Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASG - Rozmowy ogólne

Kaka356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie możecie się wypowiadać na wszelki temat, jeżeli chodzi o ASG.

Krótko o asg:

ASG jest to sport mniej kosztowny i bezpieczniejszy (jeżeli zachowujesz odpowiednie środki bezpieczeństwa) od paintballa. Dlaczego? Po strzałach z paintballa pozostają siniaki, a po trafieniu z kulki zostaje czerwony ślad, który znika po 2,3 dniach max.

W ASG chodzi o strzelaniu w siebie z replik jak najbardziej zbliżonych do prawdziwych broni. Przeważnie w rozmiarach 1:1. Amunicją są... kulki.

Wymagane w ASG rzeczy to:

-Gogle

Nie inwestujcie w tani shit. Dołóżcie parę złotych więcej i kupcie coś porządnego. Żeby sprawdzić czy gogle są odpowiednio wytrzymałe, najlepiej strzelić najsilniejszą bronią w teamie z bliskiej odległości (oczywiście nie należy mieć okularów na sobie).

-Replika (choć też niekoniecznie)

Jak to wygląda?

Osoby biorące udział w zabawie zostają dzielone na grupy, które wykonują, albo misję, albo typowy tdm.

Miejsce do ASG powinno być sprawdzone, czy jest bezpieczne i oddalone od cywilów.

Jedna kulka trafiona - jeden trup, tak powinno być, chyba, że ustaliłeś z organizatorem inaczej. W ASG wymagany jest fair play, bez którego ani rusz.

Teksty zapożyczone z różnych źródeł

Krótki regulamin:

1. Nie piszemy tu o czymś, co nie jest związane z ASG

2. Można prosić o porady dot. kupna sprzętu i innych rzeczy

3. Nie piszemy: "Miałem kiedyś replikę, ale to się znudziło". Jeżeli opowiadamy o przeżyciach z asg, robimy wyczerpującą wypowiedź.

4. Nie wyzywamy/obrażamy/ubliżamy komuś, obojętnie co by nie zrobił.

5. Należy reportować każdego, kto nie stosuje się do regulaminu.

Parę filmików:

http://pl.youtube.com/watch?v=4u6q-COFCVU&...feature=related

http://pl.youtube.com/watch?v=P9jUXCD_RmM

http://pl.youtube.com/watch?v=_msfW5MWKjo&...feature=related

Strony gdzie można kupować sprzęt asg (będzie aktualizowane):

http://taiwangun.com/
http://www.militaria.pl/air_soft_gun_c101.xml
http://www.airsoftguns.com
www.zbrojownia.com.pl

Temat stworzony za zgodą Ziomala. Liczę, że będzie tu tylko kulturalna dyskusja.

@edit

energylove w topie.... No to po mnie :<

bez gif.

Opublikowano

Ja jestem zagożałym fanem ASG;)

Jak ktoś bedzie miał problem z kupnem bądz uszkodzeniem mehanicznym karabinka służe radą

Jeśli natomiast chodzi o strony to do listy dodałbym www.airsoftguns.com

Z tamtąd kupuje moje "guny"

Pozdro

".....Niczym feniks z popiołu odrodził się..."

Opublikowano

kiedys sie w to bawilem ale teraz juz mnie to nie kreci :P

posiadalem shotguna za 79 zl i zamierzalem kupic snajperke firmy WELL'a za 430 zl ale znudzilo mi sie to :D bo zaczalem chodzic do szkoly wojskowej ;)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

,a ja kupowalem z taiwangun.com i serdecznie polecam strone ;) Duzy wybor ofc. i tanio ;)^^ Mam gun'a (REPLIKA M92F/M9 Vertical Heavy Weight Gas Pistol ) poki co ... Jak bede myslal o czyms powazniejszym napisz ;)

Opublikowano

@up

a jaka forma płatności? Jak szybko gun dochodzi? o ile mniej więcej zawyżają fps (jeżeli to robią)?

bez gif.

Opublikowano

Ja mam Stayera AUG za 150 na allegro kupiłem ale mi spadł ze schodów i się popsuł :(

ale naprawie niedługo :)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Ja strzelam się od koło 3 lat , mam M733 3 generacji repliki od jg za koło 500zł

Aktualnie chodzimy co tydzień w soboty na wielkie akcje po koło 50/60 osób , (zdjęcia z asg które odbyło się ze 2 tyg temu http://pl.youtube.com/watch?v=98CvtX2iCn4 i tak u mnie wygląda każda sobota ;])

Polecam wszystkim to , naprawdę warto wydać trochę kasy na guna , ubiór

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ASG to super sprawa gram już z 2, 3 lata i mam małą kolekcje broni a to one: M24(510fps) i L96A1(550fps)oczywiście wszystkie mają lunety te snajperki , M4(400fps) plus garanatnik i kolimator M16(450fps) i M249(460fps) no i oczywiscie pistoleciki berretta special force(350fps)gaziak no i tylko tyle dla was to dużo dla mnie mało moj kolega ma 2 razy tyle a i jeszcze granaty dymne odłamkowe miny i takie pierdołki o ubraniu nie mowie bo nie ma sensu pozdro dla wszystkich maniakow asg!!

