Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka nie wiem czy dobrze robię dodając tu taki temat bo jestem tu nowy. Mam problem z grą, po chwili grania czasem po dłuższym czasie komputer mi się resetuje, pojawia się czarny ekran i PC robi reseta. sprawdzałem zasilacz ( robiłem test obciążeniowy) sprawdzałem sterowniki GPU i mam zaktualizowane, oczywiście odinstalowałem je i zainstalowalem ponownie lecz to też nic nie dało. Przepisałem też Mc więcej GB z 2 na 10 i z 10 na 6 i także nic to nie dało. Próbowałem innego Launcher'a bo miałem pobranego tego z Microsoft ( Mc też mam zakupiony z sklepu Microsoft) i i tak to nic nie dało. Była też próba pobrania Javy mimo że sam launcher ją posiada.

Próbowałem też po prostu odinstalować i zainstalować no ale oczywiście to też nic nie dało. Moje podzespoły to 

CPU AMD ryzen 5 5600

GPU AMD Radeon RX 6650 XT

RAM DDR4 Patriot Viper 4 (2x8GB) 3200 MHz

zasilacz ENDORFY Vero L5 600W 80 Plus Bronze

Płyta główna: MSI B550-A PRO

Wątpię że jest to coś związane z moimi podzespołami bo nie odczułem póki co żadnych problemów z nimi w innych grach typu cod bo6 lub rdr2, sam komputer mam niecały rok. Oczywiście temperatura jest w normie więc już naprawdę nie mam pojęcia w czym może być problem.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja się wogóle nie znam na komputerach, ale tak na logike wydaje mi się że chyba lepiej byłoby dać mniej pamięci dla minecrafta zamiast więcej jeśli ci crash'uje komputer?