Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szukam gierki przeglądarkowej, aby w wolnych chwilach(w pracy) sobie coś poklikać.

Macie jakieś fajne pozycje które nie są martwe do pogrania?

Z góry dzięki za propozycje 

Opublikowano

ForgeOfEmpires jest całkiem spoko, wolni farmerzy też wciąż oddychają choć powoli. A FoE ma tą zaletę, że jest mocno żywe 🙂

r9wfFzB.png

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar grać w swojej chwili to od razu polecam nie szukać czegoś z mocnym akcentem pvp (Grepolis, plemiona, OGame) bo po prostu będziesz szybciej zniechęcony niż będziesz czerpał radość z klikania. Mowa tutaj o starszych i przeglądarkowych grach. To samo się tyczy mobilnek niestety, większość tych gier, w przede wszystkim F2P opiera się na walce i mikro transakcjach (Whiteout survival). Widać wtedy że nawet osoby które spędzają dużo czasu nie osiągną tego co gracze płacący, w nawet gdybyś był to przysłowiowym "wielorybem" to też trzeba zdecydowanie za dużo czasu poświęcić na granie.

Z mojego doświadczenia wypadają lepiej ewentualne karcianki mobilne, bądź gry opisane jako offline na sklepie Google. Znajdziesz i perełki darmowe (After inc, seria Kingdom Rush, czy Mindustry).

Podsumowując jeżeli masz po za pracą czas na gry online to jest tych tytułów dużo, lecz zajmują one zdecydowanie za dużo czasu żeby grać Cyrus na średnim poziomie, a w większości comunity jest tak już zamknięte ze może człowiek dowiedzieć się dlaczego sprawdź za nami czasu xd

Opublikowano
W dniu 3.08.2025 o 01:54, Diegool napisał:

ForgeOfEmpires jest całkiem spoko, wolni farmerzy też wciąż oddychają choć powoli. A FoE ma tą zaletę, że jest mocno żywe 🙂

Dopytam w takim razie. FoE ma system walk który wymaga mocnej uwagi/reakcji czy np. mam armię i jak zaatakują to nie ma znaczenia czy jestem online?

Z góry dz 

Opublikowano
10 godzin temu, Crossnix napisał:

Dopytam w takim razie. FoE ma system walk który wymaga mocnej uwagi/reakcji czy np. mam armię i jak zaatakują to nie ma znaczenia czy jestem online?

Z góry dz 

No właśnie to taka bardzo chillowa gierka. W sensie mogą Cie zaatakować ale wtedy tylko zabiorą część zysków z jakiegoś budynku. Tak to w sumie twoja armia jest wykorzystywana do robienia np wypraw gildyjnych albo do robienia pól chwały. Ja w tą grę gram tak już na jednym serwerze z 3/4 lata i gram by sobie moją wioske rozbudować i troche popisać z ludźmi. W każdym razie raczej nie ma ryzyka że ktos Cie podbije bo nie ma podbojów tam jako takich

r9wfFzB.png

Opublikowano
17 godzin temu, Diegool napisał:

No właśnie to taka bardzo chillowa gierka. W sensie mogą Cie zaatakować ale wtedy tylko zabiorą część zysków z jakiegoś budynku. Tak to w sumie twoja armia jest wykorzystywana do robienia np wypraw gildyjnych albo do robienia pól chwały. Ja w tą grę gram tak już na jednym serwerze z 3/4 lata i gram by sobie moją wioske rozbudować i troche popisać z ludźmi. W każdym razie raczej nie ma ryzyka że ktos Cie podbije bo nie ma podbojów tam jako takich

Dzięki!

O coś takiego mi chodziło, zakładam konto 👍

• 7 miesięcy temu...