Opublikowano

Ja jestem jescze n00bem w ASG ale powoli się uczę ;P mam replikę SigSauer'a 552 firmy Double Eagle (tak wiem - syf ;P) i biegam ze znajomymi po lasku (mieszkam w zalesionej okolicy ^^) Co do ubranka - Bojówki, zielona koszulka, Kangurka ;) Miło patrzeć że Airsoft zaczyna się robić popularny :D

Opublikowano

wiec z tego co czytalem to ASG to zabawa bronia na kulki z goglami ile przeciatenie kosztuje taka zabawa ?

wez ktos napisz na PM / GG :******* zeby ne robic spamu

Moje piekne warny :D

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:47 AM

Dodano do poziomu ostrzeżenia

Pozostawie bez komentarza.

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:46 AM

Odjęto z poziomu ostrzeżenia

.

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:29 PM

Obraźliwa sygnatura. Gdy tekst zniknie, ściągne ostrzeżenie

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:28 PM

Miejsce na warna

Yoooj Ostrzeżony Dec 5 2008, 10:53 PM

Za co? za PW od tego Pana cytuje:

''TY KURWA JAKIS PIERDONIETY JESTES !!!!!!!!!!!!!! WARN ZA ,,NIEPOPRAWNA NAZWE" POJEBANY JAKIS CWEL JEDEN WEZ MNIE JUZ LEPIEJ ZBANOJ CIOTO JEDNA ;/ PIERDOL SIE SUKO JEBANA , KURWA JUZ DETOX BYL LEPSZY''

Ostrzeżony Nov 30 2008, 05:15 PM

Niedpowiednia nazwa Tematu.

Mlody Ostrzeżony Sep 26 2008, 08:47 PM

spam.

Seldek Ostrzeżony Feb 15 2008, 09:58 PM

Brak scanu Pliku.

Detox Ostrzeżony Feb 15 2008, 06:54 PM

spam.

heh duzo tego

Opublikowano

ASG nie jest drogie jak sie zaczyna, a jak sie już gra rok czy tam dwa to zanczyna być drogie bo chcesz leprze repliki drorzsze i wogole polecam strone www.wmasg.pl za błede ort przepraszam jak jakieś są

Opublikowano

a oplaca sie kupic Glock'a 23 pneumatyczny na gaz czy jakos tak bo rat mi o tym gadal ze jego kumpel chce sprzedac wiec jestem ciekawy

@down

ok dal bym ci zdjecie ale ja go niewidzialem tylko mowie co ma kumpel brata i ze ma take cudo

@offtop

a z tego co widzalem z tej stronki www.wmasg.pl i potem przeslem na jakis sklep czy cos i tam pistolety byly po 0k. 400PLN wiec nie taka tania to zabawa

Moje piekne warny :D

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:47 AM

Pozostawie bez komentarza.

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:46 AM

.

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:29 PM

Obraźliwa sygnatura. Gdy tekst zniknie, ściągne ostrzeżenie

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:28 PM

Miejsce na warna

Yoooj Ostrzeżony Dec 5 2008, 10:53 PM

Za co? za PW od tego Pana cytuje:

''TY KURWA JAKIS PIERDONIETY JESTES !!!!!!!!!!!!!! WARN ZA ,,NIEPOPRAWNA NAZWE" POJEBANY JAKIS CWEL JEDEN WEZ MNIE JUZ LEPIEJ ZBANOJ CIOTO JEDNA ;/ PIERDOL SIE SUKO JEBANA , KURWA JUZ DETOX BYL LEPSZY''

Ostrzeżony Nov 30 2008, 05:15 PM

Niedpowiednia nazwa Tematu.

Mlody Ostrzeżony Sep 26 2008, 08:47 PM

spam.

Seldek Ostrzeżony Feb 15 2008, 09:58 PM

Brak scanu Pliku.

Detox Ostrzeżony Feb 15 2008, 06:54 PM

spam.

heh duzo tego

Opublikowano

daj mi zdjecie(autentyczne) tego glock'a i parametry i musisz sie liczyć z tym że nie możesz grać gaziakiem w zime, bo green gaz poprostu nie działa w zime

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

1) Odświeżam temat, gdyż widzę większe zainteresowanie asg na forum

2) Kupiłem se nowego p90 z tej strony: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=348 i strzela mi się nim dobrze. Mam tylko pytanie: Niby z kolimatora jakaś czerwona kropka jest jak się zaglądnie, ale nic poza tym. Zabawka, czy słaba bateria?

