Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

I jak tam wrażenia z gry? Co o niej myślicie?

Pograłem kilka godzin, jeszcze dużo pracy, żeby można było fajnie pograć(singleplayer), ale sam projekt według mnie jest ciekawy, bo jak wyjdzie stabilna wersja, to da prywatnym serwerom nieograniczone możliwości na tworzenie swojej wersji gry.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

ja nie grałem bo czekam na launchera by zyczu

Opublikowano

Gierka ma potencjał, postawiłem sobie serwer dla zabawy i zadziwiająco dobrze jest zoptymalizowany biorąc pod uwagę etap na jakim jest obecnie gra

Opublikowano
1 godzinę temu, _dave napisał:

Gierka ma potencjał, postawiłem sobie serwer dla zabawy i zadziwiająco dobrze jest zoptymalizowany biorąc pod uwagę etap na jakim jest obecnie gra

Testowałeś serwery? Nie ma na nich zbyt wielu graczy ale jestem zaskoczony plastycznością rozgrywki, praktycznie każdy typ gry można odwzorować.

Gra ma kilkanaście dni a moderzy już cuda robią mimo że to bardzo wczesna wersja gry.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano
13 godzin temu, SebuśPL napisał:

Testowałeś serwery? Nie ma na nich zbyt wielu graczy ale jestem zaskoczony plastycznością rozgrywki, praktycznie każdy typ gry można odwzorować.

Gra ma kilkanaście dni a moderzy już cuda robią mimo że to bardzo wczesna wersja gry.

Twórcom właśnie o to chodziło, aby można było na serwerze zrobić wszystko. Bolączką minecrafta jest właśnie problem z serwerami które nie dość że działają single core, co dla dużych serwerowni (np. hypixela) było zabójstwem i kupę kasy przez to kładą na infre, to dodatkowo nie można było instalować na serwerze modów do gry bez specjalnego launchera. Prawdą jest, że goście od hytale wiedzą co zrobić aby jak najlepiej usprawnić modowanie gry na różne sposoby i to robią.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy chociaż gra miejscami bardziej przypomina demo technologiczne (wspomnienia MC early-beta) jest już obecnie grywalna. To, że w zasadzie cała jest zbudowana na zasadzie "modów" i paczek zasobów to chyba najlepsze co mogło spotkać tego typu grę. Możliwość plastycznej modyfikacji nie tylko serwera, ale w zasadzie każdego elementu rozgrywki w tym klienta z poziomu serwera to bajka. 

Robiąc mały serwer dla znajomych, czy też testując kilka publicznych byłem mile zaskoczony, że wszystko czego potrzebuje gracz to adres IP - gra zajmie się resztą. It just works

A to, że można zmienić każdy aspekt gry, czyni z niej silnik idealny wykraczający daleko poza to co oferuje MC jako piaskownica.

Do tego jestem mile zaskoczony jak sprawnie gra chodzi już teraz w tym na Macach z Apple Silicon.

Dla kogoś kto na co dzień programuje, a także grał w Minecraft'a od początku, Hytale to takie połączenie nostalgii z grania klocków na samym początku.. odkrywanie gry na nowo, a zarazem dostanie kluczy do schowka z narzędziami by przebudować piaskownice w dowolne imperium. Niczym dostanie nie tylko zestawu klocków Lego, ale jednocześnie dostęp do fabryki mogąc tworzyć własne zestawy na żądanie.

Jak widać Simon naprawdę dotrzymał obietnicy. Trzymam kciuki, by wszystko dalej szło w tę stronę 🙂