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EasyBot Cloud

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim,

Niektórzy z Was mogą pamiętać moje poprzednie projekty EasyBot. Pierwszy z nich był darmowy i open source. Kolejna wersja stała się znacznie bardziej zaawansowana i prywatna. EasyBot Cloud jest rezultatem wszystkiego, czego nauczyłem się podczas tej drogi. Został napisany od zera jako kompletna platforma automatyzacji desktopowej i chmurowej dla wspieranych serwerów Open Tibia.

To prawdopodobnie będzie mój ostatni osobny post na forum poświęcony EasyBot Cloud. Rozwój projektu się nie kończy. Ten post po prostu zamyka długi rozdział i pokazuje, w co zamieniły się lata pracy.

Więcej niż CaveBot

EasyBot Cloud łączy cały proces w jeden spójny system:

• CaveBot z nagrywaniem waypointów, automatyzacją polowania oraz odzyskiwaniem działania po zablokowaniu;

• konfigurowalny Targeting, podążanie za celem, kontrolę dystansu oraz unikanie wave’ów;

• Healing, czary, usuwanie negatywnych efektów oraz looting;

• profile w chmurze dostępne na różnych komputerach;

• zdalne sterowanie przez przeglądarkę modułami, profilami i konfiguracją;

• Analytics dla doświadczenia, zabójstw, lootu oraz zużycia supplies;

• alarmy dotyczące zdrowia, many, potworów, graczy oraz wiadomości;

• własne skrypty Lua i makra;

• Live View, odpowiedzi AI oraz powiadomienia Discord w wersji Elite.

Wszystko zostało zaprojektowane tak, aby działało jako jeden połączony system. Zmień profil, zaktualizuj konfigurację albo włącz lub wyłącz moduł. Aplikacja desktopowa, backend w chmurze oraz panel w przeglądarce pozostają zsynchronizowane.

Zbudowany od podstaw

EasyBot Cloud nie jest przemianowaną wersją mojego starego publicznego projektu. Silnik bota, aplikacja desktopowa, platforma chmurowa, system profili, zdalne sterowanie, zabezpieczony system dystrybucji oraz strona internetowa zostały stworzone ponownie od zera.

Wydajność i elastyczność były ważne od samego początku. Moduły działają za pośrednictwem lekkiego schedulera. Czasy wykonywania akcji oraz sposób obsługi inputu mogą zmieniać się w naturalny sposób. Zaawansowani użytkownicy mogą rozszerzać funkcjonalność za pomocą Lua, zamiast czekać na dodanie kolejnej opcji w ustawieniach.

Dlaczego jest płatny?

EasyBot Cloud nie jest darmowy, ale ceny zostały celowo ustalone na przystępnym poziomie. Zaczynają się od 3 EUR za 15 dni.

Przychody z licencji pomagają pokrywać koszty infrastruktury chmurowej, dalszego rozwoju, utrzymania, zabezpieczeń, wsparcia oraz przyszłych ulepszeń. Dają mi również motywację do dalszego rozwijania projektu, który już teraz wymagał wielu lat pracy.

Nie chodzi o zamianę hobbystycznego projektu w drogi produkt. Chodzi o stworzenie stabilnych podstaw, które pozwolą rozwijać go przez kolejne lata.

Tworzony dzięki opiniom społeczności

Wiele funkcji powstało dlatego, że gracze o nie prosili, testowali je oraz opisywali rzeczywiste problemy pojawiające się podczas prawdziwych huntów. EasyBot Cloud będzie nadal rozwijany w oparciu o takie opinie.

Nie będę twierdził, że jakiekolwiek narzędzie do automatyzacji jest „w 100% niewykrywalne” albo idealne. Moje podejście jest proste i uczciwe: konfigurowalne zachowanie, zróżnicowane timingi i input, niskie zużycie zasobów, niezawodne odzyskiwanie działania po problemach oraz ciągłe ulepszanie.

Strona: https://easybotcloud.com

Wspierane serwery: https://easybotcloud.com/changelog?tab=servers

Discord: https://discord.gg/7MTnc2ueyM

Jeśli korzystałeś z któregoś z moich poprzednich botów, właśnie do tego miejsca doprowadziła ta droga. Opinie, pytania oraz propozycje nowych funkcji są mile widziane.

Edytowane przez Easy Bot