3) Jak rozładowywać baterię bez rozładowywarki? (podobno rozładowanie jej i naładowanie kilka h przed zabawą zwiększa jej żywotność)

bez gif.

Opublikowano

Kocham ASG bawie sie w to od 3 lat ponad chyba ;p zaczynalem z niemieckim mp-40 (sprezynowy za 20 zl szczerze mowiac byl najlepszy po malym tuningu strzelal na ponad 50m ;p ) Pozniej mialem plastikowego thomsona tez sprezyna (polecam na poczatek)no i od roku mam AK47 (elektryk za 450 zl mtealowo drewniany(i jest git tylko ze cholernie duzo kulek zchodzi ;/ )) Umiem robic proch ^^ czesto wysadzamy cos w lesie ^^ drzewa fajnie leca;p (moglbym podac jak sie robi ale za duzo kid tu jest i moglyby sobie cos zrobic ;/ i mialbym ich na sumieniu ;/

@edit

@up kaka

3 podlacz jakis maly silniczek np maly wiatraczek ktory pobiera malo mocy i przy okazji rozladuje ja na maxa ;) nastepnie naladuj ja na ful(przy pierwszymladowaniu laduj ja okolo 24h to na prawde bardzo zwiekszy zywotnos ;) Milego strzelania samych HS xD i malo siniakow xD

2+2=666 i kazdy porzadny ksiadz wam to powie

za najprostszymi rozwiazaniami zawsze czycha zlo!! zycie to nie bajka :P:P:P

strzezcie sie!! rotfl

Opublikowano

niee, ja na razie do tarczy :<

Mama zua nie pozwoli iść na poligon swojemu żołnierzowi.

co do ładowania - ładowałem 2,5h bo tyle wyliczyłem z mojego wzoru (A/B=C*4 gdzie A=mAh baterii i B=Ma ładowarki, jeżeli się nie mylę). Trochę się spóźniłeś ;p

bez gif.

Opublikowano

silnik :) najlepiej jak to bedzie gearbox v3 oraz czy jest wykonany z metalu czy abs a reszta wedlug gustu :)

Opublikowano

Na pewno osiągi, materiał wykonania (chociaż przy tańszych replikach jest to abs+"elementy" metalowe), wygląd (dobrze jak właścicielowi się podoba jego replika), cena (im wyższa tym PRZEWAŻNIE lepsza jakość), ilość dupereli (jest to oczywiste, że są wliczone w cene, a jak odejmując je widzimy, że sama replika jest warta 30-40 zł to wiadomo...). Więcej czynników nie przychodzi mi do głowy. Chyba tylko strona, na której kupujesz. Warto znać opinie innych o niej.

@edit

damn, ale ja wolny jestem

bez gif.

Opublikowano

Ja z kumplami zalozylismy taka ekipe ASG, jest w niej 8 osob.

Narazie zaczynami wiec nie maja wszyscy gunow, ale kazdy ma juz moro wojskowe orginalne, kominiare i opinacze^^

Ja mam aktualnie P90 za 95zl z www.sklep.airsoftguns.pl. Jezeli chcecie sobie go qpic to radze sie bawic w pomieszczeniach z bezwszowymi kulkami.

Na wakacje zamierzam qpic kalacha(ak47) ze skladana kolba gearbox'em v3, metal-abs itp. za 375-400zl albo m85(g36) za taka sama cene.

Za rok jak kazdy bedzie mial 16 lat to zamierzamy jezdzic na zawody ASG^^

POZDROO ALL : D

@edit

@Kaka356 tez mam tego p90 co ty^^ pisze tam ze tuningowany, ale nie jest. patrzac na jego sile to jest taka sama jak moja, a tlumnik jest z pewnoscia krzywy nie?? ;) dlatego qpilem sobie bez zadnych zabawek xD

tego p90 na poczatku powinna sie ladowac 10-12h a potem 4-6h

mama Ci nie pozwala wychodzic sie bawic(lol2) ja bym zabil zeby wyjsc xD

@slawek112 pytasz sie czy warto? xD NO OCZYWISCIE ZE TAK^^

Opublikowano

No to jeszcze jakaś konserwacja ... i będzie super moim zdaniem! Nie do końca wiem jak to czyści ... kupuję jeszcze kaburę bo mam Woltera p99 ( pistolet ) i nie wiem jak o to dbac. Czy do broni można używac normalny smar? A ... magazynek lekko chodzi :P

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1139343619-Swietna-replika-M4-A1-bestseller.html

Warto? Tak na start ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...